Tek.no

Test

Kom i form med Nokia 5500

21 Aug 2006 15:45

Kom i form med Nokia 5500

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Det heter seg at alle gode ting er tre, og jammen stemmer det ikke denne gangen også. Nokias tredje mobiltelefon for treningsnarkomane er et svært hyggelig bekjentskap.

Som forgjengerne er Nokia 5500 en støt-, støv- og sprutsikker mobiltelefon, noe som betyr at den tåler den ekstra trykken som gjerne får andre mobiler til å knele.

Utseendemessig fortjener Nokia 5500 et stor pluss i forhold til forgjengerne. Gummi og billig plast er byttet ut med rustfritt stål og stilig hardplast. Dermed ser telefonen både sporty og stilig ut.

Tre valg

Nokia 5500 har tre hovedmodus. Du kan velge mellom telefon-, musikk- eller sportsmodus. Du bytter enkelt mellom modiene med et trykk på modusknappen på høyre side av telefonen.

For å understreke de forskjellige modiene, endrer fargen på menyknappen og skjermen seg ettersom du endrer bruksområde. I telefonmodus er menyknappen hvit, i musikkmodus gulgrønn og i sportsmodus rød.

Du kan bruke modiene om hverandre, og både høre musikk, lese tekstmeldinger eller ta en telefonsamtale mens du trimmer.

Treningskamerat

Ettersom Nokia 5500 er en sportsmobil, må vi på med joggesko, treningstøy og svettebånd for å sjekke om telefonen holder mål. Motivasjon og treningsiver er en viktig forutsetning, og deretter er det opp til Nokia 5500 å holde motet oppe.

Nokia 5500 har skritteller, avstandsmåler, tidtaker og kalorimåler, og er dermed bedre utstyrt enn svært mange andre, små treningsapparater.

Sportsfunksjonen fungerer aller best dersom du bærer telefonen i den medfølgende holderen, som enkelt kan festes til bukselinningen. Da måles avstand og skritt korrekt, og løpeturen blir målt like lang som den faktisk er.

Veileder

Enten du er en treningsnarkoman, eller holder deg til et par ukentlige spaserturer, kan treningsprogrammet i Nokia 5500 være til god hjelp. Den har alt fra hurtigstart (trykk-og-løp) til avanserte utholdenhetstester.

Er du ute etter et mer komplett treningstilbud, kan få hjelp til å sette opp varierte og mer omfattende treningsprogram som går over flere uker. Progresjonen og resultatene fra de respektive treningsøktene lagres i din egne private treningskalender.

Har du i tillegg en GPS-enhet kan du også bruke Nokia 5500 som navigasjonsenhet.

Bevegelsessensor

Det er ikke bare treningen som blir enklere av Nokia 5500s innebygde bevegelsessensor. Blant annet bruker du den i det medfølgende spillet Groove Labyrinth, som går ut på å få en ball fra punkt A til punkt B ved å vippe telefonen fra side til side.

Et annet og kanskje mer nyttig bruksområde er MP3-spilleren. Er du ute og løper og skal bytte spor trenger du bare å ”dobbeltklikke” på høyre eller venstre side av telefonen. For å pause eller sette i gang musikken igjen tapper du lett på fronten av telefonen. Genialt enkelt!

Hør meldinger

Er du ute og kjører bil, eller driver med andre ting som krever din fulle og hele oppmerksomhet, kan det være greit å slippe å lese innkommende tekstmeldinger. Dersom du innen 30 sekunder fra du mottar en melding tapper på fremsiden av telefonen leses meldingen opp for deg.

Dette kan være en finurlig funksjon dersom du stort sett mottar tekstmeldinger skrevet på engelsk, men selv da har vi problemer med å forstå innholdet. Meldinger på norsk, særlig med ø, æ og å i teksten, er enda mindre forståelig og kan dermed ikke anbefales.

Oppgradert

Menyene og operativsystemet på Nokia 5500 er oppgradert siden forgjengerne 5140 og 5140i, og er både svært gode og velorganiserte. I tillegg har telefonen fått støtte for både minnekort, MP3-avspilling og et kraftig oppgradert kamera.

Kameraet tar bilder med 2 megapiksel oppløsning, og bildene du knipser egner seg godt til utskriving på fotopapir.

I tillegg har telefonen fått gode kalenderfunksjoner, omregningsverktøy, en lettbrukt e-postløsning og en rekke andre godbiter.

Topp trimmer

Tastene på Nokia 5500 er ikke spesielt gode. De er mindre harde enn på forgjengerne, men vi opplever stadig at vi må trykke flere ganger før inntastingen registreres. Skjermen er litt i minste laget, men oversiktlig nok til at vi ikke har problemer med å få med oss hva vi gjør.

Både som mobiltelefon og trimkamerat gjør Nokia 5500 en god jobb. Vi savner ingenting, og tror sportsprogrammet kan gi motivasjon til de som trenger et lite spark i baken for å komme seg ut av godstolen.

Les også