Tek.no

Test Her er ukens anbefalte apper

Her er ukens anbefalte apper!

Montasje, bakgrunn: Vadim Georgiev/Shutterstock.com

Eurovision Song Contest

Grand Prix-bonanza!

Liker du sang og musikk? Det er slett ikke nødvendig når Eurovisions gigantomane tv-happening dras i gang om en drøy uke. Men gjør klar wienerpølser og wienerbrød, for denne gangen skjer det i Wien!

Det har vist seg i de senere år at utenomsanglige kvaliteter lett overskjegger, unnskyld, overskygger melodiene under det mange nordmenn ennå kaller Melodi Grand Prix, men som offiselt heter Eurovision Song Contest. Showet mange elsker og mange hater (men ofte ser likevel), kjøres i gang et par dager etter 17. mai med to semifinaler, før finalen avholdes for 60. gang (!) den 23. mai. Det blir garantert mange norske flagg i salen, uansett hvordan det går med det norske bidraget. Og underveis kan du følge med på den offisielle appen.

Når du starter den, ser du hvor lang tid det er igjen til første semifinale, du får sjansen til å stille spørsmål til arrangøren, og du kan følge ungarske Boggies «flashmob»-turne i hele Europa. Husker du ikke hva flashmob er, så er det når en hel gjeng plutselig begynner å danse synkront på gata eller et kjøpesenter. Det er fortsatt moderne og gangbart i ESC-sammenheng. Dessuten kan du studere stemmegivningsprosessen, og se på deltakerlandenes øvelser og forberedelser. Der får blant annet vite at den norske sangen handler om mørke hemmeligheter og er «svært ærlig». I tillegg får du servert massevis av bilder og videoer fra Wien, og du får se klipp fra ESC i gamle dager. Du kan selvsagt også få kjøpe billetter, samt alle ESC-sangene, det skjer via iTunes. Noen bidrag kan kjøpes enkeltvis, men vil du ha den norske, må du punge ut 135 kroner for hele albumet. T-skjorter og annen merchendise kan også kjøpes vi appen.

Til slutt får du muligheten til å finne ut hvilken ESC-generasjon du tilhører. Etter en mengde spørsmål om preferanser innen klær, musikk og selskapsliv, endte jeg med telemarksnedslag på 80-tallet, og med klar beskjed om at jeg digger Johnny Logan og Celine Dion. Det ante jeg ikke.

Eurovision Song Contest

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

Les også