Tek.no

Test Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Edition

Det raskeste av de alle

Vi har aldri testet et raskere skjermkort med en enkelt kjerne.

Varg Aamo, Hardware.no
Varg Aamo
26 Apr 2014 14:00

Introduksjon

Litt før påske testet vi Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition, og vi ble rett og slett overveldet av resultatene det ga oss. Skjermkortet leverte voldsomt kraftig ytelse, faktisk på nivå med det betydelig dyrere GeForce GTX 780 Ti, og vi endte derfor med å gi det en varm kjøpsanbefaling.

Nå har det seg slik at Gigabyte har laget en liknende variant av GTX 780 Ti, og vi lurer jo på om denne kan gjøre en like knallgod prestasjon som sin lillebror. I dag skal vi finne ut av dette, og ta en nærmere titt på Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Edition.

Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Edition er nesten helt identisk med lillebroren – men det er utenpå.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Enda mer overklokket

Navnet GHz Edition henspeiler på klokkefrekvensen på skjermkortets kjerne, som er overklokket fra fabrikken langt forbi den originale frekvensen.

Disse klistrelappene er den enkleste måten å skille de to kortene fra hverandre på.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Gigabyte har nemlig klemt skikkelig til på dagens testmodell, som kjører minst 1150 MHz under belastning – en økning på 24 prosent fra Nvidias referansekort, og dermed et enda større hopp enn lillebroren kom utrustet med.

I tillegg viste målingene av lillebroren at disse kortene gjerne kjører enda litt raskere enn oppgitt når de virkelig presses, noe vi blant annet kan takke den knallgode Windforce-kjøleren for; skjønt vi har sett en veldig spesiell DirectCU-kjøler gjøre samme nytte.

Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Edition kommer med både DVI, DisplayPort og HDMI-utganger.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

De øvrige spesifikasjonene på dagens testmodell er for øvrig de samme som på referanseskjermkortet fra Nvidia, men er du villig til å overklokke trenger det ikke å forbli slik.

Da vi overklokket GeForce GTX 780 GHz Edition (Ekstra) så vi nemlig at minnet var svært så vennlig innstilt til å skru opp farten, og selv om dagens testmodell allerede kjører dette på 7000 MHz bør du klare å skvise ut enda litt mer av det.

Prisen kan dog bli et ankepunkt for dagens testmodell. Mens lillebroren kun var en snau hundrelapp dyrere enn referansekortet, er laveste pris for Gigabyte GeForce GTX 780 Ti GHz Edition nå rundt 5800 kroner. En god slump mer enn de 5190 kronene du må ut med for den billigste GTX 780 Ti-modellen, altså.

Lurer du på hva «Windforce», «ACX» og «DirectCU» betyr?
Ekstra: Vi forklarer alle etternavnene på skjermkort »

Utvendig lik lillebroren

I det ytre er dagens testmodell helt identisk med GeForce GTX 780-utgaven. Lengden på hele 29 centimeter får fint plass inn i store kabinetter, men vil du har dette skjermkortet inn i en kompakt stue-PC kan du komme til å slite litt.

Tykkelsen er dog bare på 35 mm, altså nøyaktig to utvidelsesspor, som betyr at å kjøre to eller tre slike skjermkort i SLI bør gå temmelig smertefritt.

Det store spørsmålet i dag er likevel hvordan dagens testmodell klarer seg i spill og ytelsestester. Med tanke på at lillebroren leverte så eventyrlig mye bedre enn referansekortet er vi rimelig spente, og for Gigabyte sin del håper vi jamen at avstanden ned til Nvidias eget GeForce GTX 780 Ti blir ganske stor – særlig med tanke på den prisen de skal ha for kortet.

På neste side starter vi den første ytelsestesten »

Les også