Til hovedinnhold

Test: Samsung Emporio Armani M7500

Test: Samsung Emporio Armani M7500

Testresultater

Stilig innpakning, FM-radio, grei nettleser, rene linjer, gode menyer, Turbo-3G
Høy pris i forhold til egenskaper. Svakt kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Den heter Samsung Emporio Armani M7500, og navnet gir oss unektelige visse forventninger. Så er også det første vi finner når vi åpner esken en ganske stilig boks. Den har Eporio Armanis logo i relieff på lokket, runde hjørner og glidelås i siden.

Inne i boksen finner vi selve telefonen. Der ligger den på en sort pute, som om det er et smykke vi har fått mellom hendene. I en lomme i lokket ligger bruksanvisningen. Vi løfter opp puten, som viser seg ikke å være en pute, men et formstøpt lokk som er trukket med plysj. Og under denne liksomputen ser vi en tøypose med borrelås.

Tøyposen rommer øreplugger, lader, USB-kabel, batteri og en tynn stropp. På stroppen står det Emporio Armani. Stroppen er så smal at vi først tror at den er ment for håndleddet. Men det er før vi pakker den ut. Stroppen viser seg å være det som på moderne norsk kalles en "neck hanger". Det er med andre ord meningen at vi skal gå med denne telefonen dinglende på brystkassa.
Men lissa er smal, og mangler den nødlåsen som skal sprette opp om du hekter snora i noe.

Rene linjer

Selve telefonen er uvanlig enkel i formen. En bartype med en skjerm omtrent på størrelse med skjermene på alle andre mobiltelefoner med denne utformingen. Under skjermen leser vi navnet til det italienske motehuset Emporio Armani. Logoen der fornavn og etternavn er skilt fra hverandre med noe som ser ut som en krysning mellom et V-tegn og en ørn.

Vi tror i alle fall det er fornavn og etternavn. Men det er mobiltelefoner vi har greie på, ikke italienske motehus. Uansett hadde vi nok forventet at telefonen skulle sett noe mer eksklusiv ut. For det kan da ikke være navnetrekket alene som gjør den så dyr? Rundt 3500 kroner koster herligheten i nettbutikkene. Telefonen vi har testet er sort, men den finnes også i hvitt. Men den ser ikke noe bedre ut av den grunn. Snarere tvert om. For mens den sorte utgavens børstede plast til nød kan gå for å være metall, ser den hvite bare ut som en plastleke.

Du synes kanskje ikke 3500 kroner er all verden for en designmobil. Men Samsung Emporio Armani har nokså glissen spesifikasjonsliste.


Armanimobilen har sen stor ørn tatovert tvers over ryggtavla.

Så er det tid for å sette SIM-kort i telefonen og skru den på.

Blålys

Telefonen blinker til med det samme. Ikke bare som en hvilken som helst mobiltelefon med en lysende skjerm, men en hel lysfontene! Det lyser vekselvis rødt, grønt og blått. Lyset er kraftig, og vi frykter at batteriet skal gå tomt allerede før vi har fått telefonen i gang. Men så stopper det, og vi er kommet til åpningsmenyen.

Her legger vi inn dato og klokkeslett, og her velger vi dato- og klokkeformat. Dessuten velger vi tema for mobilen. Det betyr enkelt og greit at vi kan velge om vi vil at telefonen skal ha sort, blått, rødt eller grønt som sin gjenomgangsfarge. Sort er ikke en farge, vi vet det. Men det ene temaet er altså sort. Ikke fargeløst, men sort. Samme hvilket tema vi velger, så får vi en skråstilt Emporio Armani-logo som bakgrunnsbilde. Også dekningsindikatoren er formet som denne underlige, og ganske sikkert ikke flyvedyktige ørnen.

For noen vil de blinkende lampene og den store lysende Armanilogoen på telefonens ene side være et argument for å velge nettopp denne modellen. For andre er det en trøst at lyseffektene kan slås av. Da slipper du i alle fall å hugge inn bremsepedalen i ren refleks hvis noen ringer mens du sitter bak rattet.

Taster

Å legge inn informasjon på mobiltelefonen går bedre enn vi hadde fryktet. Telefonen har nemlig ikke noe ordinært tastatur, men alle tegnene er trykket på flaten under skjermen. En tynn og børstet plastflate som gir etter når vi trykker på riktig sted, men som også gjør det vanskelig å føle seg frem til riktig trykkpunkt.


Tastene - om vi kan kalle dem det .

Navigasjonsknappen er rund, og ser nesten ut som et dreiehjul. Men hjulet er en standard vippeknapp, som reagerer presist og er helt greit å bruke. På siden av telefonen er det tre taster for musikkspilleren, og en for kamera. Kameraknappen har også en dobbeltfunksjon. Du kan nemlig bruke den for å bla gjennom ulike programmer som kjører på mobiltelefonen.

Funksjoner

Skjermen på telefonen er en 2,2-tommer OLED-skjerm. Den har klare farger og god kontrast. Ulempen er at den, i likhet med de fleste OLED-skjermer, er vanskelig å se i sollys.

