Tek.no

Test

Test av ADS Pyro 1394 Drive Kit

Mohammed Sourouri
3 Aug 2002 09:16

Introduksjon

I vår test store test av USB 2.0 PC-kort fikk vi aldri svar på hvordan USB 2.0 står i mot det rivaliserende grensesnittet FireWire. USB 2.0 har på sin side en teoretisk overføringshastighet på 480Mbit/s, mens FireWire har "kun" 400Mbit/sec. Hvilken teknologi som er det raskeste burde da være lett å gjette på forhånd. Vi har gjennom tester her i hardware.no gang på gang vist at det er en stor forskjell mellom teoretisk og praktisk ytelse. Man bør derfor ikke være så skråsikker på at USB 2.0 er det raskeste grensesnittet.

Når man snakker om teoretisk hastighet vil dette si under optimale forhold. For at man skal ha perfekte forhold er det mye som skal stemme for at resultatet i virkeligheten skal tangere den teoretiske grensen. I vårt tilfelle her må FireWire-brikken som sitter på kontrollerkortet være meget bra og for det andre må driveren være så vel skrevet at den får brikken til ned på knærne.

I de neste sidene som kommer skal vi se hvilket grensesnitt (av USB 2.0 og FireWire) egner seg best til ekstern lagring.

En stor takk til

for utlån av produktet

Les også