Tek.no

Test

Jabra JX10 Cara Gold

Egne volumtaster lar deg justere volumet under samtaler.

13 Nov 2007 08:21Først publisert 11 Nov 2007 05:00
annonse

Innpakningen er av den eksklusive typen.

En bæreveske følger med, så vel som en halssnor.

Bordstativet både ser pent ut og lader mobilen din.

Et lys på toppen viser batterinivå med fargene grønt gult og rødt.

Hodesettet er ikke stort.

Jabra JX10 har vært på markedet i over et og et halvt år. Nå kommer hodesettet i to nye og mer eksklusive utgaver, henholdsvis stål og ekte 24 karats gull. Vi har fått leke oss med gullvarianten.

annonse

Det at JX10 er et "gammelt" hodesett gjør i og for seg ingenting. Det fremstår selv den dag i dag som lite og nett. Samtidig har det god lyd.

At JX10 Cara er laget i stål eller gull, gjør heller ikke prisen så vanvittig mye høyere. I skrivende stund koster stål-versjonen fra 900 kroner og oppover, mens gullversjonen koster fra 1800 kroner. "Plastikkversjonen" koster til sammenligning rundt 600 kroner. 

Stilren og liten

En av ulempen med å kle JX10 i edelt metall, er at det veier noen gram ekstra. Mens originalen veide 10 gram, veier Cara 14 gram. Men i praksis merker du lite til dette, hodesettet er ikke spesielt ubehagelig å ha på seg.

Hodesettet er ellers både lite og stilrent. I JX10 har Jabra spart seg for unødvendige detaljer, og heller satset litt minimalistisk.

annonse

Gullet som er belagt på utsiden av JX10 gir et slags "børstet" utseende. 

Med i pakken finner du en ørebøyle for å feste hodesettet rundt øret ditt. Du trenger ikke bruke denne ørebøylen, og vi synes hodesettet sitter tilstrekkelig godt uten. 

Ørebøylen er forøvrig mulig å bøye for å tilpasse øret ditt.

Av erfaring fra butikk, har denne ørebøylen en tendens til å knekke. Det som er litt kjedelig med JX10 Cara, er at også ørebøylen har fått litt gullutsmykking. Dermed kan det tenkes at en ny ørebøyle koster en del mer enn den vanlige uten gull.

Ellers i pakken får du en hel del tilbehør. Du kan lade hodesettet på tre forskjellige måter: Via USB-porten på PC-en din, via sigarettenneruttaket i bilen din eller via en vanlig stikkontakt.

Det følger også med et stativ som lar deg ha hodesettet stående på bordet mens du lader. Dette stativet er også smykket i gull.

Lett å bruke

JX10 er enkelt i bruk. Tasten for å ta telefonen er stor, og på toppen av hodesettet finner du egne volumtaster. Vi setter pris på å slippe å dra telefonen opp av lomma for å justere volumet i samtalen.

Første gangen du bruker hodesettet må det pares med telefonen. Dette gjør du ved å trykke på den lille tilkoblingsknappen på baksiden av håndfrien med en neglen. Deretter søker du etter Bluetooth-enheter med telefonen din. Når du blir spurt om et passord, trykker du 0000.

Det kan være lurt å angi hodesettet som autorisert på telefonen. Da vil hodesettet i all ettertid koble seg til telefonen din når du slår det på eller trykker på hovedtasten på hodesettet.

Grei lyd

Lydkvaliteten i JX10 Cara er god, og du hører motparten klart og tydelig. Volumet kan stilles veldig høyt, mens lyden fortsatt holder seg klar og tydelig.

Det vanligste problemet i Bluetooth-hodesett, er at motparten ikke hører deg like godt som om du snakker rett i telefonen. Slik er det også med JX10 Cara. Det er absolutt ikke noe problem å føre en samtale, men for motpartens del får du litt skarpere, flatere og mer ubehagelig stemme.

Batterilevetiden i JX10 Cara er 6 timer taletid eller 100 timer hviletid noe som tilsvarer omtrent fire døgn. Er du ute og reiser kan det med andre ord være lurt å slå hodesettet av om natten eller ta med deg laderen.

Når batterikapasiteten svinner hen, begynner hodesettet å få vanskeligheter med å kommunisere med telefonen din over avstander, og lyden skurrer stadig mer.

Se drøssevis med bilder av JX10 Cara Gold i prisguiden »

Konklusjon

Selv om Jabras JX10-hodesettet har vært på markedet i lang lang tid, synes vi ikke hodesettet er utdatert. Både design og lydkvalitet er er svært god, akkurat som da hodesettet kom på markedet for lenge siden. 

Gull-utgaven av hodesettet koster en god del, så dette er helt klart bare noe for deg som liker å skille deg litt ut. Vil du ha et litt mer diskré hodesett, kan du legge en hel del penger til sides og heller gå for det samme hodesettet i rustfritt stål eller i plastikk. Plastikk-utgaven kommer i sort og grå farge.

Jabra JX10 når helt til topps blant hodesett på markedet i dag. Hvis du er interessert i et gullbelagt hodesett, har vi ingen problemer med å anbefale deg JX10 Cara Gold.

Bruker du hodesett i støyende omgivelser, bør du se på Cellpoint Connect NX6000.

Les flere tester av mobiltilbehør »

Les også
Dette har militær støydemping
Les også
Cellpoint NX6000
Les også
Slik kutter du ledningene
Les også
Lanserer tynne Bluetooth-høyttalere
Les også
Jabra BT8010
annonse

Les også