Tek.no

Test Lenovo IdeaPad Yoga 13

Denne bærbare PC-en gjør noe få andre kan

Yoga lever opp til navnet sitt med en skjerm som kan brettes helt rundt.

Vegar Jansen, Hardware.no
15 Apr 2013 18:15

Innledning

Bærbarprodusentene prøver stadig å lage bærbare vi kan bruke på en bedre og enklere måte – og Lenovos IdeaPad Yoga er nettopp en slik datamaskin. Vi fikk vårt første møte med denne krabaten allerede på CES-messa i 2012, nesten et år før den ble sluppet på markedet, så det har tatt sin tid å få den til testbenken vår.

Yoga kommer i to størrelser: 13 og 11 tommer. Den minste har en ARM-prosessor og har operativsystemet Windows RT. 13-tommeren kjører standardutgaven av Windows 8, og det er altså denne utgaven vi har testet nå.

I bunn og grunn er IdeaPad Yoga 13 å betrakte som en vanlig ultrabook med berøringsskjerm, men har et hengsel som gjør at skjermen kan vris hele veien rundt. Slik kan Yoga raskt konverteres til et stort og kraftig nettbrett eller tablet, eller du kan bruke fleksibiliteten til å stille opp datamaskinen på alternative måter.

Yoga 13 som vanlig bærbar PC.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Lenovo IdeaPad Yoga 13 finnes i flere forskjellige konfigurasjoner. Vårt testeksemplar fikk vi tilsendt fra Tyskland, og har prosessoren Intel Core i5-3317U. Dette samsvarer ikke helt med noen konfigurasjon vi i skrivende stund klarer å finne i Norge.

Men vi har funnet Yoga 13 i butikken med prosessoren Core i5-3337U, hvis eneste forskjell mot mot vårt testeksemplar er at den er 100 MHz raskere. Vi ser derfor ikke dette som noe problem.

Skjermen på Yoga 13 har en oppløsning på 1600 x 900 piksler, altså HD+. Dette er bedre enn det vi typisk finner på 13-tommers bærbare, men det er ikke best i klassen. Vi kan nevne at Acer, Asus og Samsung har 13-tommere med Full HD, mens Apple troner på toppen med sin 13-tommers Retina-modell.

HD+ på en 13,3 tommers skjerm er likevel noe du skal være ganske så kresen for å rynke på nesa over.

Vi tar en nærmere kikk på datamaskinen >>>

Takk til Lenovo for lånet av PC-en.

Les også