Til hovedinnhold

Ukens test av mobilspill

Lukeparkering, kondomspill og reaksjonsevne er ingredienser i denne ukens spilltest. Spilltesten er nummer 12 i rekken, og resten av spillene vi har testet så langt finner du nederst i artikkelen. God fornøyelse.

Iphone

Parking Mania

Parking Mania høres ikke umiddelbart ut som et fantastisk spill, men det høres uvanlig ut og det skal visstnok teste våre parkeringsferdigheter.

Her får vi tildelt et antall biler som skal parkeres. På de første brettene kun én, men senere må vi flytte biler som de reneste heltene og utfordringene øker. Styringen foregår ved at telefonen vippes mot høyre eller venstre, samtidig som man har en skyveknapp for å kjøre fremover eller rygge.

De ulike bilene går i forskjellige hastigheter. Sportsbilen akselererer for eksempel svært fort. Noen av bilene har særdeles dårlig svingradius, mens andre nesten kan kjøre rundt seg selv.

Utfordringene er selvsagt å få bilen på plass innen rimelig tid. Vi vil gjerne ha med oss myntene som er plantet underveis. Disse er nesten uten unntak plantet for å by på utfordringer i forhold til svingradius. Til sist må vi unngå å kræsje i andre biler eller i omgivelsene våre.

Vi kan bare konstatere at parkering er svært mye mer moro enn vi regnet med i utgangspunktet. Dette er et spill som lett kan gjøre at man venter på neste buss - fordi man er litt for opptatt til å gå ombord. Anbefales!

Prisen er 6 kroner på App Store, men spillet finnes også i en gratis lite-utgave.

Mr. Cond

I beskrivelsen til Mr. Cond på App Store fortelles det at "Your uncare about health and safety is results in death." Vi er ikke umiddelbart uenige idet vi laster ned et rosa kondomspill der målet er å fange sædceller og det vi antar er seksuelt overførbare uhyrer.

Spillet er en slags uvant sidescroller der vanlige, og noen tilsynelatende litt uvanlige sædceller kommer flytende. I tillegg dukker det opp et utvalg forskjellige merksnodigheter som vi antar stammer fra et lett trøblete tårn.

Vi starter med et antall kondomer, og kan fange fler underveis. Målet er å tre disse over alt som kommer flytende inn fra venstre, ved å velge posisjon for eh... kondomdispenseren og å trykke på Fire!-knappen.

Alt i alt er Mr. Cond et spill som fungerer greit og som man lett kan slå i hel noen minutter med. Men det blir med det. Humorpotensialet i å fange sædceller blir slett ikke utnyttet til det fulle. Det er heller ikke noe her som gjør at man får virkelig lyst til å spille det igjen etter å ha lagt det fra seg.

Spillet koster 11 kroner på App Store, men kan også lastes ned i lite-utgave.

Stick Skater

Vi forventet muligens for mye da vi så for oss et spill med relativt avansert finger-skating. Det vi fikk var en strekmann, som forsåvidt var forventet ut fra tittelen, og to knapper.

Den ene knappen fører til at strekmannen gir mer fart, og den andre knappen får ham til å hoppe. Underveis skal vi hoppe over hindringer, og vi skal gjøre triks.

Man kan spille spillet i enkel eller litt mer utfordrende modus. Den enkle varianten velger triksene tilfeldig når man trykker på hoppeknappen, mens den vanskelige varianten lar deg velge triks ved å dra fingeren over hoppeknappen i ulike retninger.

Selv om spillet fremstod relativt mye enklere enn vi så for oss i utgangspunktet er dette et spill som står for relativt effektivt tidstyveri. Utfordringene kommer fortløpende i form av rekkverk, tønner og andre hindringer og det er i det hele tatt ganske gøy.

Spillet koster 6 kroner på App Store.

Android

Papimissile

Det fins en rekke Papi-spill til Android. Denne uken har vi tatt en nærmere titt på Papimissile, som handler om å skyte raketter som kommer mot deg med smilende rød hoder fra tre forskjellige plattformer.

For å skyte et fjes drar du fingeren fra utskyteren og mot målet. Fjeset raser da gjennom alt av raketter, og de eksploderer slik at plattformene dine på bakken ikke blir truffet. Skyter du flere raketter på ett fjes får du ekstra mange poeng. De fleste rakettene er svarte og noen få er gule. De gule må skytes to ganger.

Dersom en plattform blir truffet mister du den, men du kan skyte plattformer som flyr i lufta for å få den tilbake. Etterhvert går spillet stadig fortere og det blir vanskeligere å holde rakettene unna. Vi klarte 3022 poeng. Slår du oss?

Spillet er underholdende og forholdsvis avhengighetsskapende, og kan lastes ned fra Android Market gratis.

2 Player Reactor

Vi har for en gangs skyld testet et sosialt spill. I 2 Player Reactor kreves det som navnet tilsier to spillere, men begge spiller på den samme mobilen. Skjermen er nemlig delt opp, slik at hver spiller får sin egen ende av skjermen til å trykke på.

Her gjelder det å tenke og reagere raskt. Spillet kan for eksempel be deg om å trykke på skjermen når en bestemt farge dukker opp, når et regneskykke er korrekt eller når en nedtelling der de siste tallene er sensurert når til null.

At du spiller mot en faktisk person som er til stede gjør spillet ekstra underholdende, men gjør at det ikke egner seg på bussen hjem fra jobb. Med mindre du spør sidemannen om han vil spille mot deg da. 2 Player Reactor kan lastes ned gratis fra Android Market.

Se våre andre spilltester

annonse