Tek.no

Test Acer Predator XB321HK

Gigantisk spillskjerm som kan nesten alt

Lei av «små» 27 tommere? Her er skjermen du har ventet på.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
7 Apr 2016 06:00

Design og brukervennlighet

Acer er en av flere PC-aktører som kan tilby deg produkter som er myntet på spill. Bak merkenavnet Predator lanserer selskapet en rekke nye modeller som skal hjelpe deg i å lykkes på slagmarken.

Vi har allerede testet noen av disse produktene, der blant annet den nye ultrabrede skjermen Predator X34 imponerte oss. På den andre siden er det også produkter vi ikke skjønner hvorfor Acer har satt sitt Predator-stempel på.

Nå har nok et produkt i Acers Predator-familie funnet veien til vår testbenk, og denne gangen er det en ny spillskjerm som står på menyen. Modellen vi snakker om heter Predator XB321, og som det kryptiske navnet avslører, er dette en stor skjerm på hele 32 tommer med 16:9-format – spekket med mye snacks på papiret – og en prislapp på nesten 11 000 kroner.

Ikke like spradende som X34

Foten skiller denne skjermen i utseende fra mange andre.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Da vi testet X34 i Predator-familien, var dette en skjerm som designmessig skilte seg ut fra mengden med en spennende utforming. XB321 innehar noen av de samme likhetstrekkene, men er ikke like spradende som X34.

Mens X34 hadde ganske smale siderammer, er XB321 noe mer «lubben» i kantene. Samtidig er er rammene enklere utformet, hvor blant annet Predator-ikonet nå er plassert på en helt rett ramme, hvor X34 hadde en mer spenstig utforming rundt ikonet.

Når det er sagt har også denne modellen en fot som skiller seg fra en vanlig, traust fot. Delene av foten som stikker ut foran skjermen er farget i Predator-rødt, og har den samme minimalistiske og spisse utformingen som sin bror.

Dette er også en skjerm som krever mye plass på pulten din. Både i høyde, bredde og dybde. Fra baksiden av skjermen må du sette av rundt 25 centimeter i dybden. Altså omtrent det samme som med X34.

Skjermen har en fot som gir deg gode muligheter til å justere skjermen slik du ønsker. Den kan senkes og heves, samtidig som du kan tilte skjermen i den vinkelen du ønsker. Dog er det ikke mulig å svinge skjermen sideveis slik at du kan ha den på høykant.

Én ting skiller brukeropplevelsen fra X34

Tar vi nærmere kikk på menyen og brukeropplevelsen av XB321, er denne naturlig nok nær relatert til menyen vi fant på X34. Med det samme antall knapper skal du navigere deg rundt i menyene, men det er allikevel én stor forskjell.

Disse knappene har vi mer sansen for.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Mens X34 har sine meny-knapper på undersiden av skjermen, har XB321 fått sine plassert på fremsiden av rammen. Dette kan nok være en smakssak, men etter vår mening er det langt enklere å bruke disse knappene som sitter synlig. Mye på grunn av nettopp det at det er enklere å se hva du trykke på, samtidig som knappene også er en del større rent fysisk.

Ellers er meny-grafikken på skjermen mye av den samme, og denne er det ikke så mye å utsette på. Den er helt enkel, og er samtidig helt ok å finne frem i. Trykker du på knappene kommer det, som på X34, opp hvilke funksjoner de ulike knappene har på skjermen når du trykker deg inn i menyene.

XB321 er med andre ord et hakk bedre å bruke når du skal navigere deg rundt. Samtidig er det fortsatt en vei å gå før den tukter den smått geniale løsningen til Asus, hvor du har en liten joystick til å komme deg rundt i menyene.

Du har totalt fire USB-porter. Her ser du to av de som sitter på siden av skjermen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En ting som kan være verdt å merke seg med denne skjermen er vekten. Spesielt når det er pakket trygt ned i esken. Vi har ingen vekt for hånd, men for første gang siden CRT-monitorene, legger vi spesielt merke til at den er tung.

Har det du trenger

Ser vi nærmere på tilkoblingene har denne skjermen alt du trenger på baksiden. Utenom strøminntaket har du én DisplayPort og én HDMI å boltre deg i. Her vil du, gitt at du har et nyere Nvidia-kort, kun bruke det førstnevnte alternativet om du vil dra nytte av G-sync-funksjonen.

Samtidig kan også denne skjermen brukes om en USB-hub. Via en USB-A- til USB-B-kabel kan du koble skjermen mot PC-en din. Når dette er gjort, har du fire USB 3.0-porter å velge mellom, hvor to av disse sitter på baksiden, men de to siste er plasser på venstre siden på skjermen.

Acer Predator XB321HK
9
Imponerende
Anbefalt

Acer Predator XB321HK

 • Krysse av
  IPS-panel som gir meget gode farger
 • Krysse av
  G-Sync kompenserer for «kun» 60 bilder i sekundet når du spiller
 • Krysse av
  4K-oppløsning
 • Krysse av
  Lav inputlag
 • Krysse av
  Robust og enkel design
 • Krysse av
  Krever ikke særlig justering ut av esken
 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Tung å drasse på

Les også