TestApper til Android og iOS

Dette er ukens apper

Smart kalenderapp, en app som får fart på sexlivet og et morsomt retrospill, er noe av det vi kan by på.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Sunrise

Format: iPhone
Pris: Gratis

Apples standardkalender til iPhone har – vel, la oss si «rom for forbedringer». Nå finnes det heldigvis mange andre alternativer og Sunrise er ett av disse.

Sunrise.

Pent og ryddig

Appen integrerer alt fra kalenderen din i et usedvanlig pent og ryddig design. Så er jo da også Sunrise designet av et par av de opprinnelige designere bak FourSquare som vi har anmeldt tidligere i Amobil. Noe av bakgrunnen for å lage Sunrise var nettopp det å utfordre det stive og standardiserte kalenderformatet som har blitt overført fra almanakken og inn i den digitale kalenderen.

Gjennom tilkobling til Facebook, tar Sunrise utbytte av de dataene som er tilknyttet en Facebook-event på en helt ny måte: Der Apples egen kalender kun presenterer grunnleggende informasjon om en hendelse som tittel og sted, trekker Sunrise inn profilbilder fra hendelsens skapere og inviterte, og viser plasseringen på et Google-kart - sammen med dagens værvarsel.

Sunrise har tidligere vært på listen over essensielle apper i amobil

Ikke støtte for exchange – ennå

Baksiden av medaljen er selvsagt at det ikke finnes støtte for Microsoft Exchange som de fleste bedrifter bruker som epost- og kalendertjener. Det skal visstnok komme støtte for Exchange. Dette er et absolutt «must» dersom appen skal kunne ta over for Apples kalender.

I sum gir Sunrise en langt mer tiltrekkende måte å navigere dagens hendelser på. Så dersom dine hendelser stort sett finnes i Gmail og Facebook, så er dette kalenderen for deg!

Last ned til iPhone»

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Kondomeriet

Ukens kuriøse:

Kondomeriet

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Nå som det går mot vinter, kan det være fint å få noen tips til hvordan man kan holde varmen – både i forholdet og under dyna. Kondomeriet vil gjerne piffe opp hverdagen din og har derfor laget en egen app med dette som formål.

Kondomeriet.

Livets krydder

Appen inneholder tips til nye ting man kan prøve seg på i sengehalmen (eller på vaskemaskina!). Nye tips får du ved å riste på appen eller sveipe med fingeren. Du kan sende krydder-tipsene på MMS eller e-post til glede og forventning før neste date.

Ikke upassende vibrerer appen uansett hva man trykker på. Kanskje helt greit i denne sammenhengen.

Kunne vært oppdatert

Det kunne nok vært gjort en ting eller to med designet, spesielt iPhone-varianten virker utdatert. Innholdet i appen er også begrenset. Det blir vel kanskje ikke så mye piff om det samme tipset kommer gang på gang? Kanskje kunne Kondomeriet ta seg bryet med å oppdatere appen sin noe hyppigere.

Ellers har Kondomeriet holdt seg på et nivå hvor både innhold og design ikke blir for kleint og ikke for vågalt, men passe pirrende. Dette er erotikk – ikke pornografi. Her er det også litt seksualopplæring og morsomme fakta fra historien.

Kondomeriet anbefaler at man tar meg seg telefonen i sengen. Og vi ser ingen grunn til å la være…

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Age Test

Styr unna denne:

Age Test – Test Your Ear Age!

Format: iPhone
Pris: Gratis (versjon uten reklame: 7 kroner)

Høy musikk kanalisert direkte inn i ørene er skadelig for hørselen. Tilhører du walkman-generasjonen begynner du kanskje å merke effekten av nettopp dette. Men lurer du på hvor «gammel» hørselen din er? Age Test – Test Your Ear Age! skal kunne måle nettopp dette.

AgeTest.

Nyttig, men fungerer ikke

Det er tilsynelatende nyttig å kunne måle hørselen på egenhånd ved hjelp av telefonen. Men funker det?

Svaret er desverre nei.

Appen spiller av en høy lyd og du kan stille inn om du hører den, men grensesnittet er så forvirrende at selv med så enkel og begrenset funksjonalitet, så aner vi ikke hva vi skal trykke på. Det hjelper ikke at det ser ut som en slags retro decibelmåler!

Vi anbefaler et ikke-digitalt besøk hos ørelegen dersom hørselen begynner å skrante.

Last ned til iPhone

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens mobilspill

Ukens spill

Riddick: Heroes of Loot

Format: Android, iOS
Pris: 14-15 kroner

Heroes of Loot er en morsom miks av flere sjangre. «Roguelike» blandet med grottevandring, litt rollespillelementer og skyting i en morsom, fartsfylt og utfordrende pakke.

Heroes of loot.

All denne moroa utføres sett skrått ovenfra og ned, med en retroinspirert visuell stil. Tilfeldig genererte nivåer gjør at ingen nivåer er like, noe som gjør at spillet til stadighet kaster utfordringer din vei.

Du velger en av fire figurer, som alle har sine styrker og svakheter. En av figurene øker for eksempel raskere i nivå, men er svakere enn de andre. En annen har svakere angrep, men tåler mer juling før den dør.

I motsetning til lignenede spill svinger du ikke sverd eller slenger magi rundt deg. Med venstre tommel styrer du figuren, høyre bestemmer hvor du sikter og skyter. Her er det nemlig skyting, skyting og atter skyting som tar livet av alle fiender du møter på.

Hvert nivå i spillet har en låst dør, og ditt eneste mål er å komme deg forbi den. På mange måter minner spillet om Super Meat Boy i oppbyggingen, selv om nivåene her er større. Tempoet er høyt, fiendene er mange og spillet innbyr til raske, morsomme spilleøkter.

Last ned til iOS »
Last ned til Android »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Les også
Her er våre app-favoritter fra året som gikk
Les også
Googles Ingress-spill lansert i åpen beta
Les også
– Se på meg!
Les også
Apper til Android, iOS og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Apper til Android, iPhone og Windows Phone: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Apper til mobil og nettbrett: Ukens utvalgte til Android, iOS og Windows Phone
Les også
Apper til iPhone, iPad, Android og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Ukens apper til iOS, Android og Windows Phone: Sjekk ut ukens mobilapper
Les også
Apper til Android og iOS: Se ukens utvalgte apper
annonse