TestReviveaphone

Dette vidundermiddelet skal redde en vannskadet mobil

Vi satte Reviveaphone på prøve. Se om vi klarte å redde telefonen etter 30 sekunder i vann.

Reviveaphone

Fuktskader er en av de vanligste årsakene til at mobiltelefoner slutter å fungere, og mange opplever å levere inn mobiltelefonen sin til reparasjon – bare for å få beskjed om at verkstedet ikke kan fikse den på grunn av at den er fuktskadet.

Settet består av en tett pose og en flaske med Reviveaphone-middel – også kjent som isopropanol. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Men hva om du enkelt og greit kunne fikse en fuktskadet mobiltelefon selv ved å dyppe hele telefonen i en «magisk» væske som gjør at telefonen blir som ny igjen?

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det er nettopp dette produsenten bak mirakelmiddelet Reviveaphone hevder skal være mulig. Vi har testet produktet for å se om produsentens løfter holder vann.

21 år gammel oppfinner

Det er den 21 gamle briten Oliver Murphy som står bak Reviveaphone. Da han var 13 år gammel pleide han å tjene litt penger på å reparere mobiltelefoner, og veldig mange av telefonene han fikk inn var vannskadet.

– De fleste forstår ikke hvorfor telefoner blir ødelagt når de blir våte. Det er faktisk ikke vannet som gjør det, men mineralene og urenhetene i vannet som fester seg til komponentene i telefonen, uttalte Murphy til The Telegraph.

Murphy eksperimenterte med ulike rengjøringsmidler, og hevder å ha funnet frem til et middel som fjerner urenhetene og gjør at telefonen angivelig blir som ny igjen.

Etter at Murphy startet i det små med bare rundt 4000 kroner i egne sparepenger for under to år siden, regner han med å omsette for rundt 250 000 pund – 2,8 millioner kroner i 2014, ifølge Startups.co.uk.

Middelet helles i posen, før telefonen legges oppi. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Fungerer det?

Reviveaphone lover ikke å kunne redde alle telefoner. I bruksanvisningen står det at det er viktig at du skrur av telefonen med en gang den har kommet i kontakt med vann, og at du ikke forsøker å lade den opp. Gjør du det, vil du dramatisk redusere sjansen for at du klarer å vekke telefonen til live igjen. Hvis det er mulig bør du også ta ut batteriet.

For å få liv i mobilen igjen fyller du den medfølgende posen med spesialvæsken som følger med i en liten flaske. Så putter du telefonen opp i posen, lukker den, og lar den ligge der i sju minutter. I løpet av denne tiden vil Reviveaphone-væsken trenge inn i alle kriker og kroker i telefonen og fjerne mineraler og urenheter som skaper «kortslutning» og gjør at telefonen ikke fungerer. Så er det bare å vente på at telefonen skal tørke.

Vi fikk beskjed fra produsenten om å vente 48 timer før vi skrudde på telefonen igjen, men i den medfølgende dokumentasjonen sto det at det skulle holde med 24 timer. Det står imidlertid også i bruksanvisningen at vi skulle vente ytterligere 24 timer hvis telefonen fortsatt ikke virker.

Les også: Det er tusener å spare på å bytte mobilskjermen selv »

Skulle du ikke klare å få liv i telefonen igjen med Reviveaphone, lover produsenten å gi deg pengene tilbake igjen hvis du fyller ut et reklamasjonsskjema på produsentens nettsider.

Vi måtte selvfølgelig prøve vidundermiddelet, og puttet en mobiltelefon i en vannbeholder.