Tek.no

Test

Nvidia GeForce GTX 550 Ti

Jørgen Elton Nilsen
31 Mar 2011 21:30

Introduksjon

15. mars i år, for drøyt to uker siden, ble Nvidias nye familie komplett. Vi snakker her om rekken av GTX 500-kort, som til sammen er basert på tre versjoner av Fermi-kjernen. Lanseringen startet med GF 110, som vi fant i GeForce GTX 580, etterfulgt av GF114 i GTX 560 Ti. Helt til slutt kommer kjernen GF 116, som vi finner i kortet vi i dag skal teste – GeForce GTX 550 Ti.

Når både AMD og Nvidia lanserer skjermkort er det normalt at de sender det samme produktet til alle produsentene, som normalt setter på sin egen logo og kjører det ut for salg. Enkelte unntak finnes, men dette er normalen. I dag, når det gjelder GTX 550 Ti, har de valgt å gå helt i motsatt retning. Nvidia har sent tegningene til produsenter slik som MSI og Asus, og latt dem leke fritt.

Resultatet er at markedet nå er fylt med mer eller mindre forskjellige skjermkort av denne typen, uten at det finnes en konkret referansemodell. Hver produsent har sin egen kjøler, og de har lekt med klokkefrekvensene.

I dag har vi derfor tatt inn to GTX 550 Ti-kort til test. Det ene er MSI GeForce GTX 550 Ti Cyclone OC, det andre er fra Asus og heter GeForce GTX 550 Ti DirectCU TOP.

De to kortene har hver sin kjøler, begge med tydelige forskjeller. Videre er er klokkefrekvensene økt både på minnet og kjøleren, der Asus og MSI har har valgt to forskjellige fremgangsmåter.

Noe man også bør tenke på er at i akkurat dette tilfellet vil ikke Nvidia fase ut sitt lignende produkt i 400-serien, GTS 450. Dette kortet vil fortsatt være på markedet i tiden fremover som et eget produkt for å konkurrere mot HD 5770. Nylanseringen skal, etter hva Nvidia påstår, faktisk være rundt 28 prosent raskere enn forgjengeren.

Med så mange forskjellige versjoner på markedet strekker prisen seg fra en drøy tusenlapp og opp til 1300 kroner. For de to kortene vi i dag skal teste blir HD 6850 den store konkurrenten, samtidig som vi forventer å se ytelse et godt hakk over HD 5770 – et kort som nå er døpt om til HD 6770.

Så, bli med meg over til neste side, så tar vi en kikk på både MSI GeForce GTX 550 Ti 1GB Cyclone og Asus GeForce GTX 550 Ti DirectCU TOP!

Takk til Asus og MSI som sendte kortene til test.

Les også