TestCanal Digital Smart HD boks

Imponerende av Canal Digitals nye PVR

Mindre boks som sparker kraftig fra seg – men vi savner en ting.

Introduksjon

Det begynner å bli en god stund siden du som Canal Digital Satellitt-kunde fikk servert en ny PVR-modell. Dagens modell fra ADB var en kjærkommen erstatter for «hårføneren» fra Sagem da den kom i 2011. Nå står en ny oppfølger på trappene.

Denne gangen er det ikke ADB som står bak selve boksen – selv om det fortsatt vil være selskapets programvare som blir med videre.

Canal Digital Smart HD boks er navnet på den nye dekoder, og denne gangen er det Kaon som er produsenten bak maskinvaren. På menyen står blant annet mer krefter og større lagring enn tidligere.

Ingen spradende design

Smart HD boks er en del mindre enn dagens dekoder fra ADB.

Ut av esken er det en enkel og stilren dekoder vi har med å gjøre. Fremsiden av boksen består av en av/på-knapp, samt at du har enkle navigeringsknapper for å skifte kanal eller justere volumet.

Ellers er dette en meget ren og enkel design, hvor rene og avrundede linjer utgjør utseendet. Og det er noe vi har sansen for. På samme måte som da vi testet RiksTVs nye dekoder, har heller ikke denne dekoderen et eget display, men serverer all informasjon direkte på skjermen.

Overflaten på denne dekoderen er i hardplast, og store deler av sidene og oversiden er perforert. Dette bidrar til god lufting av maskinvaren, og i vår testperiode opplevde vi ingen nevneverdig støy fra denne dekoderen, selv om den har innebygget harddisk.

Først ute med TB

Harddisken har vanlig Sata-kobling, og en egen ramme som holder en på plass. Til venstre på dekoderen ser du hvor harddisken settes inn.

Denne dekoderen er en slags hybrid, hvor du kan sette inn harddisk dersom du vil ha opptaksfunksjoner. Du kan nemlig velge å kjøpe denne dekoderen uten lagring, og da vil den fungere på samme måte som en vanlig zapper.

Har du lyst på PVR-funksjonene må du kjøpe en harddisk som er bokset inn i en egen ramme som er tilpasset dekoderen. Denne smekker du bare rett inn på baksiden, og det betyr at du i teorien kan ha flere harddisker dersom du har et heftig opptaksbehov.

Disken du får kjøpt er nemlig på 1 TB, hvilket betyr at du har omlag 500 timer med opptak av høyeste kvalitet før kapasiteten er brukt opp. Den 2,5 tommer store disken er altså pakket inn i et plastskall, og er av typen som tåler kontinuerlig bruk gjennom hele døgnet.

NB: Du kan altså ha flere harddisker til dekoderen dersom du trenger det, men det er ikke mulig å ta med en harddisk fra en dekoder til en annen. Harddisken bruker vanlig SATA-kontakter, så her vil det antagelig være mulig å sette inn disker på egenhånd – dog gjør du dette på egen risiko.

Innebygget Wi-Fi

Disse tilkoblingene har dekoderen å tilby.

Av tilkoblinger byr denne dekoderen på det meste du måtte trenge. Dagens ADB-dekoder har kun mulighet til å hente ned data fra nettet via kabel. Dette har blitt forandret på med denne nye boksen.

Det er fortsatt mulig å bruke kabel, men i tillegg er innebygget Wi-Fi på plass. Dette gjør at du ikke lenger må strekke kabel frem til dekoderen, selv om dette fortsatt er å anbefale for å holde overføringen best mulig.

Utover dette har du også greit med andre tilkoblinger. På baksiden av boksen har du blant annet lydutganger som både er analoge og digitale, samt at du også har en USB-port.

Denne er ikke aktivert for ekstern lagring via USB-en enda, men vi har fått beskjed om at dette vil komme på plass med tiden. På den måten vil du altså ha mulighet til å øke lagringskapasiteten din uten å kjøpe en ny intern harddisk.

En liten detalj som det kan være greit å merke seg, er at strøminngangen også har en egen fysisk bryter. Det betyr at du kan slå denne dekoderen helt av, og ikke bare sette den i dvale.

Canal Digital Smart HD boks
9
Imponerende
Anbefalt

Canal Digital Smart HD boks

Fordeler

  • Krysse av
    Meget god bildekvalitet
  • Krysse av
    Kraftig maskinvare gir en god brukeropplevelse
  • Krysse av
    Ny og bedre fjernkontroll
  • Krysse av
    Utskiftbar harddisk gir deg frihet til å velge om du vil ha PVR eller ei
  • Krysse av
    Innebygget Wi-Fi
  • Krysse av
    1 TB harddisk
  • Krysse av
    Omtrent støyfri

Ting å tenke på

  • Bytt
    Støtter ikke 4K