TestUkens utvalgte apper

Sjekk hvilke apper du bør ha i lommen

Her er ukens utvalgte apper til iPhone og Android.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Buycott

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Noen apper er bare gode, mens andre gjør verden til et bedre sted.

Buycott er en slik app.

Buycott.

Det er dessverre slik at mange av de varene du kjøper ikke er gode for hverken deg eller miljøet. Hvis du for eksempel ikke synes det er greit at et firma har patent på en stor del av matplantene våre, eller at du vil vite det hvis du spiser genmodifisert mat, så er dette appen for deg.

God samvittighet

Dessverre er det ikke så lett for deg som forbruker å alltid vite hvilke produkter du bør unngå og hvilke du kan kjøpe med ren samvittighet. Buycott begrenser seg ikke til mat, men flere av de mest populære kampanjene går på matvarer du bør eller bør ikke unngå.

Her kommer Buycott inn i bildet.

Denne appen inneholder en drøss med kampanjer, og du kan selv velge hva som er viktig for deg. Du kan for eksempel velge å unngå genmodifisert mat, papir som kommer fra nedhugging av regnskog, eller mat fra moralsk tvilsomme firmaer. Selvsagt kan du også lage dine egne kampanjer dersom du har en god sak du vil dele med andre.

Deretter er det bare å scanne strekkoden på en hvilken som helst vare neste gang du handler. Du vil umiddelbart – og da mener vi umiddelbart, dette er det kjappeste strekkodeleseren vi har testet – få svar på om varen står på fy-listen.

Varelisten er Buycotts største svakhet. Med sitt amerikanske opphav er det foreløpig ikke et overveldende utvalg av norske produkter som er registrert. Heldigvis kan du legge inn produkter selv, og slik er brukerne med å på gjøre appen bedre for norske forhold.

Når du får opp et produkt du bør unngå, får du full forklaring om produktet, du får informasjon om firmaet som står bak, og ikke minst får du nøstet opp eierforholdene til produsenten. Her nytter det altså ikke å gjemme seg bak et nett av stråselskaper.

Kanskje er ikke dette appen for deg. Kanskje mener du at du vet bedre enn 800 av verdens fremste som hevder at klimaendringene med 90% sannsynlighet er menneskeskapte. Kanskje tenker du at du kan gjøre akkurat som du vil uten en eneste konsekvens.

Vi andre kan laste ned denne appen og kanskje føle oss litt bedre, og ikke minst bidra til at verden blir et bitte-litt bedre sted å være.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Få også med deg ukens utvalgte apper for tidligere uker: