Tek.no

Test Func KB-460

De har aldri før laget spilltastaturer – men treffer blink

Selskapet er anerkjent for spillmus, nå prøver de seg på tastatur.

Torstein Sørnes, Hardware.no
25 Jan 2014 08:00

Introduksjon og førsteinntrykk

Det amerikanske selskapet Func ble stiftet i 1999, og i løpet av sine første tretten år hadde de kun ett produkt av gangen i sin portefølje: musmatta Surface 1030. Fra 2012 har de utvidet med ny musmatte og spillmus, i tillegg til et spilltastatur som vi skal kikke på i dag.

Func KB-460 er mekanisk med brytertypen Cherry MX Red, og har full tastaturlayout med bakgrunnsbelyste taster.

Func KB-460. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
Cherry MX Red med Costar-festemekanisme på tastehettene, gjenkjenbart med metallstangen som ligger på langs under mellomromstasten. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
To USB 2.0-porter i bakkant, som forsynes med strøm fra én USB-kabel. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Konstruksjon og design

Overflaten er belagt med et slags mykt, gummiert plastmateriale som er godt å ta på. Tastehettene er av ABS-plast, og tastaturet kommer med full norsk layout, noe som betyr at du slipper taster med Ä, Æ og Å på samme tast. Nederste rad har ikke standard format, her er Ctrl-, Alt- og Alt-Gr-tastene blitt bredere på bekostning av Windows-, mellomroms- og høyreklikk-tast. I tillegg har høyre Windows-tast blitt byttet ut med en Fn-tast, som kan brukes i kombinasjon med medieknapper, profilvalg og Func-modus på F-raden.

Det er nemlig mulig å konfigurere vanlige knapper som makroknapper med flere makroprofiler, som kan brukes når tastaturet er i Func-modus. Scroll Lock-indikatoren er derfor byttet ut med et lys for Func-mode, slik at du vet hvordan tastaturet oppfører seg.

Under tastehettene finner du Cherry MX Red, røde LEDs og en rød bakplate i plast. Hele sulamitten virker stødig og godt konstruert, og designen er ren og ryddig med lite ubrukt plass.

Videre har KB-460 fått to USB 2.0-utganger på baksiden, som forøvrig er ganske strømbegrenset da tastaturet kun kobles til med én USB-port. Dette betyr at strømsultne enheter som eksterne harddisker uten dedikert strømforsyning neppe vil fungere via hubben, da de krever mer strøm enn tastaturet klarer å levere. Det er fortsatt praktisk til minnepinner og den slags, men vi skulle gjerne sett at portene var av USB-versjon 3 for høyere overføringshastigheter.

På undersiden finner vi føtter for å heve tastaturet i bakkant, samt noen hull for festing av håndleddstøtten. Denne monteres ved hjelp av to klips som hekter sammen håndleddstøtten og tastaturet, noe som fungerer helt greit, med den ulempen at du kan miste klipsene som holder det i sammen.

Takk til Func som sendte tastaturet til test.

Les også