Tek.no

Test Sharp LC-46LE831

Dette er Sharps nye toppmodell

Men skjermen er en ulv i fåreklær.

12 Juli 2011 21:15

Sharp LC-46LE831

I 2010 var det 3D som tok mye av søkelyset blant nyhetene på TV-fronten. Teknologien tok steget over fra kinosalen og hjem i vår egen stue. Men det ble også utviklet andre spennende teknologier dette året. Sharp kom blant annet med et nytt flatskjermpanel som hadde fått en ny pikselfarge - Quattron som selskapet kalte teknologien.

Normalt har din LCD-skjerm tre grunnfarger per piksel; rød, blå og grønn. Den fjerde fargen Sharps har lagt til sitt nye panel er gul, og skal bidra til bedre og mer naturtro farger.

Nå skriver vi 2011 og Sharp lanserer nå nye flatskjermer med andre generasjons Quattron-teknologi.

Vi har testet Sharp LC-46LE831, den råeste modellen med Quattron-panel som lanseres fra selskapet i år. TV-en har kanskje ikke den mest spennende designen, men viser absolutt muskler når det kommer til bildekvalitet. Den ekstra pikselfargen bidrar til knakende gode farger.

Rammen på LE831

Design

Sharps nye Quattron-TV er ingen revolusjon på design, med enkle rene rammer i sort, blank plast. Rammene er ikke verken spesielt tykke eller bred, noe som gjør at skjermen fremstår som nokså slank. Nedre del av rammen under panelet er todelt, der øverste del har samme sorte plastoverflate som resten av rammene, mens nedre del er speilblank. Denne gjør at skjermen ikke blir fullt så traurig i designen etter vår mening. Er du en av mange som misliker støv, riper og fingermerker bør du nok styre unna denne skjermen.

Når du slår på TV-en lyser en hvit vinkellogo midt på den nederste rammen, Samtidig dukker en rekke berøringsknapper på høyre side for logoen, i samme hvite lys. Med disse knappene kan du blant annet trykke deg inn i menyene, justere volumet og skifte kanal.

Foten til LE831.

Foten til skjermen er heller ingen original løsning. Den er firkanten med samme sorte plastfinish, med mulighet for å dreie skjermen noen grader til hver side. Dog er overgangen mellom foten og TV-en krommet, noe som piffer opp den ellers litt kjedelige foten.

Les også