Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestThecus N4200

Lur lagringsboks

En NAS du kan være sikker på.

Innledning

Det er en stund siden vi sist testet en NAS her på bruket, men det skyldes på ingen måte at interessen for disse har dalt. Tvert i mot appellerer gode NAS- eller hjemmeserverløsninger til stadig flere. Fordi datafiler i dag deles mellom stadig flere personer og enheter, vil også "vanlige brukere" ha nytte av en felles og sikker lagringsplass for disse.

Og det er her NAS kommer inn. De tre bokstavene står for Network Attached Storage, noe som ganske enkelt vil si en lagringsenhet på et nettverk. I praksis betyr det at noe så enkelt som en ekstern harddisk med direkte nettverkstilkobling er en NAS.

Men en moderne NAS kan være så mye mer enn bare lagringsplass. Dagens mer avanserte løsninger kan gi deg funksjonalitet langt utover det å lagre filer, som for eksempel å laste ned BitTorrent-filer eller fungere som e-post-, web- eller FTP-sever.

Thecus N4200.

En de tyngre produsentene på NAS-markedet er Thecus, og for anledningen har vi tatt en lang og god kikk på N4200. Dette er en funksjonsrik 4-brønns NAS – altså har den plass til fire interne harddisker. Modellen er rettet mot små bedrifter og entusiaster med høye krav til oppetid og sikkerhet.

Over de neste sidene skal vi se litt på hva denne boksen kan gjøre for deg.

Takk til Thecus som lånte oss et testeksemplar.