Tek.no

Test

Vi tester hundedingser

Ole Morten Knudsen
12 Okt 2007 12:45

Din beste venn fortjener kun det beste.
Derfor har vi testet noen nyttige og noen morsomme dingser til din hund.
Les også:
Ti sære dingser.
Få mer ut av batteriet.
Få tre gratis blader.

Ta vare på hunden

Mange mennesker har den siste tiden skaffet seg hund. En bedre start på høsten enn en liten valp finnes neppe.

Men for at hunden skal trives må den også ha litt moro.

I vår test finner du noen morsomme leker for deg og din hund. I tilegg har vi sjekket noen dingser som kan ta vare på hunden i høstmørket.

Som modeller har tolleren Yamas Julius, 3 måneder, og dalmatineren Dalmos Amandus "Hero" The Second, 4 1/2 år, mer eller mindre frivillig stilt opp.


Ta hevn over veterinæren
Få hunder har særlig til overs for veterinæren, Sprøytespisser med vaksine er sjelden en behagelig opplevelse verken for de på to eller fire ben. Med denne leken kan du la hunden få ut aggresjonen ved å rive den onde i tre deler. Her rister det i ranglene i bena, piper i armene og hodet gir også en finfin pipelyd.

Lite er mer tilfredsstillende for hunden og denne ble en stor slager.

Kroppen som dukker opp når leken først er tatt fra hverandre er derimot ikke like morsom. Den har en distinkt likhet med en kroppsdel du absolutt ikke vil at hunden skal bite i. Spesielt ikke når kjevene utvikler seg og tennene blir skarpere.


Dette bildet kan virke fryktinngytende på enhver mann.
Leken koster 89 kroner hos Zoosupply.no.


Beskytt hunden mot solen

Også hunder må beskyttes mot solen. Det er kanskje ikke den største bekymringen i disse dager, men likevel kan du vurdere et par doogles når vintersolen titter frem igjen. Hunden er derimot ikke like fornøyd med disse brillene. De medførte rett og slett en langvarig kamp for begge våre modeller.

Disse er trolig mer morsomme for deg enn for hunden.

Det var derimot veldig greit når den store ble opptatt med annet. Da kan den lille se sitt snitt til litt dominans.


Solbrillene koster 299 kroner hos Zoosupply.


Multileke

Når brillene er tatt av er det nok på tide med nok en leke. Da er denne saken grei å ha. Her får du to tennisballer og en egen tyggeleke. Nok av moro for hunden. Piper gjør den og.


Leken koster 69 kroner hos Zoosupply.


La hunden ta ansvar

Det er ikke alt med hund som er like morsomt. Å plukke bæsj er helt klart en av de heller kjedelige tingene med hundehold. Enda verre er det å glemme hundeposer på tur i byen. Lite er verre enn dine medborgeres anklagende blikk når hunden har gjort sitt og du febrilsk leter etter poser.

Da kan denne lille gadgeten hjelpe deg. En liten holder med hundeposer festes i hundens halsbånd. Da kan du i det minste skylde på hunden selv om posene blir glemt igjen hjemme.


Holderen koster 49 kroner hos Zoosupply.


Bit på annet

Noe annet som ikke er særlig morsomt med hundevalper er biting i hånd. At hunden klør i tennene er nok en myte, det er derimot en test på hvor hardt de kan bite før du hyler. Så jo før du sier ifra jo bedre. Om du derimot er lei av å hyle er denne dingsen kanskje tingen.


En god kraftig tyggeleke som varer lenge er nok heller å foretrekke enn din hånd. Får vi håpe.
Tyggeleken koster 39 kroner hos Zoosupply.


Munn for sin hund

Noe annet din hund kan bite på er denne leken som gir hunden et digert glis. Hunden synes det er morsomt og det gjør trolig også du. Hva kan vel være bedre?

Denne leken fungerer nok best for litt større hunder for å få noenlunde riktig proposjoner.


Hundemunnen koster 69 kroner hos Zoosupply.


Se hunden i mørket
I høstmørket er det ikke like lett å være hundeeier. Hunden forsvinner lett i mørket og bilister og syklister utgjør en konstant fare. Da er det greit å la hunden din bli sett og her har du flere muligheter.
Magic Marker er en god løsning. Denne dingsen fester du med borrelås til hundens halsbånd eller seletøy. Du kan så velge om du vil ha et konstant LED-lys eller la det blinke.


Det er både støt- og vannsikkert og siden materialet er laget i reflekterende stoff gir det også trygghet selv om lyset er slått av.
Magic Marker koster 189 kroner hos Zoosupply.


Gi hunden glorie

Problemet med Magic Marker er at den ikke synes om du ser hunden fra feil side. Da er kanskje halsbåndet med det fengende navnet Nit-Dawg tingen. Som Magic marker er det utstyrt med et fleksibelt LED-lys, men det brukes som et eget halsbånd.


På denne måten kan du se lyset fra alle sider samme hva slags krumspring hunden gjør. For valper blir det litt for stort, men større hunder vil nok ikke klage over denne sikkerheten.
Nite-Dawg koster 249 kroner hos Zoosupply.


Epileptisk leke

Om du derimot vil gi hunden din et lett epileptisk anfall så er Jolly sikkerhetslys tingen for deg. Denne går på tre batterier og avgir kontinuerlig blinkende rødt og blått lys.


Kanskje litt mye av det gode, men for politihunder på oppdrag er kanskje dette tingen.
Jolly sikkerhetslys koster 79 kroner hos Zoosupply.


Laserleken

Denne laserballen oppfører seg på samme måte. Når den kastes i bakken starter to intense LED-lys å blinke. Julius så ikke ut til å ta veldig notis av blinkingen.


Derimot var gummien ballen er lagd av god å tygge på.
Laserballen koster 69 kroner hos Zoosupply.


Blinkeballen

Blinker gjør også denne ballen, men i en mykere rød farge en overstående dings. Blinkeballen er noe stor for valper og gjør seg nok best for hunder med større munn.


Interessant var den likevel, men det var nok mer på grunn av lyden av ballen mot tregulv enn selve det blinkende lyset.
Blinkeballen koster 65 kroner hos Zoosupply.


Bli kvitt flåtten

For hundeeiere pågår det en evig kamp mot flåtten. Ettervert som klimaendringene kommer sprer også dette irriterende insektet seg. Det er ikke særlig hyggelig å dra igjennom hundepelsen og kjenne små blodfylt klumper som henger fast i hundens hud.
Denne effektive flåttfjerneren er grei å ha. Med pinsetten tar du tak i flåtten og med frysesprayen gir du den en riktig kalddusj. På denne måten kan du fjerne utøyet uten frykt for betennelse hos hunden. Vår modell Julius har heldigvis holdt seg unna dette lille krypet foreløpig, så det ble med en liten titt for hans del.


En liten test på egen hud bekreftet derimot at denne dingsen virkelig kan være nedkjølende.
Flåttfjerneren koster 179 kroner hos Zoosupply.

Sover godt

Etter denne testrunden sa vår modell takk for seg og utslitt falt han i dyp søvn.

Heldigvis godt lyst opp og uten fare for at ingen i redaksjonen skulle tråkke på han ved et uhell.

annonse

Les også