TestSennheiser Momentum True Wireless 2

Sennheiser imponerer med fabelaktig lyd og støydemping

Sennheiser er tilbake med generasjon to av sine Momentum True Wireless-plugger. Denne gang er de svært overbevisende.

Sennheisers Momentum True Wireless var av mange – og deriblant oss – ansett som de best-låtende «true wireless»-pluggene i det vi kan kalle forrige generasjon.

Nå er versjon to her, og de to hovedforbedringene er introduksjonen av aktiv støydemping og ikke minst at batteritiden er blitt betydelig bedre. På den første generasjonen oppga Sennheiser fire timer per lading og to ekstra ladinger i etuiet, altså 12 timer totalt.

Med versjon to er det snakk om syv timer på en lading og tre ekstra ladinger i etuiet, altså 28 timer og dermed mer enn en dobling. Det er en trend vi har sett blant svært mange produsenter i det siste, som i hovedsak skyldes at brikkeprodusentene (i hovedsak Qualcomm) har lansert mer effektive brikkesett som klarer å hente ut mer fra batteriene. Batteriene er altså ikke blitt særlig større.

Utvendig er det lite som skiller den nye versjonen fra forgjengeren. Sennheiser-pluggene er fortsatt ganske langt fra de mest diskré der ute, og selskapet har tilsynelatende ikke vært i stand til å gjennomføre den samme krympeoperasjonen som for eksempel Jabra har gjort. Litt mindre enn tidligere har de dog blitt.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
9
Imponerende
Anbefalt

Sennheiser Momentum True Wireless 2

sitat"Generasjon to av Sennheisers TW-propper er ikke langt fra perfekte"

Fordeler

 • Krysse av
  Den beste lydkvaliteten vi har hørt blant TW-proppene
 • Krysse av
  God batterilevetid, pent etui
 • Krysse av
  Sitter godt på plass, også til løping
 • Krysse av
  Aktiv støydemping
 • Krysse av
  Alle kommandoer er nå konfigurerbare, god app
 • Krysse av
  Brukbare til samtaler

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke like god støydemping som de beste
 • Bytt
  Andre lager mer kompakte og diskré propper
 • Bytt
  Høy pris
 • Bytt
  Kun den høyre pluggen kan brukes alene

Kan brukes til løping

Momentum TW2 sitter fortsatt rimelig godt på plass i ørene, og de fungerer dessuten rimelig godt til løping, til tross for at de ikke har vinger eller noen annen festemekanisme.

De er også IPX4-sertifiserte, så litt regn og svette skal være greit. Det følger for øvrig med totalt fire par gummiputer, som er greit, men kanskje litt knapt med tanke på at prisen her er over 3.000 kroner.

Etuiet er tilsynelatende også det samme som tidligere, men er nå kledd i en litt mørkere gråfarge. Lading gjøres fortsatt med USB-C, men dessverre har ikke Sennheiser fått plass til trådløs lading denne gang heller.

Momentum True Wireless 2 er definitivt ikke blant de minste og mest diskré proppene der ute, men de sitter likevel godt på plass.

Middels støydemping

Som tidligere synes vi at tøyfinishen på etuiet til Sennheiser er pen og gjør at riper og lignende ikke synes like godt. Størrelsesmessig er dette fortsatt et ganske stort etui som bare må sies å være middels lommevennlig.

Støydempingen som er kommet til er imidlertid ikke voldsomt mye å skryte av. Det skal riktignok sies at all reisevirksomhet er stoppet som følge av coronautbruddet, så vi har ikke hatt anledning til å teste dem på fly, men inntrykket er at den aktive støydempingen ikke tilfører spesielt mye utover en viss demping av de laveste frekvensene.

Riktig tilpassede puter og god forsegling mot ørekanalen gir allerede rimelig god passiv støydemping, skal sies, så det teller i alle fall ikke negativt, men ikke kjøp disse for støydempingen alene.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Full overhaling av fjernkontrollen

En av hovedinnvendingene mot den første generasjonen var at de små touchpanelene utvendig på proppene var vanskelige å bruke. De hadde rett og slett for mange kommandoer, og i tillegg måtte man trykke ganske hardt for at kommandoer skulle registreres. Ikke optimalt.

