Til hovedinnhold

Sony Ericsson Xperia Play 

Sony Ericsson Xperia Play er selskapets første mobil som er påstemplet PlayStation-logoen, noe som fjerner all tvil: Dette er en underholdningsmobil.

Spill i høysetet

Xperia Play ser egentlig bare ut som en velbygget Android-mobil, men når du skyver opp skjermen avdukes egne spilltaster og det spretter frem en spillmeny.

Telefonen inneholder flere underholdende spill, inkludert kjente titler som Fifa 10 og The Sims 3. Android har blitt stadig større de siste årene, og det betyr at spillprodusenter vil lage spill til plattformen. Dermed er spillutvalget svært bredt, og du kan på få skjermtrykk laste ned kjente titler som Asphalt 6, Assassin's Creed, Splinter Cell og Brothers In Arms 2.

De fleste spillene koster i dag 30 kroner, og de spillene vi har prøvd har gitt mye moro for pengene. Spilltastene på Xperia Play fungerer også svært godt, og det er noe helt annet å spille på en Xperia Play enn en vanlig trykkskjermmobil.

Dermed er det duket for mye god underholdning. Vi ble ikke lei i løpet av testperioden, og synes det er oppriktig trist at vi snart må sende Xperia Play tilbake til Sony Ericsson.

Film og musikk

Også musikkspilleren imponerer; Det går lenge mellom hver gang vi opplever så god lydkvalitet som dette fra en mobiltelefon. Med en fire tommer stor skjerm med høy oppløsning er Xperia Play også strålende å se film på. Samtidig som skjermen er skarp og klar er den også responsiv og presis.

Med Android i nyeste versjon i bunnen, er det duket for å laste ned en rekke underholdningsprogrammer fra Android Market.

Ikke bare moro

Det er imidlertid ikke bare underholdning Xperia Play kan. Med Android 2.3 i bunnen er telefonen god på de kjedelige tingene også, som å lese PDF-filer og Office-dokumenter, skrive og motta e-post og planlegge hektiske dager ved hjelp av kalenderen.

I mobilsamtaler er lyden god, skjermen er presis og ordboken god slik at tekstmeldinger går unna i en fei og egne applikasjoner og småprogrammer for skrivebordet gjør at du har full kontroll på sosiale medier som Facebook og Twitter.

I tillegg til å ha Android 2.3 har Sony Ericsson lagt inn sitt eget grensesnitt som gjør programmenyen mer ryddig samtidig som du får et utseende i menyene som skiller seg fra andre Android-mobiler.

Xperia Play er rett og slett fantastisk til å spille på. Samtidig er den god på å spille musikk, vise video og er god på basisfunksjonene. Vi finner svært lite å sette fingeren på bortsett fra prisen. Hvis du vil ha en knallgod Android-mobil som det er skikkelig moro å spille på, kan vi trygt anbefale Xperia Play.

Sjekk prisene på Xperia Play »

Alternativer

Som eneste mobil med spilltaster har ikke Xperia Play noen direkte konkurrenter. Skal du ha en heftig spillmobil, og ikke er så nøye på hva den koster, trenger du ikke lete lenger.

LG Optimus 2X og Samsung Nexus S blir dagens viktigste konkurrenter med heftig maskinvare, god spillgrafikk og en gyro-sensor i stedet for spilltaster som styringsmekanisme i noen spill. Om du også vil ha et godt kamera bør du se ekstra godt på Nexus S.

Apple iPhone 4 er også en god spillmobil med et annet økosystem enn Android og dermed også et annerledes utvalg av spill.

Nintendo 3DS og Sony PSP er bærbare spillkonsoller som koster langt mindre enn Xperia Play og som kan være gode alternativer.

annonse