Til hovedinnhold

Test av Vuzix iWear - skjermbrille til mobilen

Mobilen.no kom over skjermbrillen iWear AV230 XL, og fant ut at dette var noe vi bare måtte teste. Tanken på å kunne tre inn i en science fiction-verden, der vi sitter på bussen og ser film på vår helt private storskjerm, var rett og slett uimotståelig.

James Bond

En ting er at vi kan se vår egen film på bussen, noe annet er at vi kan vise hele verden hvor utrolig teknologisk oppegående vi er. Vi kan formelig fornemme hvordan våre medpassasjerer kaster misunnelige blikk på denne pendlerbussens James Bond, mannen med all verdens teknologiske superduppedingser.

Men våre medpassasjerer ser ingen tøff superagent. De ser en godt voksen mann som sitter på bussen med en sort plastleke på nesa.

For det er nettopp hva Vuzix iWear AV230XL er.

Inne i brillen finnes to små skjermer som tilsammen danner et bilde som ser langt større ut enn det i virkeligheten er. Men vi får aldri følelsen av å sitte ved en storskjerm.


Fra innsiden ser vi ut som James Bond, fra utsiden som en mann dypt inne i 40-årskrisa.

Lav kvalitet

Bildekvaliteten er ikke mye å skryte av. Bildet er kontrastfattig, og klarer ikke å gjenskape inntrykket fra telefonskjermen – langt mindre å fremstå som en troverdig 44-tommers skjerm, sett på tre meter avstand. 

Men brillen koster bare 1800 kroner. Det er under halvparten av hva samme selskap tar for sine VR920 – 3D-brillen som brukes til såkalte virtual reality-spill.

Oppløsningen på skjermene er ikke oppgitt fra produsenten, som nøyer seg med å kalle det ”høy oppløsning”. Dette er et temmelig vagt begrep, og vi opplever ikke skjermbildet som videre høyoppløst. Plastlinsene som skal få bildet til å fremstå som storskjerm er heller ikke noe optisk mesterstykke. Det blir en del skjemmende reflekser inne i brillen.

Brillen er nokså smal, slik at vi kan se over eller under den om vi skulle få behov for kontakt med virkeligheten.

Smugtitting

Men det er mulig, men litt slitsomt, å se en hel film gjennom brillene. Men litt må man ofre for å kunne se filmer som Mamma Mia og Rocky IV uten å bli avslørt.

Brillen er utrustet med øreplugger som gir brukbar lyd. På undersiden av brillen er det små hjul som brukes for å regulere fokus så det passer til brukeren. Fra brillen går det en ledning ned til en liten kontrollboks som også rommer batteriet. Batteriet er et standard AA-batteri, som gir ca 7 timer brukstid.


Aldri mer et kjedelig julebord ...

Rett i mobilen

Sammen med brillen kommer det en overgang som gjør at du kan koble brillen direkte til en Iphone eller Ipod. I tillegg kommer det overgang til Nokia (passer også til Samsung Innovate) og til DVD-spillere og andre enheter med kompositt-utgang.

iWear kan brukes sammen med ordinære briller, dersom fokusjusteringen på enheten ikke gir tilstrekkelig godt bilde.

Vi har litt vondt for å se at for oss at slike briller blir allemannseie med det første. Det er greit å kunne se film uforstyrret, samme hvor vi befinner oss. Men det er egentlig mer morsomt å se hvor ulike reaksjoner brillene vekker når vi tar dem på.

Mer om
annonse