Tek.no

Test

Tuniq Tower Extreme 120

Jørgen Elton Nilsen
15 Sept 2009 15:01

Introduksjon

Tuniq Tower 120 – vi trenger neppe å si stort mer. Kjøleren ble lansert for mange år siden, og den ble med en gang en av de absolutt beste luftkjølerne på markedet. Kjøleren har også siden den gangen stått på toppen av vår teststatistikk, i flere år lå den som nummer to. Kjøleren har også blitt brukt i flere overklokkingskonkurranser, noe som sier litt om potensialet.

Selv om kjøleren den dag i dag fortsatt er meget god sammenlignet med markedet, har Tuniq nå lansert en forbedret versjon. Tower 120 har gått igjennom en solid designendring, men hovedprinsippet er det samme som før. En rekke varmerør stiger opp fra prosessorblokken, og igjennom en rekke aluminiumsfinner. Viften står midt i det hele, noe som gjør at den både suger og blåser vekk varmen.

Den mest tydelige endringen som teoretisk har en betydelig innvirkning på prosessortemperaturen, er gjort på prosessorblokken. Nå kommer varmerørene i direkte kontakt med prosessoren. Vi tar en skikkelig kikk, la oss se hva kjøleren er god for!

Takk til Tuniq som sendte kjøleren til test.

Les også