Tek.no

Test

LG Optimus Me P350

28 Mai 2011 06:00

Design og brukervennlighet

Med sin nette størrelse og forholdsvis avanserte funksjoner ligger mye til rette for at LG Optimus Me P350 kan være en reel utfordrer den rimelige delen av mobilmarkedet. Men alt som glitrer er ikke nødvendigvis gull.

LG påstår at denne telefonen er en liten smarttelefon med tydelig skjerm. De har rett i en av påstandene sine, for liten det er den. I tillegg skal telefonen være rask i bruk, noe vi får inntrykk av i starten, men ved bruk over lengre tid fant vi flere ting å sette fingeren på.

Forventningspress

Dette er en telefon som er beregnet på de som vil ha en liten nett telefon, og fortsatt få tilgang til mange av de samme egenskapene vi finner i kraftigere modeller uten å måtte gi skjorta for det. LG har hatt stor suksess med tidligere modeller i Optimus-serien som Optimus One og Opimus 2X så vi hadde litt forventninger til lillebror i denne serien.

Rent størrelsesmessig er dette en av de mindre smarttelefonene på markedet, og den kan fort sammenlignes med Sony Ericssons Xperia X10 mini. Optimus Me er noe større i omkrets, men også noe slankere rundt midjen, samt at skjermen er litt større. Den er også ganske lik størrelsesmessig på en telefon vi nylig testet, Samsung Galaxy Mini som kom helt greit ut.

Optimus Me kjennes god ut i hånden, og vi legger ikke merke til noen knirkelyder. Telefonen virker solid nok selv om selve skjermen kun er av plast. Dette er noe vi er blitt vant til å se i denne prisklassen, og skjermen kan fort ripes opp hvis man ikke passer på hvor man legger den.

Telefonen er utstyrt med få fysiske taster. På framsiden av telefonen finner vi en tast for å besvare anrop og komme inn på samtaleloggen, og en for å legge på, låse skjermen og slå av og på telefonen. På høyre side finner vi to volumtaster, og utover dette er resten av tastene touch-baserte. Det er heller ingen dedikert kameratast på telefonen, noe vi kommer tilbake til senere i testen.

Når man tar av tastelåsen kommer det fire berøringstaster til syne under skjermen. Disse er en valgtast, en hjemtast, en tilbaketast og en søketast. To av disse tastene har en tilleggsfunksjon dersom man holder de inne. Holder man inne hjemtasten får man frem de åtte sist brukte programmene, og holder man inne søketasten får man muligheten for å søke ved hjelp av stemmebruk.

Vi finner også inngang for 3,5 millimeter mini-jack. Dette gjør at man kan koble vanlige øretelefoner rett i mobiltelefonen for en bedre lydopplevelse, eller koble den til et stereoanlegg. Telefonen kan også lades og synkroniseres mot PC ved hjelp av microUSB-inngangen som sitter på venstre side av telefonen.

Laber skjerm

Skjermen på Optimus Me er på 2,8 tommer. Dette er veldig lite for en smarttelefon å være, og vi har nesten ikke sett en så liten skjerm siden Sony Ericsson rullet ut sine Xperia Mini-modeller i fjor. Størrelsen er dessverre ikke det eneste problemet. LG sier at denne telefonen har en klar og tydelig skjerm, det har den ikke.

Man ser det raskt ved å se på så enkle ting som wigets - småprogrammene på hjemmeskjermen. Her blir fort skriften kornete på grunn av den lave oppløsningen og de blasse fargene. Sony Ericssons Xperia X10 mini har samme oppløsning, men siden skjermen er mindre får den en høyere pikseltetthet og bildet blir bedre.

Det samme gjelder når vi skal surfe på nettet. Her skal man zoome godt inn for å få en tekst som ikke ser kornete ut, og skjermen er ikke ideell sånn sett. Teksten på sidene kan fort bli veldig “grumsete” og det er litt slitsomt i lengden å måtte zoome inn på en ingress for å kunne lese den hver eneste gang.

Skjermen er av type TFT, og er ikke like klar og kontraststerk som det vi ser hos dyrere telefoner som for eksempel bruker Super-AMOLED. Skjermen er også kapasitiv som vil si at den er berøringsfølsom kontra trykkfølsom. Kapasitive skjermer er det vanligste i de aller fleste smarttelefoner i dag og gjør at telefonen reagerer ved å lett berøre skjermen.

Android 2.2

Optimus Me kommer klart med den nest siste utgaven av operativsystemet Android fra Google. Telefonen er ferdig utstyrt med en drøss med snarveier på alle fem startsidene man kan velge mellom. Disse kan man selvsagt flytte rundt og forandre på etter ønske, noe vi er blitt vant med i alle nyere telefoner med dette operativsystemet.

Telefonen er rask i navigeringen mellom startskjermene, men i selve hovedmenyen går det litt mer trått og vi opplever litt hakking. Menyen i seg selv er ganske oversiktlig, og ettersom man installerer nye applikasjoner legger disse seg i en egen gruppe nederst i hovedmenyen.

Håpløs SMS-funksjon

Det å bytte mellom programmer går ikke veldig raskt, men for å være en telefon i denne klassen er det heller ikke spesielt tregt, med ett unntak.

Det å skrive tekstmeldinger på denne telefonen er et stort hodebry. For å starte med det positive så har telefonen ferdig installert norsk tastatur og norsk ordbok, men det er også det. I stående posisjon får vi tilgang til et alfanumerisk tastatur, og her er tastene rett og slett for små. Det tar i overkant lang tid å skrive selv korte meldinger. Ordforslagene man får er ofte helt feil, og de er så små at hvis man skal velge dem er det lett å trykke feil. I tillegg hakker telefonen en del under skriving.

Når vi så legge telefonen i liggende posisjon for å skrive får vi et fullt QWERTY-tastatur. Dette burde jo fungere bedre, men når mellomtromstasten er bitteliten, og punktumtasten er plassert svært ustrategisk rett ved siden av, ligner meldingene mer på morsekoder enn setninger.

Å kunne skrive meldinger raskt og enkelt er svært viktig for de aller fleste mobilbrukere, og her ryker Optimus Me på en skikkelig smell. Det ble noe bedre da vi installerte skriveprogrammene Swiftkey og SlideIt, men fortsatt fikk vi en dårlig skriveopplevelse.

Totalt sett får vi ikke et veldig imponerende førsteinntrykk av telefonen da den brenner seg på noen av de viktigste funksjonene for en mobilbruker. Den ligger godt i hånden og rent estetisk er den ikke så dum å se på, men den kommer ikke veldig godt ut av startblokka.

I pakken finner vi:

  • Batteri
  • 2 GB microSD-kort
  • Hodesett med mikrofon
  • Ladekontakt
  • USB-kabel for PC
  • Brukerveiledning

Les også