Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Hormonsjekk

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Du skal ha vært rimelig uheldig hvis du ikke har fått en god dose med luftbårne D-vitaminer i sommer. Kanskje har du tilogmed sett så mye sol at du har brukt solkrem.

Hormonsjekk.

Denne appen forteller deg om solkremen du brukte egentlig var bra for deg.

Ingen gode grunner til å la være

Appen Hormonsjekk, eller Forbrukerrådet Hormonsjekk som den egentlig heter, burde være fast inventar på enhver telefon.

En diskusjon om hvorvidt hormonforstyrrende stoffer er ufarlig eller ikke hører ikke hjemme her, men de fleste kan være enig i at det ikke skader å være føre var.

Når det finnes fullgode alternativer ser ihverfall ikke vi noen grunn til å utsette oss for stoffer som potensielt er farlige for oss.

Appen fungerer slik at du skanner strekkoden på det du vil sjekke, og får så umiddelbart beskjed om produktet er trygt å bruke eller ikke.

Hormonsjekk fungerer på all slags kosmetikk og kroppspleieprodukter. Det er selvsagt mange produkter som ikke ligger inne i databasen, men du finner de fleste av vanlige merker og produkter her.

Ved siden av å kunne scanne produkter du har foran deg, kan du også bla gjennom kategorier med forskjellige produkter. Du kan også lese mer infomasjon om de enkelte stoffene som du bør unngå.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Recall

Ukens kuriøse:

Recall

Format: iPhone
Pris: 21,-

Huskeliste-apper finnes det drøssvis av, og det er lite som er mindre kuriøst enn akkurat dette.

Recall.

Recall er imidlertid ikke en vanlig huskeliste-app. Tvert i mot er det en svært spesialisert app.

Stol på anbefalingene dine

Recall hjelper deg å huske på anbefalinger du har fått. Hvis noen forteller deg om en super film du bare må se, eller du kanskje leser om en restaurant du har lyst til å besøke, så er dette appen for deg.

Vi er nemlig ganske sikre på at du flere ganger har klødd deg i hodet og lurt på hva het nå den boken eller filmen som du hadde så lyst til å se.

Recall fungerer slik at du legger inn anbefalingen når du kommer over noe du har lyst til å se, høre eller spise.

Du kan også legge inn alarm, noe som er praktisk hvis du for eksempel vil bli minnet på når en film har premiere.

Appen har ferdige kategorier for musikk, bøker, apper og filmer. Du har også en generell kategori, men vi kunne godt tenkt oss muligheten for å lage egne kategorier.

Noe som er på plass er muligheten for å se topplister eller nylige utgivelser. Videre er innholdet knyttet til iTunes, slik at du kan kjøpe en sang direkte fra appen.

Når du skal legge til nye anbefalinger søker appen automatisk blant en drøss med utgivelser, og sjansen er stor for at musikken du ville høre allerede ligger inne. Dette gjør at du slipper å legge inn masse informasjon selv.

Recall er i det hele tatt en enkel app med et spesialisert bruksområde. Om dette er verdt å bruke 21 kroner på får du avgjøre selv.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Zombies, Run! 2

Styr unna denne:

Zombies, Run! 2

Format: iPhone og Android
Pris: 21,-

Zombies, Run! 2 høres ut som et genialt konsept. Jagende zombier som får deg til å trene mer og bedre, det jo bare bli en suksess.

Zombies, Run! 2.

Det er derfor ikke rart at personene bak denne appen klarte å samle inn en liten haug med dollar gjennom Kickstarter da de satte i gang. At zombier er i vinden om dagen, er heller ingen ulempe for denne appen.

Opp som en løve

Vi synes selv dette hørtes ut som et skikkelig gullegg, og gjorde oss klar til å rose denne appen opp i skyene.

Sjelden har vi tatt så feil.

Joda, dette høres veldig fint ut i teorien. Her har du en app som skal hjelpe deg opp av sofaen og ut på trening ved hjelp av zombier som jager deg.

