TestApple TV (2012)

Identisk utseende – tøffere innvendig

Vi har testet Apples oppgraderte medieboks.

Introduksjon

Apple er glade i å oppgradere produktene sine. De liker å beholde utseendet og heller oppgradere tingene på innsiden, som prosessorer og minnekort og programvare. De gjør selvfølgelig ikke dette med alle produkter, og visse produkter blir byttet ut oftere, men ser vi for eksempel på de bærbare datamaskinene til Apple har de sett ganske like ut de siste fire årene.

Den stasjonære Mac Pro ikke har byttet utseende de siste seks årene.

Denne gangen er det Apple TV som har blitt oppgradert, med et identisk utseende som forgjengeren, men med tøffere innmat; endelig har den Full HD.

Det følger ikke med noen HDMI-kabel, men ellers er det lite du trenger for å få Apple TV-en opp og gå.
Spesifikasjoner -
-
Prosessor Apple A5 (Single-core)
Lagringsplass 8 GB, kun som mellomlagring for streaming
Størrelse 23 mm høy 98 mm bred 98 mm dyp Vekt: 270 gram
Tjenester Filmkjøp og filmleie i 1080p Nettverkavspilling av film, musikk, podcaster og bilder AirPlay Youtube, Vimeo, Flickr, WSJ iCloud
Pris Veiledende pris: 799,- kr
Fin innpakning.

Apple overhalte utseendet til Apple TV i 2010, og forvandlet den tidligere aluminiumsboksen til den lille og lekre plastdingsen vi har foran oss i dag. 2012-utgaven er den første oppgraderingen, og kan skryte av en bedre prosessor og mer minne. Den tidligere A4-prosessoren har nå blitt byttet ut med Apples A5-prosessor, som også blir brukt i iPad 2 og iPhone 4S.

Forskjellen er imidlertid at mens A5-prosessoren i nettbrettet og telefonen er tokjernet, har prosessoren i Apple TV-en bare én kjerne. Litt forunderlig, men vi får se hvor mye det har å si for den helhetlige opplevelsen.

Den store nyheten i den oppgraderte versjonen er tross alt at den nå kan spille av videoer i 1080p, sammenlignet med den forrige versjonen som var begrenset til videoavspilling i 720p. I tillegg har menyene fått en skikkelig overhaling, som Apple lover skal være mer brukervennlige enn på den forrige utgaven.

Stort mer enn det er det ikke. Den lille boksen fra Apple er fortsatt ment som å fungere som et bindeledd mellom TV-en din og Apple iTunes. Du kan fortsatt ikke lagre noe på selve dingsen, da den kun fungerer som en avspiller av filmer, videoer og musikk du enten har liggende på PC-en, eller som du kjøper via onlinebutikken iTunes. I tillegg kan du bruke den til å strømme video og skjermbilder fra en iPhone eller en iPad, samt Mac-en din så fort Mountain Lion kommer på markedet.

Les også: Endelig får Mac-en også Airplay

I denne testen vil vi hovedsaklig fokusere på de nye funksjonene, og hvordan den er sammenliknet med den forrige utgaven av Apple TV. For litt mer grunnleggende gjennomgang av funksjonene til den lille medieboksen, kan du lese anmeldelsen av den forrige Apple TV-en.