Test

Ultimate Ears 200vi

Mobilen kan brukes til mye, blant annet til å spille av musikksamlingen vår. For å ikke plage sidemannen bruker mange ørepropper på vei til jobb eller skole. Propper fås kjøpt i alle prisklasser.

Vi har testet Ultimate Ears 200vi, de rimeligste øreproppene med mikrofon og fjernkontroll fra Ultimate Ears. For 349 kroner får du plugger som gir deg en grei lydkvalitet, men som også har sine svakheter.

Bra med tilpasningsmuligheter.

Uoriginalt design

Ultimate Ears 200vi har et uoriginalt design og vårt testeksemplar er laget i blåfarget plastikk (leveres også i rosa og grå). Vekten på proppene er lav og det medfølger seks par med øreputer, i forskjellige størrelser. Proppene sitter godt i øret, selv når du er på farten, men isolerer ikke støy fra omgivelsene like bra som for eksempel storebror Ultimate Ears 400vi. Du får ikke med øreputer i skum når du kjøper 200vi.

Ledningen til proppene er myk og sitter permanent fast i proppene. Du kan altså ikke skifte ledningen dersom den skulle ryke. Overflaten er litt klebrig mot hverandre, og har en tendens til å slå knute på tråden om du nøster alt sammen i lomma. Det medfølger en oppbevaringseuti som hjelper deg med å holde mer styr på ledningen og resten av proppene.

Fjenrkontrollen fungerer best med iPhone.

Fjernkontroll til mobil

På ledningen som går opp til høyre ørepropp har du en fjernkontroll med innebygget mikrofon. Med fjernkontrollen kan du stoppe og starte sanger, velge neste sang, ta telefonen når det ringer eller justere lydstyrken.

På Apples iPhone virket alle funksjonene. Men da vi koblet 200vi til en Android-mobil, fikk vi ikke juster volumet. Akkurat samme problem som vi opplevde med storebror 400vi.

Lydkvalitet

For prisen du betaler får du ørepropper med grei lydkvalitet. Lydbildet er ganske flatt, uten at verken bass eller mellomtone er spesielt fremtredende. Diskanten er derimot mer frempå, uten at den blir ubehagelig skarp.

Om vi sammenligner med storebror Ultimate Ears 400vi har ikke 200vi samme luftighet og trøkk å by på. Bassen i 400vi er flere hakk bedre, samtidig som mellomtonene er mer fremtredende enn på 200vi.

En ting annen ting som 200vi er plaget med, er støy fra selve ledningen som forplanter seg opp til pluggene. Spesielt når ledningen er stram. Oppleves ofte som en dyp dunkelyd.

Lydstyrken i 200vi er heller ikke blant i beste, og er lavere enn på flere andre plugger vi har inne til test.

Etui følger med.

Konklusjon

For 349 kroner får du en bra øreplugg i Ultimate Ears 200vi, uten at lydkvaliteten er overveldende bra, leverer den likevel et greit lydbilde til prisen.

Lydbildet er flatt i fremtoningen, med lite bass og mellomtone. Diskanten på sin side stikker seg litt mer frem, uten at den blir voldsom og ubehagelig. Luftigheten i lydbildet er ikke helt på topp, men etter vår mening bra til prisen du betaler.

Passformen er god på 200vi, og du får hele seks par puter å velge i for å finne riktig størrelse. Proppene er lette og sitter godt selv når du er på farten.

200vi har fjernkontroll på ledningen med innebygget mikrofon. Alle funksjonene virket kun på Apples iPhone. På Andoid-baserte telefoner fikk vi ikke volumjusteringen til å fungere.

+Billige
+ Bra med tilpasningsmuligheter
+ Fungerer godt med Apple iPhone
+ Klar diskant


- Mangler tyngde i bass og mellomtone
- Volumkontrollen fungerer ikke med Android-telefoner.
- Resonans fra ledningen

 

Vurderer du å legge mer penger i et tilsvarende oppsett med mikrofon?

Les testen av storebror Ultimate Ears 400vi

Les også
Shure SRH940: Ren musikkglede
Les også
Ørepropper som tåler en omgang i vaskemaskinen
Les også
Nytt trådløst hodesett for PS3
Les også
Shure SE535
Les også
Få bedre lyd fra din bærbare PC
Les også
Ultimate Ears TripleFi 10
Les også
Øreplugger med firkantstil
Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
Psyko-hodetelefoner i 5.1
Les også
Ultimate Ears 400vi - Knallyd til prisen
Les også
La proppene vekke deg
Les også
Disse ørepluggene beskytter hørselen
annonse