Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Vi ser på apper som lar deg treffe likesinnede, mikse musikk og ta kreative bilder. Et spill har vi selvfølgelig også med.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Highlight

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Den heteste sjekke-appen om dagen er uten tvil Tinder, og du kan lese om denne appen nesten hver eneste dag. Istedenfor å kaste mer bensin på Tinder-bålet, har vi denne uken isteden testet en annen app som har noen likhetstrekk med Tinder.

Tinder.

Tilfeldig sex?

Highlight er, i motsetning til hva mange bruker Tinder appen til, ikke en ren sjekke-app eller en app først og fremst for deg som er ute etter et tilfeldige bekjentskap.

Highlight er derimot et mer generelt sosialt nettverk som ikke er fokusert på sjekking. Grunnen til at vi nevner Tinder i denne sammenheng er at de har en viktig ting til felles. Highlight er nemlig også lokasjons-basert. Det vil si at du får opp andre brukere i nærheten som også er på Highlight.

Du trenger ikke være venner eller på annen måte hatt kontakt med andre for å se hvem som er aktive i nærheten. Highlight er et forholdvis åpent nettverk, og i utgangspunktet kan alle se hva du legger ut.

Du kan like eller kommentere på bilder eller statuser som andre brukere i nærheten legger ut, og generelt komme i kontakt med andre brukere i ditt nærområde. For at appen skal ha noe for seg, må det selvsagt være nok brukere av appen. Vi har kun testet i Oslo, og her var det aktivitet, selv om dette nok ikke er det mest brukte sosiale nettverket – foreløpig.

Noen svakheter har vi lagt merke til. Du kan bruke Facebook-kontoen din for å logge inn, og vi synes måten å koble til sine eksisterende venner ikke var helt optimal. Vi fikk heller ikke til å redigere eller slette et innlegg vi hadde lagt ut. Dette kan være vår feil, men slike ting er definitivt viktige og burde være enkelt for alle å få til.

Uansett er Highligh en app å prøve hvis du vil kommunisere med folk i nærheten uten det ekstreme sjekke-fokuset som Tinder har.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

MiniMash

Ukens kuriøse:

MiniMash

Format: iPhone
Pris: 7,-

Julen nærmer seg, og da følger julesangene ubønnhørlig med. MiniMash har ikke noe som helst med jul å gjøre, men fungerer like fint på julesanger som andre sanger.

MiniMash.

Dette er en app av den smale typen, som lar deg mikse sammen forskjellige sanger.

Din egen DJ

MiniMash analyserer sangene dine, og spiller dem av overlappende eller samtidig på en måte som får deg til å fremstå som Norges svar på Swedish House Mafia. Eller, nesten i hvert fall.

Et digitalt miksebord

Her kan du justere hastighet, fade inn og ut og ellers gjøre det du forventer av en mikse-app.

Så da er det bare å laste ned appen, legge inn julesangene dine, og du kan ta juleselskapene dine til nye høyder.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Super 8

Styr unna denne:

Super 8

Format: iPhone
Pris: 7,-

Hvis du har som levebrød å lage en app som lar deg ta opp videoer med forskjellige effekter, så har du et problem når massivt populære Instagram legger inn en videofunksjon i appen sin. Super 8 er nettopp en slik app, og istedenfor å møte konkurransen fra Instragram med en enda bedre app, kan det heller virke som de har gitt opp.

Super 8.

Retro, men vanskelig

Super 8 er altså en app som lar deg ta opp video og legge på forskjellige effekter, de fleste med et større eller mindre retro-preg over seg. Appen i seg selv har også et gjennomført retro-utseende som ikke gjør skam på appen.

Les vår test av Instagram

Gjør det vanskelig

Super 8 har to store problemer. Det ene er selvsagt at Instagram gjør mye av det samme, har en helt annen popularitet og et helt annet fokus på å dele det du lager. Det andre er at brukervennligheten er på bunn.

Det er selvsagt fint at appen ser bra ut og har et gjennomført tema, men vi synes dette var knotete å bruke.

Når appen i tillegg koster penger, så bør den gi noe mer eller bedre enn du kan få med en gratis-app, og det synes ikke den gjør.

Alt er ikke helsvart for Super 8. Den har noen muligheter som du ikke har med Instagram, og er da heller ingen direkte konkurrent. Super 8 er nemlig ikke noe sosialt nettverk slik som Instagram, men rett og slett en app for å ta opp videoer med effekter. Dessverre holder det ikke bare å se bra ut, det må fungere også, og her svikter Super 8.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

The Cave

Format: iOS
Pris: 35 kroner

Enda et spill fra utviklerne i Double Fine. Denne gangen er det et spill fra geniet til Ron Gilbert, hovedarkitekt bak Monkey Island. I The Cave har du ikke bare en, men hele syv ulike hovedfigurer å velge mellom.

Her finner du en ridder, arkeolog, tvillinger, munk eller en tidsreisende for å nevne noen. De har alle sin merkelige historie, sin egen historie og helt individuelle evne ingen av de andre heltene innehar. Hver helt har også sitt eget lille område i spillet som er låst til den figuren.

Du får velge tre av disse heltene, så starter spillet for fullt. The Cave er et plattformspill med en hel del gåter som må løses for å komme videre til neste område. Her må du plukke med deg tilsynelatende ubrukelige gjenstander, gi de til noen eller bare forsere ulike hindre i miljøet. Gåtene er ikke veldig vanskelige, og jeg skulle ønsket meg litt vanskeligere og mer varierte problemstillinger å møte på.

Best på iPad

Etterhvert er du nødt til å bruke alle tre heltene for å forsere en hindring, og dette endrer seg jo helt etter hvem du har tatt med deg. Jeg ble flere ganger fristet til å spille gjennom spillet med noen av de andre figurene, for å se hvordan det var.

Den store svakheten i The Cave er kontrollen. Det er ofte vanskelig å treffe akkurat der du vil, og flere gåter blir adskillig mer frustrerende enn de hadde trengt på grunn av dette. Jeg vil definitivt anbefale å spille dette på nettbrett, da skjermen på telefonen oppleves som veldig liten.

Jeg liker The Cave godt, jeg synes stilen og lyden i spillet er bra, jeg liker den underliggende humoren og settingen. Kontrollene kunne definitivt vært bedre, men alt i alt er dette et godt spill.

Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse