Tek.no

Test

Nokia PT-6

26 Okt 2005 13:27Først publisert 22 Juli 2005 23:22
annonse

Innledning

Skulle du ønske du befant deg på hytta akkurat nå? Det er kanskje en mager trøst, men Nokias PT-6 kan sende deg både bilde og video, så du kan sjekke været virkelig er så bra som hyttenaboen skryter av. Bevegelsessensor og temperaturvarsling gjør PT-6 til noe mer enn et leketøy. Vi har sjekket hvordan det fungerer i praksis!

Tenk deg at du hører på radioen at det har vært storm på hytta. Du er lite lysten på å kjøre i flere timer for å sjekke at båten forsatt er fortøyd, og at taket er på plass. Hva gjør du? Jo, du sender en tekstmelding til ditt Nokia PT-6 kamera, og tilbake får du et bilde som viser at alt er (forhåpentligvis) såre vel.

Kort fortalt, Nokia PT-6 er et enkelt overvåkningskamera som kan styres fra mobiltelefonen din. Kameraet kan sende deg bilder, videoklipp og temperaturdata direkte til mobiltelefonen eller en e-postadresse, bare ved hjelp av et par tastetrykk.

For å kunne bruke PT-6, må man ha et aktivt SIM-kort som kameraet kan sende fra. Takket være mobiltilkoblingen kan man fint ha kameraet stående montert på hytta i Lofoten, mens man selv overvåker all aktivitet hjemme på Majorstua.

annonse

Egentlig er vi overrasket over at det ikke har vært mer oppstuss rundt Nokia PT-6. Med hytteeiere som målgruppe er kanskje den potensielle brukermassen begrenset, men PT-6 kan også brukes til overvåkning av hus, båt eller andre private områder. Enheten kan med andre ord være interessant for noen og enhver.

Vi tok på oss oppgaven å finne hva dette fjernkameraet kan brukes til i praksis.

Les også