Test

Test av MiniTV-spilleren Invix 600

Tjenesten MiniTV er i skrivende stund kun tilgjengelig i Oslo og omegn, et prøveprosjekt som løper frem til 1. juli 2011. Det har dukket opp noen få DMB-enheter på markedet, og hovedsakelig dreier det seg om mediespillere som også kan brukes til MP3, videoavspilling og mye mer. Invix IMC600N, som leveres av eChoice, skiller seg ut som den eneste MiniTV-spilleren som ikke er proppet full av øvrige funksjoner. Og den er dessuten langt rimeligere.

Veiledende pris er 995 kroner, og den selges nå også på bensinstasjoner og kiosker i hovedstaden. Men er Invix 600 et fullverdig alternativ for deg som kun er ute etter å se MiniTV?

Form og design
Bilder av Invix 600 har jeg sett tidligere, men det er noe helt annet å få den ekte varen mellom fingrene. Vårt testeksemplar er svart, men spilleren finnes også i hvitt. Det første som slår meg er den billige plastikkfølelsen, noe jeg innrømmer at var forventet. Men den svarte plastfinishen er likevel såpass forseggjort at akkurat det ikke trekker ned inntrykket i noen særlig grad. Fingermerkene som fester seg rundt kanten og på baksiden er imidlertid sjenerende.

Invix 600 ser litt ut som en liten, flatklemt billedrør-TV av den gamle typen, med høyttaler på høyre- og venstre kant og en lang antenne stikkende ut av det venstre topphjørnet. Så designet pirrer ikke begeistringsnerven min akkurat. Hodetelefoninngangen (3,5 mm. standard jack) er dessverre plassert på øverst til høyre på spilleren – på toppen. Etter min oppfatning ville det vært langt mer hensiktsmessig å ha denne på venstre sidekant der det ikke finnes andre knapper enn en liten tilbakstillingsknapp (reset). På høyre sidekant finner du et navigeringshjul til kanalskift, meny og forandring av bildeaspekt (4:3, 16:9 og 16:9 zoom), samt volumknapper og USB-inngang. En form for tastelås er et stort savn her, ettersom det er alt for lett å komme bort i navigeringshjulet og dermed skifte kanal ufrivillig.

Ellers er skjermen på 3,5 tommer – ikke touch – og spilleren er 12 millimeter tykk. Vekten er 108 gram, og Invix 600 oppleves også som veldig lett når vi holder den i håndflaten.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Bilde- og lydkvalitet
Så utseende- og designmessig scorer Invix 600 langt dårligere enn de tre øvrige MiniTV-spillerne vi har testet til nå. Disse koster da også over dobbelt så mye som denne spilleren, så tar vi prisen i betraktning får du likevel ganske grei valuta for pengene med Invix 600. Men det er kun dersom bildekvaliteten er på nivå med for eksempel Cowon O2 eller Jensen Scandinavia Media:Link 1000, som begge har en større touch-skjerm og flere funksjoner.

Og det er den for så vidt. Vi stiller en Cowon O2 side om side med Invix 600, og det er ingenting å utsette på billedkvaliteten på den billige spilleren i forhold. Signalmottaket innendørs var dessuten bedre på Invix 600 enn på Cowon O2, på grunn av den uttrekkbare antennen. Lyden i de medfølgende øreproppene oppleves som særdeles god, og det kom som en liten overraskelse. Spilleren har også høyttalere som fungerer relativt god (litt statisk lyd, riktignok).

(Artikkelen fortsettes.)
 

Meny og batteri
Det er en svært enkel meny på Invix 600, som du får frem ved å holde inne navigasjonshjulet. Her er det forbausende lite du kan uttrette, og særlig savner jeg et valg for å justere lysstyrke og kontrast etc. Under ”Generelt oppsett” kan du skru av toppbanneret som viser tid, signalstyrke, volumstyrke og en batteriindikator. Foruten dette, og tilgang til FM-radio, kan du få frem lister som viser tilgjengelige DMB- og DAB-kanaler. Du kan også søke frem kanaler på nytt via menyen. Brukergrensesnittet på Invix 600 virker lite påkostet.

eChoice oppgir at batteritiden ved visning av MiniTV er 4,5 timer. Det stemmer godt med de erfaringene jeg har gjort meg i testperioden også. Ladetid oppgis å være cirka to timer, og jeg har inntrykk av at det også er korrekt.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Verdt prisen
Den enkle og billige MiniTV-spilleren Invix 600 tas igjen med flere runder av den beste spilleren på markedet, nemlig Cowon S9. Men denne koster godt over 2 000 kroner til sammenligning, og det er vesentlig for mange. Bedømmer vi Invix 600 ene og alene for det den er – den billigste MiniTV-spilleren på det norske markedet –, blir totalinntrykket nokså bra, selv om vi har mye å trekke for.

Er du bare ute etter å prøve MiniTV, eller ikke bryr deg noe særlig om at den har det grimmeste designet vi har sett til nå, blir du neppe skuffet over Invix 600. For bildekvalitet, lydkvalitet via headsett, samt signalstyrken er imponerende bra til å være den billigste MiniTV-spilleren på markedet. Som en introduksjon til MiniTV er den ideell, men når det er sagt vil du nok sikle etter en bedre MiniTV-spiller etter hvert.

Les også
Når får du MiniTV på mobilen?
Les også
Første år med MiniTV
Les også
Norge i front med MiniTV
Les også
MiniTV til Bergen?
Les også
Test: MiniTV på sitt aller beste
Les også
Kjøp TV på Narvesen og Statoil
Les også
- TV på mobilen kommer
Les også
Test: Cowon O2 MiniTV-spiller
Les også
Siste nytt om MiniTV
Les også
Slik vil MiniTV lykkes i Norge
Les også
Jensen Media:Link 1000 – MiniTV-spiller med stor skjerm
Les også
Test av MiniTV
annonse