TestSony Ericsson Xperia Arc S

Nye Arc er like lekker og mye raskere

Sony Ericsson forlenger levetiden på sin Arc ved å slippe en S-versjon med raskere prosessor.

(Dette er en oppdatert versjon av testen på Sony Ericsson Arc)

Sony Ericsson Xperia Arc S er en lekker mobiltelefon. Den svake buen i ryggen gir den et særpreg, og kombinasjonen stor skjerm og syltynn midje gjør Arc S til em mobiltelefon som ser eksklusiv ut. Inntrykket forsterkes av den brede rammelisten i sølv.
Men dekslene er i plast, noe som avsløres tydeligst på den sorte modellen, der fargen på baksiden er gradert fra sort til mørk sølvgrå.

Skjerm

Den 4,2 tommer store skjermen er dekket med et ripesikkert glass, som dekker nesten hele fronten. Denne gangen har Sony Ericsson også lagt inn støtte for flerfingerberøring, og den kapasitive skjermen er presis og god.

Det er ikke AMOLED-skjerm på Sony Ericsson Xperia Arc S, men en Bravia Engine-teknologi som er hentet fra Sonys TV-divisjon sørger for at skjermen gir skarpe og klare bilder med rene farger og gode kontraster.

Samtale

Lydgjengivelsen ved samtaler er meget god, og du kan bruke Sony Ericsson Xperia Arc S i ganske støyende omgivelser uten at samtalepartneren din hører særlig mye til støyen.

Årsaken er at telefonen har en aktiv støyreduksjon, og en mikrofon på baksiden hjelper telefonen å tolke hva som er omgivelseslyd som skal skilles bort fra samtalen.

Telefonen har også en SMS og MMS-leser som gjør det enkelt å sende meldinger.

Nyttefunksjoner

Denne mobiltelefonen har alle de nyttefunksjoner du kan forvente av en toppmodell, som kontorprogrammer, nettleser, Wi-Fi, GPS, kamera, video-kamera og musikkspiller. Telefonen er rask, og har en skjerm som gjør den ypperlig for sosiale nettverk. Facebook-klient finnes på telefonen, men foretrekker du andre tjenester så last i vei – det meste kan hentes i Android Market. I tillegg støtter telefonen trådløs medieoverføring (DLNA) . Den kan brukes som Wi-Fi hotspot så du kan surfe trådløst med en PC eller et nettbrett via telefonens 3G-forbindelse.

Arc S leveres også med HDMI-kabel, og kan kobles direkte til en TV eller projektor med HDMI-inngang.

Den mest åpenbare mangelen i forhold til spesifikasjoner et at den ikke har noe frontkamera. For de aller fleste spiller dette ingen rolle.

Kamera

Kameraet er ellers noe av det beste mobilverdenen har å by på. Oppløsningen på 8 megapiksler holder lenge, og vi setter større pris på at telefonen har god lysfølsomhet enn mange bildepunkter. Med god lysfølsomhet blir det mindre kornete bilder. Noe nattkamera er det ikke snakk om, men ved dunkel belysning kommer den ekstra lysfølsomheten til sin rett. Arc mangler imidlertid en skikkelig blits, men har i stedet en LED-lampe med begrenset nytteverdi.

Du kan filme i HD-oppløsning med Xperia Arc S. Kameraet kan fungere som en nødløsning når det dukker opp noe du bare må ha filmet. Men for planlagte opptak er det fremdeles enormt mye bedre å filme med et dedikert videokamera.

Musikk

Musikkspilleren i telefonen er det ingen ting å utsette på. Du kan spille musikk i de fleste format, og gjengivelsen er bra. Telefonen har ikke noe stort internt minne, men kommer med et minnekort på 16 GB. Den støtter kort opp til 32 GB.

Utgangen for hodetelefoner sitter på siden, en løsning vi ikke er veldig begeistret over. Pluggen virker som en mothake når vi skal fiske mobilen opp av lommen.

Målgruppe og alternativer

Målgruppen for slike mobiltelefoner er gjerne unge og aktive mennesker som ønsker det siste av teknologi. Vi tror denne vi appellere ekstra til de som er opptatt av å knipse og dele bilder, og til brukere som laster ned film for å se det på reiser eller på en hotell-TV.

Prislappen kan virke høy, men sammenliknet med andre mobiltelefoner med tilsvarende ytelse er den på ingen måte avskrekkende.

En av tøffeste konkurrentene til Sony Ericsson Xperia Arc S er LG Optimus 2X, som har tokjerneprosessor og er enda litt raskere. Men den er dyrere og tar ikke like gode bilder.

Er du ute etter et langt rimeligere alternativ med litt mindre skjerm og litt enklere kamera, så kan det være verdt å ta en kikk på Huawei U8800.

Terningkast: 5

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Ericsson Xperia Arc S på Amobil.no »

Les også
Denne mobilen fungerer i solen
Les også
Sony lanserer Xperia U, S og P
Les også
Dette er verdens tynneste mobiltelefon
Les også
Endelig en skikkelig råtass fra Sony
Les også
HTC Rhyme: Fengende femi-mobil
Les også
Samsung Galaxy Nexus: Her er verdens første Android 4-mobil
Les også
Her er julemobilene – til hele familien
Les også
Slik blir den første Sony Xperia-mobilen
Les også
Er dette Sony Ericssons supermobil?
Les også
Nå er det slutt på Sony Ericsson
Les også
Sony Ericsson vil slutte å lage «vanlige» mobiler
Les også
Dette kan være Sony Ericssons 2012-flaggskip
Les også
Her er Sony Ericssons nye musikk-mobil
Les også
Sony Ericsson lanserer Xperia Ray
Les også
Mini-mobiler får bedre skjerm og ytelse
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc
Les også
LG Optimus 2X - Råest på markedet
Les også
Huawei Titan U8800: Denne mobilen er et røverkjøp
annonse