Til hovedinnhold
TestLG Optimus L3

Duger en mobil til tusen kroner?

Vi har testet LGs rimeligste tilskudd til deres nye designserie.

LGs nyeste telefon i den rimeligste delen av mobilmarkedet lover å ha alt du trenger i en liten innpakning. Det er for såvidt sant, men opplevelsen av funksjonene vi er blitt så vant til å se i dagens mobiltelefoner er rett og slett hårreisende.

Telefonen har et enkelt, rent design med en størrelse som skulle passe de fleste. Den ligger godt i hånden og på utsiden får vi et ganske godt førsteinntrykk av en telefon som koster drøye tusenlappen.

Elendig skjerm

Men du skal ikke skue hunden på hårene, som det heter. Optimus L3 har en skjerm som rett og slett ikke holder mål. Vi kan tydelig se pikslene, og fargene blir visket ut med mindre vi holder telefonen direkte foran oss.

Som om ikke dette var nok er det faktisk brukeropplevelsen som gir oss den verste opplevelsen. Hvis en skilpadde hadde blitt forbundet med fart, hadde Optimus L3 blitt forbundet med en stein. Dette illustrerer hvor tregt det går når vi skal utføre oppgaver på telefonen. Enkle oppgaver som å gå inn på meldinger eller å svare på en samtale kan ta flerfoldige sekunder, og som vi alle har erfart er dette til stor irritasjon på det meste av teknologiske gjenstander.

Brukeropplevelsen er faktisk så dårlig at vi ikke helt skjønner hva produsenten har tenkt på ved å slippe denne telefonen på markedet. Det er en billig telefon, men når det skal gå så til de grader utover brukervennligheten ser vi ikke helt poenget.

Mye teknologi

Ellers har telefonen det meste av teknologi vi er blitt vant med i dag. Dette fungerer noenlunde som det skal, men alt tar litt for lang tid.

Som telefon fungerer Optimus L3 helt greit. Lyden er ikke veldig god under samtale, men noen dekningsproblemer opplevde vi aldri og lyden er mer enn høy nok. Det er ikke noe problem å skrive meldinger heller når du først kommer inn på meldingstjenesten, men de har surret det norske tastaturet til litt slik at mellomroms-tasten kan være lett å bomme på.

Kameraet er kun på 3 megapiksler, og selv om dette ikke alltid har så mye å si er det i hvert fall ikke noe å skryte av her. Blasse og kornete bilder var det vi opplevde, altså lite imponerende. Det samme gjelder videoavspilling og filmopptak.

Musikkspilleren er et lite lyspunkt, men også her merkes telefonens treghet selv under noe så enkelt som å bytte sang. Batterilevetiden er god, og den kan leve nesten to døgn ved moderat bruk.

Alt i alt må vi si oss svært skuffet over det LG har levert her. En lav pris kan ikke forsvare et dårlig produkt, uansett hvor billig det måtte være. Den eneste grunnen til at vi ikke ruller terningkast én her er på grunn av et godt batteri og prisen.

Alternativer

Skal du ha en billig smarttelefon finnes det brukbare alternativer selv om du ikke vil legge for mye penger i den. En telefon som kan være verdt en titt hvis du fortsatt ikke vil bruke mer enn en drøy tusenlapp er Sony Ericsson Xperia Mini. Her får du en mye raskere telefon med svært mye bedre brukervennlighet og en bedre skjerm.

Samsung Galaxy Mini og Galaxy Y er to andre alternativer å vurdere hvor du fortsatt kan holde deg under 1000 kroner. Disse telefonene har bedre respons og du får mye teknologi for pengene. Hvis vil legge i litt mer kan du for eksempel se nærmere på LG Optimus Black. Her får du en mye større og bedre skjerm, en raskere telefon og alt i alt en mye bedre brukeropplevelse.

Synes du dette var for slapt?
Isåfall bør du lese testen av LGs råeste firekjernersmobil, Optimus 4X HD

Les hele testen av LG Optimus L3

annonse