Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper til iPhone, Windows Phone og Android

Sjekk ukens utvalgte apper

Vi har plukket ut apper du bør installere, og forteller deg også hvilke du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Tadaa

Format: iPhone (Kommer til Android)
Pris: Gratis

Tadaa.

Nok en fotoapp som ligner på Instagram? Jada, vi har visst ikke blitt mettet på dette enda.

Navnet “tadaa” er egentlig villedende. Å redigere bildene på tadaa tar nemlig litt tid og innsats. Appen er ikke av de mest brukervennlige, men som fotoredigeringsverktøy fungerer appen bra.

Les også: Instagram

Autobahn

Tadaa er en tyskutviklet app, og det merkes. Effektene har navn som “Autobahn” og “Eis am Stiel”. Du får med 26 gratis filtre.

Det finnes også en rekke ting du kan gjøre med bildene i Tadaa. Du kan for eksempel justere kontrast, lysstyrke og HDkvalitet. Du kan også markere objekter og velge at effektene kun skal gjelde det markerte objektet.

Mest spennende synes vi er at du kan legge på en selektiv uskarphet, hvor bakgrunnen bak personen duses ut for eksempel.

Tadaa er også et sosialt nettverk “for fotografer” som de selv sier. Men du kan også laste opp bildene til Facebook, Twitter eller Instagram, og de lagres i et eget album på mobiltelefonen din.

Tadaa kommer i følge leverandøren for Android i løpet av sommeren.

Tadaa er ikke like raffinert som for eksempel PhotoShop Touch som vi tidligere har testet, men til gjengjeld er appen helt gratis, derfor har du lite å tape på å teste den ut.

Les også testen av PhotoShop Touch her

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og et par apper du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Fribi

Ukens kuriøse:

Fribi

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Fribi.

Det ser skralt ut med økonomien flere steder i verden. Heldigvis skaper ofte dårlige tider grobunn for nye muligheter, trender og forretningsmodeller. En slik trend er samhandlingsøkonomi (merk deg ordet med det samme).

Den nye samhandlingsøkonomien er som manna fra himmelen for oss flinke forbrukere i nord – med våre fulle boder, kjeller og loft. Det har nemlig dukket opp en rekke plattformer og apper som kobler sammen mennesker for å låne, bytte og gi bort ting slik at vi ikke trenger å bruke og kaste.

Skap plass

Fribi er noe så unikt som en norskutviklet sosial markedsplass. Her kan du kan gi bort eller bytte ting du ikke har bruk for – eller plass til.

I motsetning til Torget på Finn.no så bruker appen lokasjonsdata for å finne ting i nærheten av deg. Du kan også se kart over hvor tingen befinner seg.

Det er klart at utvalget er ikke det samme som på Finn – det trengs flere ting og flere brukere. På den annen side så slipper man å bli nedringt.

Selve appen har et elegant brukergrensesnitt og fungerer utmerket både for iPhone og Android.

Gis bort eller byttes bort

Vi har jo alle en hel haug med ting som bare blir brukt én gang – og her er det mulighet for å gjøre et kupp. Her finnes alt fra “Fifty Shades of Grey” til solbriller, sko eller hagemøbler.

Det meste er gratis, men man kan også bytte. Du kan bytte mot dine egne “fribis” eller ved enkle gjenytelser av typen “en billig flaske riesling”. Som i gode gamle dager, med andre ord.

Les også: Slik skal norske apper nå verdenstoppen

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Tine AR

Styr unna denne:

Tine Melk AR og Tine Kuer AR

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Tine AR.

Vi liker melk. Derfor ble jeg nysgjerrig da jeg så på en reklamebanner at Tine har “gjort melken levende” gjennom sine to apper Tine Melk AR og Tine Kuer AR.

En rikere virkelighet

AR står for Augmented Reality, et begrep som betyr noe sånt som en “beriket eller utvidet virkelighet” på norsk. Virkeligheten er blitt rikere og mer verdifull gjennom å kombinere de virkelige omgivelsene rundt oss med digital informasjon. Den nye virkeligheten kan vises på en mobilskjerm, Google Glass eller i et bilvindu. Uansett, antakelig er det et begrep som de færreste melkedrikkere her i landet forstår. I utgangspunktet er dette nok til å gjøre meg skeptisk.

Laget for barn

De to appene gjør nøyaktig det samme med litt ulikt resultat. Den ene appen, Tine Melk AR, gir deg kuer på frokostbordet når du holder mobilens kamera opp foran melkekartongen.

Den andre, Tine Kuer AR, oppfordrer til interaksjon ved at låven har fått stjålet fargene sine og må fargelegges på nytt.

Joda, hyggelig nok. Vi er sikre på at alle barnefamilier ønsker seg aktivisering av barna til fordel for en rolig frokost. Problemet er bare at appene er utrolig dårlig laget!

Tungvint

Hvorfor lage to apper når det er så lite innhold at man går lei etter noen få minutter? Det er også veldig uklart på hvilke produkter fra TINE du kan bruke appene.

Tine Melk virker bare på de melkekartongene som har kart på baksiden. Her må man selv taste inn størrelsen på melkekartongen og hvilken landsdel melken er bra.

Tine Kuer virker derimot bare på melkekartonger med et tall på baksiden. Også dét må skrives manuelt inn i appen.

Vi hadde problemer med økologisk, syrnet og laktoseredusert melk - for å ta noen eksempler. Animasjonen på Tine Melk var også særdeles hakkete i dårlig belysning.

Det er rimelig ubrukelig at man må velge kartongstørrelser, melkens opprinnelsessted eller skrive tall i en app som handler om gjenkjenning av fysiske objekter. Hva er da vitsen med å skanne? Appen burde kunne ha gjenkjent kartongen uten denne tilleggsinformasjonen.

Kjære Tine, dette blir bare gimmickerier og reklamestunt. Vi forventer oss mer fra dere – både hva gjelder nytteverdi, underholdningsverdi og teknisk kvalitet.

Last ned til iPhone » Last ned til Android

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Skulls of Shogun

Ukens mobilspill:

Skulls of the Shogun

Format: Windows Phone
Pris: 35 kroner

Skulls of the Shogun.

Møt General Akamoto. En hensynsløs general som stikkes i ryggen, og våkner opp på den døde siden. Strippet for alle undersåtter, og uten den respekten han selv føler han fortjener må han ta opp kampen mot fiendens mange styrker.

Skulls of the Shogun er et turbasert strategispill der du får gjøre fem ting med dine enheter, før fienden gjør sine fem trekk. Kampene går ut på å plassere enheter rundt på området du kriger på, og du vinner ved å drepe fienden før han tar deg.

Skulls of the Shogun.

Du har tre ulike typer hovedenheter: infanteri, kavaleri og bueskyttere. Alle er bra på sine ting, og det gjelder å utnytte styrkene til hver enkelt enhet. I tillegg til dette får du etterhvert mer fargerike kompaner å styre i kampene. Disse kan ha magiske egenskaper, muligheten til å lege skade eller flytte andre enheter rundt på kartet.

Taktikkeriet er underholdende og historien er artig å følge. Styringen av enhetene fungerer godt, men det kan til tider være litt lite plass å trykke på. Kampene er intense, vanskelige og med mye dybde og grafikken i spillet er gjennomført til fingerspissene. Dette er kvalitet fra ende til annen, og alle med en Windows-telefon burde unne seg denne juvelen.

Ukens spill er levert av Gamer.no
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger

Last ned til Windows Phone »

Se også Mobilen.nos oversikt over hvilke apper som selger best »

annonse