Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCorsair Hydro H55

Vannkjøling etter Ikea-prinsippet

Corsair relanserer sine alt-i-ett vannkjølingssett for hvermannsen.

Introduksjon

Det begynner å bli en stund siden vannkjøling var en kostbar, hasardiøs affære kun for spesielt interesserte. Dette kan vi blant annet takke Corsair for. Deres Hydro-serie med prosessorkjølere er en av flere som plutselig kom på markedet for noen år siden, og besto av komplette sett som hvem som helst skulle kunne montere uten så mye besvær.

Nå har de lansert flere Hydro-kjølere i oppdatert versjon, og akkurat dagens testmodell heter Corsair Hydro H55. Kjølesystemet er rettet mer mot hvermannsen enn mot superbrukeren, og Corsair påstår at hvis du bare er i stand til å komme til bakpå hovedkortet ditt, da er monteringen en kjempesmal sak – så sant du har en skrutrekker.

Dette bør tolkes som gode nyheter av hvermannsen, siden vannkjøling har flere fordeler over tradisjonelle luftkjølere.

Radiatoren på Hydro H55 skrus sammen med en 120 mm vifte.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Stille og effektivt

For det første er vann som oftest mye mer effektivt enn de luftbaserte kjølerne som følger med prosessoren. For det andre lager de nærmest ikke lyd sammenliknet med mer spinnville prosessorvifter. For det tredje blir innsiden av maskinen litt enklere å holde ren, siden du ikke får en masse kjølefinner inne i dypet som støv kan sette seg fast på.

Prinsippet bak dette kjølesystemet er enkelt: Datamaskinen blir varm, varmen ledes inn i en kjøleblokk og til vannet som sirkulerer gjennom denne. Deretter går det varme vannet inn i radiatoren, som kjøles ned av en egen vifte, og så sirkuleres det nå avkjølte vannet inn i kjøleblokken igjen for en ny runde.

H55 er dessuten et lukket system, så du trenger ikke være redd for å søle rundt med vann inni datamaskinen din. Hele opplegget kommer nemlig ferdig pakket og klart fra fabrikk, og kan slås rett på når det er ferdig montert.

Vår oppgave blir da å finne ut om H55 klarer å gi noe særlig til kjøling – og ikke minst å finne ut om den er så lett å montere som produsenten påstår.

Bli med på neste side, så starter vi med å se på hva du får i pakken.

Takk til Corsair som sendte kjøleren til test.