Samsung Nexus S

Samsung Nexus S

Testresultater

Kanonbra skjerm, mye teknologi og funksjoner, god på multimedia, svært bra kamera
Litt kresen på 3G-dekning0

Nexus S er Googles nye referansetelefon. Denne gangen er telefonen laget av Samsung, og kan sees på som en oppfølger til den populære Samsung Galaxy S.

Skjermen i Nexus S er ikke annet enn imponerende. Den fire tommer store herligheten oppleves som lyssterk med suveren fargegjengivelse og god skarphet. Noe som også er litt morsomt er at hele fronten på telefonen er litt buet, inkludert selve skjermen. Dette er en ny designvri, men utgjør ingen forskjell i brukervennlighet.

Prosessoren er av den lynraske typen. Imidlertid ser det ut til å være litt småkluss i programvaren som gjør at telefonen lugger litt mer enn vi kunne ønske, blant annet når vi zoomer i nettleseren.

Android i ny versjon

Nexus S har fått Android OS som operativsystem, og denne gangen er det den splitter nye versjonen 2.3.2 som er på plass. Her ligger det en rekke visuelle forbedringer i forhold til tidligere versjoner, men det det er forsatt endel punkter på ønskelisten vår. For eksempel vil vi gjerne kunne sortere ikonene i hovedmenyen i egne mapper, eller at Google kommer med en annen løsning som gjør det raskere å finne fram til riktige programmer.

Av teknologier er det meste på plass, og det er ekstra morsomt at Samsung har fått plass til NFC-teknologi, som kan la deg betale med mobilen din i fremtiden, og gyroskop, som er en avansert bevegelsessensor som kan revolusjonere mobilspill.

Vi savner imidlertid Bluetooth 3.0, minnekortstøtte og raskere super-3G-hastigheter som gjør deg rustet for den neste mobilnettoppgraderingen. I tillegg synes vi telefonen er litt kresen på 3G-dekning, og hopper for fort over på Edge - noe som gir lavere hastighet på Internett. Vi merket imidlertid ikke noe lavere GSM-dekning enn normalt.

Dette vil vi etterprøve når telefonen offisielt er i norske butikkhyller.

Mye nytte, mye moro

Av nyttefunksjoner i Nexus S finner vi en oversiktlig kalender, e-postleser, skikkelig kontorprogramvare og en svært god nettleser med full støtte for Adobe Flash.

Også på underholdningsbiten gjør Nexus S det bra. Skjermen gjør telefonen god på videovisning, om enn litt få formater støttes ut av esken. Som musikkspiller gjør telefonen også en god jobb, og ved å ta deg en tur gjennom Android Market finner du spill og underholdning i massevis.

Kameraet hadde vi ikke spesielt store forventninger til. Vi ble imidlertid overrasket. Nexus S tar bedre bilder av Samsung Galaxy S, Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire HD, Apple iPhone 4 og en rekke andre kameramobiler. Av dagens telefoner er det kun Nokia N8 som slår Nexus S på på kamerabiten.

Nexus S ser ut til å ville koste rundt 4800 kroner og oppover når den dukker opp i butikkhyllene. Vil du litt ned i pris kan du spare en tusenlapp på å kjøpe Samsung Galaxy S, så vel som litt ventetid. Imidlertid får du ett litt svakere kamera og mister gyroskopet og NFC-teknologien.

HTC Desire HD kan også være et alternativ som ligger litt lavere i pris enn Nexus S lander på. Her får du en stor skjerm og mye teknologi, men igjen må du leve med et dårligere kamera og uten gyroskop eller NFC.

Flere bilder og full test får du på Amobil.no

Bildeeksempler

Les også
ZTE Blade - Android-telefon som imponerer
Les også
Samsung Omnia Pro 4
Les også
Galaxy SL er offisiell
Les også
Samsung B2710 Xcover
Les også
Samsung I5800 Galaxy 3
Mer om
annonse