TestStrava

Toppformen kommer av seg selv

Har du et snev av konkurranseinstinkt gjør Strava resten.

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis grunnversjon, 35,- per måned for fullversjon

Det finnes en drøss av treningsapper der ute, men her har du appen som faktisk får deg til å yte maksimalt.

Strava.

Strava er først og fremst beregnet på deg som trener utendørs, altså sykling, løping eller langrenn. Du får selvsagt se distanse, tidsforbruk og kartvisning av treningsturen. For maksimal oversikt kan du også koble til et trådløst pulsbelte. Forskjellige sammendrag slik at du kan se hvor mye du egentlig har trent siden nyttårsforsettet ble inngått har du også.

Godsakene rett til deg

Det som er genialt med Strava er at du kan konkurrere mot andre når det passer deg. Hvis treningsruten din ikke allerede ligger inne på kartet, kan du legge den inn og dele den med andre. Dette gjør at du kan konkurrere om å komme på topplistene på de forskjellige turene. Her er det både lange og korte turer, og selv i grisgrendte strøk er det stor sannsynlighet for at noen har vært der før deg slik at du har noe å strekke deg mot.

Det er ikke uten grunn at Strava er den foretrukne appen til Blodsmak Sportsklubb. Oppgraderer du til fullversjonen får du nemlig toppen av kransekaka: Strava Suffer Score. Det nytter ikke å late som du er sliten hvis ikke Suffer Scoren din lyser rødt.

Selv om kompisen din er raskere enn deg, kan du altså slå i bordet med at du har jobbet hardere –hvis du virkelig har tatt ut alt da.

Blir du demotivert av sterke tider på populære distanser, kan du i fullversjonen velge å kun måle deg mot folk på din egen aller eller i din egen vektklasse. Fullversjonen gir også tilgang til mer detaljerte analyser med grafiske fremstillinger.

Selve delingen, og oppretting av dine egne tavler, er svært enkel og gjør at det er lav terskel for å være med å bidra med innhold.

Det viktigste er ikke hvordan du trener eller hvilke øvelser du bruker, men at du faktisk trener. Skal du kun ha en treningsapp, er sannsynligheten stor for at det er Strava som gir deg best kondis.

Den eneste ulempen vi ser er egentlig prisen, som er ganske stiv hvis du ønsker tilgang til alle funksjonene.

Terningkast: 5

- Last ned til iPhone
- Last ned til Android

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

Les også
Ti treningsapper til mobilen: Disse appene gjør det morsommere å trene
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Les også
Dette er de essensielle Android-appene
annonse