Tek.no

Test Ukens apper til Android, Windows Phone og iOS

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone.

Shutterstock
7 Des 2014 06:00
annonse

Photosynth

Panorama-moro

Se for deg at du står og snurrer og knipser som en rabiat fotograf som vil tømme minnekortet uten å bevege seg vekk fra flekken han står på. Slik er det gode sjanser for at du oppfører deg når du har lastet ned panoramabilde-appen Photosynth. Appen krever nemlig det av deg, uansett hvor diskret du har bestemt deg for å være når du begynner.

Overlapping er cluet

Når du starter Photosynth, får du beskjed om å trykke i midten for å begynne, og så beveger du smarttelefonen mot siden og opp og ned for å begynne å ta bildene som skal sys sammen til et panorama til slutt. Du ser hvilke bilder som blir tatt, og hva som mangler. Rammer dukker opp etter hvert og viser deg hvor du skal sikte med smarttelefonen, så tas bildene automatisk. Hvis du velger å ikke peke oppover og nedover iblant, men bare mot siden, vil resultatet være svarte felter oppe og nede i det endelige panoramabildet. Det blir kult, men ikke så bra som når du tar deg god tid og fyller ut feltene oppe og nede i bildet mens du sakte roterer. Noen ganger skjønner ikke kameraet helt hvor du er, spesielt når flatene har lite kontur. Da hjelper du til ved å ta bildet manuelt. Bare husk å overlappe et av de andre – det er cluet. Når du føler at du er ferdig, avslutter du med å trykke på «Finish». Så syr appen bildene sammen. Øvelse gjør mester, og de beste panoramabildene er så godt som sømløse, selv om de er sydd sammen av svært mange bilder.

annonse

Før du begynner: Du bør forklare dine nærmeste hva du skal gjøre før du setter i gang med et nytt panoramaprosjekt – for å unngå at de avskriver deg som forrykt. Dessuten vil du nødig ende opp med fotoforbud av din bedre halvdel.

I en egen seksjon i appen kan du se panoramabilder fra hele verden, tatt av Photosynth-brukere, noen mer erfarne enn andre. Sjekk photosynth.net for å bli inspirert!

Til slutt kan du dele bildet på Photosynth, Facebook, Twitter eller via e-post.

Photosynth

Format: Windows Phone og iPhone
Pris: Gratis

annonse

Last ned til Windows Phone » Last ned til iPhone »

Les også