Tek.no

Test

Samsung C5212

26 Aug 2010 10:06

Design og brukervennlighet

C5212 har det samme utseendet som mange av Samsungs andre enkle telefoner: Et veldig anonymt utseende i klassisk format og med en design som generelt gjør lite utav seg.

På den annen side er det en design selv den mest uerfarne mobilbruker kan gripe an umiddelbart. Tastene er store og tydelige, det samme er navigasjonstastene.

Talltastene er nokså bråkete, såpass mye at det grenser til forstyrrende. På plussiden er de gode å trykke på.

Utformingen av C5212 er enkel og god, og telefonen ligger godt i hånden.

En del billigtelefoner har den ulempen at de har få snarveistaster. Her stiller C5212 godt, med både snarveistaster for volum og kamera. I tillegg har du en egen knapp for å veksle mellom telefonens to SIM-kort. Mer om dette senere.

Skjermen er 2,2 tommer stor og har en oppløsning på 176 x 220 piksler. Dette er altså en nokså lavoppløst skjerm. Den fungerer likevel greit om du vil se på bilder du har lastet inn fra PC-en eller om du får MMS-meldinger med bilder.

Riper i skjermen

Telefonens skjerm er nokså sårbar når det gjelder riper. Ved å dra en binders noen ganger over skjermens overflate, ble det fort en mengde små skraper. Dette er med andre ord ikke en telefon du bør ha i lomma sammen med nøklene.

Menyene er Samsungs egne for enkle telefoner. I hvilemodus får du generell informasjon som hva klokken er, dagens dato og om det har skjedd noen aktivitet på telefonen din siden du brukte den sist.

Hovedmenyen består av 4 x 3 ikoner. Her er ting sortert litt merkelig, men dette er strengt tatt ikke noe nytt for Samsungs billigmodeller. For eksempel finner du Bluetooth under programmer. Dette er imidlertid en vanesak for de fleste, og etter noen timers bruk vil nok de fleste ha lært seg Samsungs egne "logikk".

Grei SMS

Å skrive SMS på C5212 er ingen sak. Samsung har gjort noen små men viktige grep i det siste for å bedre SMS-opplevelsen på sine enkle telefoner. Nå minner SMS-oppsettet mye på oppsettet hos enklere Sony Ericsson-telefoner, hvor du får en rullegardinmeny med forslag til andre ord i ordlisten.

Kontaktlisten er under middels avansert. Her kan du legge inn navn, kallenavn, to telefonnumre og én e-post per kontakt.

To SIM-kort

Det som gjør C5212 til en nokså unik telefon, er at den har plass til to SIM-kort. Har du for eksempel ett jobbnummer og ett privatnummer, slipper du å ha to telefoner.

Det er ikke vanskelig å sjonglere mellom de to SIM-kortene. Telefonen har som nevnt en egen knapp på høyre side, som du bruker til å sette SIM-betingelsene. Her kan du raskt velge hvilket SIM-kort du vil skal være standard, og hvilke du vil skal være aktive.

Har du begge kortene aktive, vil du kunne se dette i telefonens hvilemodus. Du får også se hvor god dekning du har på begge SIM-kortene samtidig.

Når du ringer eller sender SMS, vil telefonen automatisk bruke det SIM-kortet du har satt som standard. Du får ikke noe spørsmål om hvilket kort du vil bruke. Vil du bytte, må du trykke på knappen på siden av telefonen, og bytte standard-kort manuelt. Skal du derimot surfe på nett, får du velge hvilket SIM-kort du vil surfe med. Dette er særdeles praktisk hvis du har en god dataavtale på det ene abonnementet men ikke det andre.

Generelt er det enkelt å bruke C5212 med to SIM-kort, og det er ingenting som fremstår som direkte ulogisk eller vanskelig.

I esken får du:

  • Mobiltelefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Bruksanvisning

Legg merke til at datakabel ikke følger med, noe som vil si at du må skaffe deg dette i tillegg om du ønsker å overføre data kjapt til og fra telefonen.

Som oppsummering er C5212 ikke en så aller verst telefon i bruk. Den er god å holde i, ålreit å skrive SMS med og menyene er stort sett enkle å forstå seg på, også de som omhandler vekslingen av SIM-kort.

Les også