Tek.no

Test SACKit WOOFit Go

Disse kan vi trygt anbefale, så lenge prisen holder seg lav

God lyd i lite format.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
23 Aug 2017 11:28

På tampen av fjoråret testet vi en multiromshøyttaler ved navn MOVEit, fra selskapet SACKit. Eller, to høyttalere, for å være mer presis – det var jo tross alt noe av poenget med Wi-Fi-funksjonaliteten.

Nå har vi enda en høyttaler inne fra produsenten, og nok en gang fikk vi tilsendt to eksemplarer av produktet. SACKit WOOFit Go er imidlertid ikke utstyrt med multiromsfunksjonalitet, og heller ikke Wi-Fi. Det er også snakk om en betydelig mindre sak enn tidligere, beregnet på å passe i en veske eller i en litt stor jakkelomme.

Lyd i denne formfaktoren er de imidlertid langt fra alene om å servere, og fra denne samletesten av små, bærbare høyttalere vet vi at vi allerede har noen favoritter.

Så, er WOOFit Go noe tess stilt opp mot konkurrentene?

Tråkker i kjente design-spor

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Designmessig er det i alle fall en verdig konkurrent. Som på MOVEit-høyttalerne har man kledd hele fremsiden i et litt røft tøystoff, mens resten av konstruksjonen er i plast og gummi. Gummien er sort, og finnes på hele baksiden – med en svak kurve innover.

Dette gir et godt grep, og dessuten også et robust og godt inntrykk. Plasten mellom tøystoffet og gummien er imidlertid ikke helt på samme nivå – enkelte i redaksjonen har til og med beskrevet den som «ekkel».

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Undertegnede vil kanskje ikke gå så langt, men at plasten ser billig ut og senker totalinntrykket er det liten tvil om. Den forsøker å etterligne sølvblankt metall, men det fungerer ikke spesielt bra – og den er en fingermerke-magnet omtrent på linje med Sony Xperia XZ Premium.

I en liten hank i imitert lær i toppen er det festet en snor, slik at høyttaleren lettere kan fraktes rundt. Praktisk! Fremsiden er dessuten avtagbar, og finnes i et lite utall fargevarianter.

Verdt å nevne er det også at konstruksjonen skal være sprutsikker, og ganske sikkert tåle litt knall og fall takket være gummieringen bak.

Spiller ganske ålreit, og har godt med volum

Så, design til side: er det noe godlyd å finne her? Vel, godlyd kommer nok an på hvem du spør. Hi-Fi-kvalitet skal du se langt etter, men det gjelder alle høyttalerne i dette segmentet. Her er det først og fremst snakk om å spille så rent og ålreit som mulig oppover volumstigen, uten å ofre for mye i hverken bunn eller topp. Og her klarer WOOFit Go seg relativt bra. Den spiller for det første ganske høyt, størrelsen tatt i betraktning, og forvrengning er det heller ikke mye av.

Det vi merker av ulyder stammer først og fremst fra bunnen av registeret, der den lille saken forsøker å lyve på seg mer futt enn den i realiteten har. Sett opp mot eksempelvis Creative MUVO 2c, er det rett og slett mindre engasjerende i dybden. Ikke overraskende, siden sistnevnte har et passivt element montert på baksiden.

Der WOOFit Go tar igjen, er som nevnt i volumet. Til tross for omtrent lik størrelse er det hakket lettere å fylle et rom med høyttaleren vi i dag har på benken enn med MUVO 2c.

Når høyttalerne er koblet sammen lyser dioden grønt (høyre). Ellers er den hvit..
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Videre bør det legges til at man kan koble to WOOFit Go sammen, noe som er lekende lett ved å holde inne av/på-knappen et par sekunder. Etter første sammenkobling vil høyttalerne automatisk oppdage hverandre om de begge er på, og synkroniseres lynraskt. Videre gir de da talebeskjed om hvilken kanal hver befinner seg på.

Som en bonus: når høyttalere slipper å tenke både høyre og venstre hver seg, får du også bedre lydkvalitet på kjøpet. Ikke så overraskende, men gitt at sammenkoblingen er så enkel og resultatet lydmessig hakket bedre, kjøper vi argumentet om at man faktisk kan nyte denne sammenkoblingsmuligheten. I alle fall mer enn i enkelte andre produkter.

Konklusjon: Ålreit lyd, ålreit design – men ikke ålreit pris

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vi har altså etablert at dette er en ganske ålreit høyttaler, både lyd- og designmessig. Vi har også etablert at selv om disse egenskapene er helt ålreite, så er de heller ikke hverken klasseledende eller noe som på noen måte tar pusten fra oss. Men kanskje prisen kan det?

Avtagbar front i mange farger – det er det ikke så mange som har!.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Forrige gang SACKit hadde høyttalere på testbenken vår var det nemlig akkurat hvor mye du måtte tynne lommeboka med som gjorde totalpakka så innbydende. Mye lyd og design for pengene, rett og slett. Men er WOOFit Go også det?

Det korte svaret: joda, men ikke aller mest.

Det lange svaret: SACKit selv selger WOOFit Go for 899 kroner inkludert frakt, noe som er alt for mye i våre øyne. Rett før publisering fikk vi imidlertid nyss om at to andre leverandører selger produktet for nesten halvparten, og kun én av dem oppgir det som et tilbud.

Gitt at prisen holder seg på 543 kroner, fortjener absolutt WOOFit Go et anbefalt-stempel i vår bok, men altså med et forbehold. Den omtrent like store og også velspillende (for ikke å snakke om vanntette) Creative MUVO 2c koster til sammenligning fra 399 kroner og oppover. Her får du litt mindre volum og litt mindre innbydende design, så det blir en vurderingssak.

UE Wonderboom, som havnet enda et hakk over MUVO 2c, koster litt mer enn originalprisen til WOOFit Go – men er til gjengjeld også både bedre bygget, bedre designet og spiller langt høyere og bedre. Vanntett er den også – ja, den flyter dertil!

Anbefalte alternativer:

SACKit WOOFit Go
8
Meget bra
Anbefalt

SACKit WOOFit Go

sitat"Et godt alternativ for deg som trenger noe lite og relativt velspillende."
 • Krysse av
  Pent design, avtagbar front i mange farger
 • Krysse av
  Spiller relativt høyt, ingen markante problemer
 • Krysse av
  Praktisk festehank
 • Krysse av
  Sprutsikker
 • Krysse av
  Gummiert bakside
 • Krysse av
  Enkel sammenkobling av to høyttalere
 • Bytt
  Ikke den beste bassen
 • Bytt
  Noe dyrere enn noen konkurrenter
 • Bytt
  Ligger prisen virkelig så lavt...?
annonse

Les også