Tek.no

Test

STORTEST: Bærbare til 6000 kr

8 Sept 2010 20:00

STORTEST: Bærbare til 6000 kr

Bærbare kommer disse i mange størrelser, farger og prisklasser. Har du enkle behov kan du da klare deg fint med småtasser til et par tusenlapper, mens andre igjen gjerne bruker det tidobbelte på et skikkelig råskinn. Alt i alt er det snakk om personlige preferanser og behov.

Tidligere var gjerne en bærbar PC å regne som et tillegg til en stasjonær – men nå er en bærbar gjerne den eneste datamaskinen vi har og bruker. Og siden mange bruker den aktivt også på fritiden, det være seg til alt fra surfing og chat til filmer og spill, er det viktig å ha en bærbar som kan oppfylle så mange funksjoner som mulig.

Derfor er også 15-tommers bærbare fremdeles veldig populære. Minibærbare og ultraportable er naturligvis lettere å dra med seg, men for mange timers daglig bruk finner de fleste ut at en 14 til 16 tommers bærbar er langt mer behagelig. I denne klassen får du som regel også mest ytelse for pengene.

Derfor har vi gått med strømmen og sett på ”altmuligmodeller” - det vil si bærbare som skal kunne takle både varierte arbeidsoppgaver og spill. Vi har også prøvd å finne et prispunkt der du får anstendig ytelse uten å måtte blakke deg. Etter litt frem og tilbake ble maksprisen satt til 6000 kroner, og vi endte til slutt opp med seks aktuelle modeller. Disse kommer fra Acer, HP, Lenovo, MSI, Packard Bell og Samsung.

Hopp direkte til testen av de enkelte PC-ene her:

Acer Aspire 5741G
HP Pavilion dv6-3000so
Lenovo ThinkPad Edge
MSI CX620
Packard Bell EasyNote TM87
Samsung R580
Eller bare bla om til neste side av denne samletesten >>>

Les også