Tek.no

Test

Test av Fujitsu Siemens Amilo A7600

26 Nov 2002 12:14

Introduksjon

Salget av bærbare datamaskiner for konsumentmarkedet har virkelig tatt av det siste halvåret. Hvorfor det har skjedd en stigning i denne sektoren er ikke lett å si men vi tror at de lave prisene har helt klart mye av skylden her. Det bærbare markedet har tradisjonelt vært et markedet forbeholdt bedriftsmarkedet. Trenden er nå på vei til å snu og stadig flere produsenter kommer med bærbare PC-er for hjemmemarkedet. For typiske konsumentbrukere har denne satsingen fra produsentene resultert i mange gode maskiner til lave priser.

En interessant barriere som har blitt brutt i 2002 er konkurransen på de ulike områdene på det bærbare markedet. Det er ikke lenger bare konkurranse mellom produsentene slik det var før, men nå er det blitt konkurranse mellom produsenter av de ulike komponentene som sitter i maskinene også. For eksempel var det for noen år siden helt utenkelig å kjøpe en bærbar PC med så kraftige grafikkbrikker som vi finner i bærbare i dag. Mens bærbare PC-er før i tiden handlet mye om å levere de beste og raskeste integrerte løsningene, handler markedet nå om å tilby to type løsninger. En integrert løsning og en del-løsning der man setter sammen en maskin ved hjelp av forskjellige dedikerte komponenter fra ulike produsenter. F.eks. egne dedikerte grafikkbrikker og raskere brikkesett. Førstnevnte løsningstype (integrert) ser ut til å bli rettet mot konsumentmarkedet mens de dyrere del-løsningene retter seg mer mot bedriftsmarkedet.

Vår testmaskin er selve kroneksemplet på at billige integrerte løsninger begynner å rette seg mot konsumentmarkedet. Med Amilo A7600 har Fujitsu Siemens Amilo A7600 prøvd å bygge et meget solid integrert alternativ for konsumentmarkedet uten at det skal koste skjorta. Fujitsu Siemens har prøvd å holde kostnadene nede ved å satse på det mange vil kalle utradisjonell maskinvare. F.eks. er prosessoren i maskinen produsert av AMD mens brikkesettet og grafikkløsningen er produsert av brikkesettdebutanten ATI. På de neste sidene skal vi se om Fujitsu Siemens har klart å lage et godt produkt uten at det går utover kvalitet.

Takk til

for utlån av produktet!