Tek.no

Test

Den store digital-TV-testen

Bjørn Brøndbo
27 Sept 2007 20:30

Med bakkenettets inntog på det norske TV-markedet har konkurransen økt, og TV-tilbyderne kjemper om å få deg som kunde. Men hva bør du – og kan du – velge?
Teknofil har gått gjennom tilbudene fra RiksTV, Canal Digital satellitt og kabel, Get, Viasat og bredbånds-TV fra Lyse.

LES OGSÅ:
Hva koster egentlig digital-TV?
Hvem sender hvilke kanaler?
Teknofil svarer - spørsmål om digital-TV.
Alt om det digitale bakkenettet.

Komplisert

Det er slett ingen enkel affære å sammenlikne tilbudene fra de ulike TV-distributørene. Vi har tatt utgangspunkt i pris med en såkalt normalpakke – de populære programpakkene som har 20 – 40 kanaler.
Mange har også flere enn én TV i huset, så vi har regnet ut hva et abonnement med to TV-er koster i gjennomsnitt hvert år (regnet over fem år) hos alle de store TV-distributørene.
Prisene inkluderer installasjon, antenner, kabler, digitalmottakere og abonnement med gebyrer til to TV-apparater. Fakturagebyr er ikke medregnet.
LES OGSÅ:
PRISEKSEMPEL: Hva koster Altibox bredbånds-TV?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Viasat satellitt-TV?
PRISEKSEMPEL: Hva koster Canal Digital satellitt-TV?
GUIDE: Alt om bredbånds-TV fra Altibox
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Viasat
GUIDE: Alt om satellitt-TV fra Canal Digital
I tillegg til å vurdere prisene og programpakkene, har vi testet de digitale mottakerne, og hvor enkle disse er å installere og bruke. Vi har også vurdert hva de ulike TV-distributørene tilbyr av tilleggskanaler, leiefilm, bredbånd, videoopptakere – såkalte PVR-bokser – og hva det vil koste deg å installere en ekstra TV på hytta.
Husk – har du flere TV-er eller andre behov enn det vi har tatt utgangspunkt i, bør du sjekke priser selv. Disse kan variere veldig med antall TV-er og kanaler du ønsker.

Billigst i borettslag

Hvor billig og hvilke leverandører du kan få, avhenger av hvor du bor i landet. I byer og tettsteder er det absolutt billigst å inngå en avtale for hele borettslaget for kabel-TV.

I vår test kommer både Get og Canal Digital for borettslag svært godt ut, men Get stikker av med en knepen seier. Du kan lese mer om dette tilbudet her, fordi det ikke er opp til den enkelte forbruker å velge denne løsningen har vi tatt dette ut av hovedtesten vår.

Du har fire ulike måter å få TV-signalet inn i stuen din i den nye, digitale TV-hverdagen: Kabel, satellitt, bakkenettet eller via bredbånd.

Hvilke signaler du har tilgang til, avhenger av hvor du bor. Vi har derfor valgt å kjøre to separate tester – en for byer og tettsteder, og en for deg som bor utenfor byene.

HER ER VINNERNE OG TAPERNE I BYER OG TETTSTEDER.

HER ER VINNERNE OG TAPERNE UTENFOR BYENE.

annonse