TestContour RollerMouse Re:d

Ergonomikongen som virkelig treffer

Contour har forbedret rullemusen fra bunnen av, og denne gangen treffer de innertier.

Introduksjon

Contour Design har i mange år produsert ergonomiske museprodukter, både vanlige mus og såkalte rullemus. Disse produktene har vokst frem etter at stadig flere mennesker bruker mye tid foran datamaskinen, spesielt i jobbsammenheng, og får musearmplager som resultat. I begynnelsen er det gjerne bare smått irriterende, men uten videre tiltak kan det sette arbeidstakeren helt ut av spill.

Mange har nok sett såkalte Trackball-mus som skal erstatte den tradisjonelle musa, men Contour Design har laget annen intuitiv løsning på problemet: RollerMouse. Vi har testet og vært fornøyd med flere av disse opp gjennom årene, og den nyeste versjonen, RollerMouse Red, skal ha fått en skikkelig overhaling på alle områder.

Contour RollerMouse Red.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Skikkelig solid

Selve rammen er bygget i et solid stykke aluminium, med håndleddstøtten belagt med et tykt lag kunstig skinn. Konstruksjonen og kvaliteten virker veldig gjennomført, og den solide vekta vitner om at dette er et fysisk solid produkt.

Helt i toppen er rullestanga, som måler 18 centimeter i bredden og har omtrent 10 centimeter å vandre på. Den er gummiert og belagt med små forhøyninger, som gir en grov og behagelig tekstur på stanga. Inne i selve stanga skal det være lasersensorer som holder styr på posisjon og nedtrykk, og som dermed forhindrer at oppsamlet støv og smuss kan bli et problem for fysiske knapper.

Du kan velge hvilken høyde og lengde du vil ha på festestykkene, slik at tastaturet kommer i rett høyde i forhold til rullemusa.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Alle knappene er sentrert på venstre side av enheten, og den er derfor best egnet for bruk med høyre hånd. Her finner vi knapper for kopiering og innliming av tekst, venstre-, høyre- og dobbeltlikk, skrollehjul med nedtrykk og en bryter for justering av sensitivitet. Flere av disse kan brukes i kombinasjon for å justere kraften som trengs før rullestanga registrerer nedtrykk, og lydstyrken på klikket som kommer når du trykker ned rullestanga. Ettersom dette klikket registreres med lasere og ikke med bryter, har Contour integrert en slags klikkelyd-sak for å gi hørbar tilbakemelding på klikk.

I esken får du også med noen festestykker. De to minste festes inn på en skinne bak på rullemusa, og du kan selv velge akkurat hvilken bredde disse skal ha, slik at de passer tastatur av alle størrelser. I tillegg kan du sette på to forlengelsestykker, hvis du også ønsker å heve tastaturet i bakkant. Disse forlengelsestykkene kan videre heves både bak og foran slik at tastaturet ligger omtrent to centimeter over skrivebordet, for at rullemusen ikke skal komme i veien.

Spesifikasjoner: Contour Design RollerMouse Red -
-
SensorLaserregistret rullestang med sensitivitet på 800/1000/1200/1600/2400 DPI
Fysiske knapperÅtte knapper inkludert nedtrykk på skrollehjull og rullestang. Venstre- og høyreklikk, dobbeltklikk, kopier og lim inn.
InnstillingsmuligheterKan justere nedtrykkskraft og klikkelyd på rullestanga
LysIndikasjonslys for sensitivitet
Tilkobling1,6 meter USB 2.0-kabel
VektIkke oppgitt
EkstraMulig å kjøpe ekstra stor håndleddstøtte som ekstrautstyr
annonse
Contour Design RollerMouse Red PlusI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no