Med egne musikk-knapper hadde vi nok ventet oss at det var gjort mer på musikksiden. Men lyden vi får ut av telefonen er helt ordinær. Programvaren er grei nok, med visning av albumbilder og musikk sortert etter spor, spillelister, artister, sjanger eller album. Vi kan også ganske enkelt sette opp egne spillelister, eller spille av podcasts. Telefonen har 120 MB minne, og plass for minnekort. Men minnekort er ekstrautstyr. 

Telefonen er i stand til å gjøre flere ting samtidig. Vi kan for eksempel høre på musikk mens vi surfer på nett, spiller spill eller skriver tekstmeldinger. En enkel e-postklient finnes også. Vedleggene vi laster ned kan vi se i en egen filleser. Det forutsetter riktig nok at filene er i vanlig Office-format.

FM-radio

Det er en egen FM-radio i Armani-mobilen. Men av en eller annen grunn vil radioen ikke starte om du bruker ditt eget hodesett i 3,5mm-porten på telefonen. I stedet må vi koble til hodesettetkabelen som følger med. Den virker som antenne, og har også overgang til 3,5mm hodesett. Vi kan sågar bruke begge utgangene samtidig, og dele musikken eller radiosendingen med andre. Ørepluggene som følger med er slett ikke de verste vi har testet.

Volumkontrollen er derimot ikke helt grei å forstå seg på. Når vi hører radio på laveste volum er lyden fremdeles nesten ubehagelig høy. Den vanlige musikkspilleren kan vi mute så den knapt er hørbar, men altså ikke radioen.

Spill

Spillene på telefonen er java-baserte og nøyaktig så underholdene som slike mobilspill pleier å være. Spillene er Asphalt 3, Brain Challenge, Midnight Pool, Tetris og Poker. Dessverre er det snakk om prøveversjoner. For å spille hele spillet må vi ut med 50 kroner. Vi synes godt Samsung kunne lagt ved et gratisspill eller to i en mobiltelefon i denne prisklassen. Eller kanskje de regner med at folk som kjøper en mobiltelefon med Armani-logi ikke bryr seg om penger?

Samsung Emporio Armani M7500 er en telefon med spesifikasjoner som matches av telefoner til halve prisen. Eller du kan kjøpe musikkmobiler med langt høyere spesifikasjoner og bedre lyd til samme pris.

Kamera

Også vi som trodde Armainfolket elsket å ta bilder, ikke minst av seg selv og den siklende, skinnmagre skapningen i håndveska. Men kameraet tar bilder med fattige 3 megapiksler oppløsning, og mangler blits. Videokameraet klarer ikke høyere oppløsning enn QCIF, og bildet hakker når vi panorerer.

Ingen kjøper M7500 på grunn av kameraet.

Dette er ikke noen dårlig mobiltelefon, men funksjonene står ikke i forhold til prisen. Vi har sett billigere mobiltelefoner med autoroterende skjerm, bevegelseskontroll, GPS og 5-megapiksler kamera. Denne har ingen av delene.

Den blir litt som Pia Haraldsen - en mellomting mellom et ikon og en parodi. Litt luksus og litt plast. Og når smakløsheten er blitt mote, speiler Armani-mobilen vårt ønske om å være inne. Vi nekter simpelthen å gli inn i en anonym og pregløs tilværelse. På med lysorgelet!

Disse bildene er tatt med M7500. Klikk for å laste ned originalbildet.


Blasse farger og dårlig kontrast preger bildene vi tar inne.


Denne karen er ikke sprayfarget. Det er bildet som lyver.
Det er vanskelig å ta skarpe bilder i svakt lys


Utendørs blir det bedre, men fremdeles er fargene blasse og kontrastene dårlige.

Bildeeksempler

Testresultater

Stilig innpakning, FM-radio, grei nettleser, rene linjer, gode menyer, Turbo-3G
Høy pris i forhold til egenskaper. Svakt kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Stilig innpakning, FM-radio, grei nettleser, rene linjer, gode menyer, Turbo-3G
Høy pris i forhold til egenskaper. Svakt kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse114,9x47,4x12mm
Vekt90 g
Standby-tid290 timer
Taletid4 timer 20 minutter
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, A2DP
USB-portJa Ja, micro USB
Meldingsfunksjon-
TasteutformingGod respons, men kun visuell markering
MMSKrysse av
EpostKrysse av
Sosiale tjenesterBytt
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraEnkelt å bruke
Bildegjengivelse inneSvak
Bildegjengivelse dagslysGrei
Bildeoppløsning3 megapiksler
VideoopptakQcif
Skjermstørrelse24x320 2,2 tommer
Fargedybde16 mill
Minne-
Minnekapasitet120 MB
Støtte for minnekortJa Ja, opp til 16 GB (Kort følger ikke med)
Nettverk-
UMTSJa Ja, HSDPA 3,6 Mbit/s
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkOverpriset mellomklassemobil
PrisklasseHøy
MenynavigeringMeget bra
BrukervennlighetBra
DesignArmani burde prestere bedre
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse