Tek.no

Test X-MINI MAX II Capsule

X-MINI MAX II reisehøyttalere

Billig stereolyd til mobilen.

27 Juli 2011 15:24

Tilhører du den delen av befolkningen som synes det er greit å spille musikk via mobilens innbygde høyttaler, men kunne tenke deg litt mer lyd enn mobilhøyttaleren kan by på? Da er dette høyttalersettet for deg.

Design

X-Mini Max II Capsule er kort fortalt to oppladbare minihøyttalere som kan brukes på alt av utstyr som har 3,5 millimeter lydutgang. Dette er standarden som brukes på alle nye mobiltelefoner, og som også brukes på PC, nettbrett og flyseter.

Høyttalerne med tilhørende kabel veier 206 gram. I bunnen av hver høyttaler er det en magnet, slik at høyttalerne kan plasseres sammen bunn mot bunn for transport. Da fremstår enheten nærmest som et stort egg. Høyttalerne er i sort og sølv, og har vunnet priser for god design.

Når du skal spille musikk kobler du ledningens 3,5 mm plugg til musikkspilleren, og mini-USB-pluggene til høyttalerne. USB-pluggen på ledningen blir da overflødig, ettersom denne bare brukes til lading av høyttalerne. Bruker du høyttalerne sammen med en PC, så kan du med andre ord ikke hente ut lyden via USB. Men har du en ledig USB-kontakt på PC-en, så kan du lade høyttalerne mens du spiller. Avstanden mellom USB-kontakten og 3,5 mm kontakten på PC-en må imidlertid ikke være for stor, ettersom det bare er om lag 15 cm mellom de to pluggene på kabelen.

X-Mini Max II Capsule er andregenerasjon av denne typen høyttalere, og har fått litt større elementer enn den tidligere hamburger-versjonen. Nå er elementene på 40 mm, mens utgangseffekten er på maks 2,5 watt per høyttaler.

Lyd

Nå vil det være drøyt å hevde at høyttalerne gir noen stor musikkopplevelse, men det avhenger selvsagt av hvilke forventninger du måtte ha. Det er i alle fall ingen tvil om at høyttalerne gir langt mer og langt bedre lyd enn det du kan få ut av telefonens egne høyttalere, uansett hvilken mobiltelefon du måtte bruke.

Som på hamburgerhøyttaleren, kan du også her vri på øvre halvdel av høyttaleren slik at den åpner seg og blir litt større. Det skal bidra til å gi litt mer basslyd, men forvent ikke noen revolusjon. Mangelen på bass er fremdeles påtakelig. På hver høyttaler er det en 3,5 mm kontakt, noe som gjør at du kan koble flere høyttalere sammen til en kjede.

Ellers spiller høyttalerne omtrent som du kan forvente av et slikt sett. Lyden er høy nok til kontorbruk, eller om du ligger på stranda og vil høre musikk uten å plage andre enn de som ligger i umiddelbar nærhet. Et lite hjul på ledningen gjør det enkelt å justere lydnivået. Når høyttalerne er helt oppladet skal du kunne spille musikk i opp til 12 timer.

Konklusjon

God batterikapasitet, lav pris og relativt grei lyd gjør dette til et produkt som egner seg for bruk på stranda, på kontoret, på kjøkkenet eller hotellrommet. De spiller for høyt for bruk i kontorlandskap, men for lavt for sosiale sammenkomster.

X-Mini Max II Capsule er for deg som kan glede deg over musikken som spilles i heiser og kjøpesentre. Å lytte til musikk fra X-Mini Max II Capsule er greit nok om du ikke har noe annet for hånden, men det gir ingen fullkommen nytelse.

Les også
D-Link DCS-930L sender bilder til mobilen din
Les også
Jabra Freeway
Les også
iPhone-tilbehør som skaper stemning
Les også
Blue Tiger BH-M20
annonse

Les også