Problemet er bare at dette er lite mer enn en lydbok. En simpel sådan.

Hvis du er ute etter en en skikkelig dårlig historie, så er dette appen for deg.

Det hele fungerer slik at du har har forskjellige oppdrag hvor det spilles av en slags historie mens du løper. Du kan også velge å få spilt musikk fra din egen spilleliste innimellom, men da mister du hvertfall tråden i historiene.

Appen er ikke er koblet til hva du faktisk gjør, så selv om historien hadde vært fengende (noe den ikke er), så hadde denne appen fortsatt falt igjennom. Hvis du løper fortere så er zombiene like fordømt rett bak deg. Som inspirasjon til å løpe lenger eller fortere er denne appen dermed rimelig verdiløs.

Kjøp heller en lydbok

Hvis du vil ha underholdning når du trener, så er dette selvsagt helt i orden. Poenget vårt er at du da heller bør finne deg en lydbok du har skikkelig lyst til å høre på. Da har du motivasjon for å komme deg ut å løpe – hvis du vil høre mer av den spennende historien må du ut og springe.

Det mest motiverende ved denne appen var at du samler forskjellige gjenstander mens du løper (dvs. mens appen er påskrudd). Dette kan du bruke til å bygge ut byen din inne i appen etterpå.

Sikkert flott det, men vi holder nok en knapp på SimCity eller Farmville hvis vi skal bygge ting.

Til slutt har du en slags radiokanal hvor du kan høre på fjas uten mening.

Denne appen bør du som du sikkert har skjønt styre unna. Hvis du vil ha en app som gir deg blodsmak når du trener, bør du heller se på Strava. Ikke uten grunn er dette den foretrukne appen til Blodsmak Sportsklubb.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Deus EX: The Fall

Ukens spill:

Deus Ex: The Fall

Format: iPhone og iPad
Pris: 49,-

Deus Ex er en velkjent spillserie. For 13 år siden kom de originale spillet ut, og har siden figurert på en mengde topplister over de beste spillene som noengang er laget.

Det følger dermed med et par ganske store sko som må fylles når du lager et spill med det navnet. For to år siden kom det til nå siste spillet i serien, Human Revolution. Det ble også godt mottatt av både fans og kritikere.

Historien i Deus Ex: The Fall følger tett etter Human Revolution. Denne gangen styrer man den britiske leiesoldaten Ben Saxon, også modifisert på samme måte som protagonisten i spillet fra 2011. Også denne gangen er det sniking, skyting, slåssing og hacking som står i sentrum i dette actionspillet.

Nydelig grafikk

Deus Ex: The fall.

Kampsystemet i spillet fungerer åpent, og du velger selv fremgangsmåten du vil bruke. Berøringskontrollene er gode, og utviklerne har vært smarte nok til å ta med ulike kontrolloppsett. Du kan enten trykke direkte dit du vil bevege deg, og trykke på fienden du vil sikte på. I tillegg kan du når som helst bruke virtuelle kontroller på høyre og venstre side av spillskjermen for å styre fritt. Etter litt trening kjennes kombinasjonen av de to veldig naturlig ut.

Spillet greier å gi meg en følelse av at det er Deus Ex jeg sitter med, ikke en forenklet og fordummet versjon. Historien er god, figurene du møter på passer til miljøene og stemningen i spillet er interessant. Modifikasjonene og oppgraderingene du får er gode, og grafikken er nydelig.

Et solid skytespill i mobilformat, som på ingen måte gjør skam på navnet det bærer.

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Les også
Apper til Android og iOS: Se ukens utvalgte apper
Les også
Apper til Android og iOS: Dette er ukens apper
Les også
Apper til Android og iOS: Her er ukens app-godbiter
Les også
Apper til Windows Phone, Android og iOS: Sjekk ukens utvalgte apper
Les også
Android 4.3 kommer til HTC One i september
Les også
Ukens apper til iOS, Android og Windows Phone: Sjekk ut ukens mobilapper
annonse