Heldigvis har Sennheiser tilsynelatende lyttet til kritikken. Selv om de har valgt å fortsette med touchpanelene, har de nemlig gjort tre viktige endringer:

Etuiet er større enn på flere av konkurrentene. Her Sennheiser øverst til høyre, deretter Bang & Olufsen E8, Apple Airpods Pro og Jabra Elite 75t Active om vi går rundt med klokka.
 • Touchpanelene krever først og fremst mye mindre trykk for å reagere. Nå er det nok med et lett tapp, og det gjør dem mye enklere å bruke.
 • For det andre får du nå i tillegg en mye tydeligere feedback i form av en liten pipelyd for hvert tapp. Det gjør det mye enklere å skjønne om kommandoene dine faktisk er registrert.
 • For det tredje – halleluja – har de gitt brukerne muligheten til selv å definere hva de ulike kommandoene skal gjøre. Standardinnstillingen er at spill/pause og å hoppe en låt frem eller tilbake er satt opp til henholdsvis ett, to og tre tapp på den venstre ørepluggen, men du kan altså velge å flytte det over på den høyre om du heller vil det.

Andre kommandoer du kan velge er å aktivere taleassistenten, skru på «ambient»-modus og skru støydempingen av eller på. Volum justeres fortsatt ved å holde inne touchpanelene, selv om appen hevder at det å holde inne ikke har noen funksjon.

Sennheiser har med dette i stor grad løst de problemene som gjorde at førsteutgaven fikk kritikk for fjernkontrollfunksjonene. Du må fortsatt være påpasselig med faktisk å treffe midt på panelet med fingeren, men dette er likevel mye mer brukervennlig enn før.

Sennheiser har gjort mange små forbedringer på hvordan touchpanelene utvendig brukes. Resultatet er betraktelig bedre enn på forrige generasjon.

Magisk lyd

Lyden var jo det fremste argumentet for å kjøpe den første versjonen av Momentum True Wireless, og lyden er fortsatt absolutt i toppklassen. Sennheiser har en imponerende evne til å levere både nøytralt, balansert og engasjerende på samme tid.

Momentum TW2 er først og fremst meget veloppløste og detaljorienterte, med massevis av luft i lydbildet og et ganske solid bassfundament. Smådetaljer som gjerne går tapt i andre ørepropper gjengis meget overbevisende her, og de spiller med fylde og overskudd.

Det er rett og slett gøy å høre på lyden fra Sennheiser-proppene, som befester posisjonen som de best-låtende true wireless-proppene der ute. Det gjelder også enten det du lytter til er basstung r&b, lystig pop, Kari Bremnes eller noe helt annet, takket være at de er såpass nøytrale og velbalanserte som de er.

Etuiet lader med USB-C og har en liten diode som forteller om ladestatus. Trådløs lading får du ikke.

Den tilhørende appen har dessuten fått equalizer-mulighet siden sist, så det er mulig å gjøre endringer om du ikke skulle være helt tilfredsstilt av standardlyden. Undertegnede liker for eksempel litt ekstra «sparkle» i diskanten, og foretrekker derfor å dra den opp litt.

Sennheiser er for øvrig også svært flinke til å runde av diskanten på et sted som gjør at de aldri låter skjærende eller slitsomme. Momentum TW2 inviterer til å spille høyt, og leverer også med bravur. Sammenlignet med B&O E8, et annet sett i det som må kalles en veldig høy prisklasse, kommer også Sennheiserne bedre ut.

De er hakket varmere og mer behagelige å lytte til, spesielt i diskanten, og vi synes også de låter bedre enn Apples Airpods Pro, men Apple har til gjengjeld noe bedre støydemping. Sonys WF-1000XM3 har nok også litt bedre støydemping, men igjen foretrekker vi den litt varmere og fyldigere Sennheiser-lyden. Sistnevnte er riktignok i skrivende stund nesten 1.000 kroner billigere enn Momentum TW2, og kan likevel være et bedre kjøp.

Sennheiser-appen er fortsatt bare på betastadiet for Momentum TW2, men den gjør stort sett som den skal. Vi liker at Sennheiser har fått på plass en equalizer, og ikke minst at alle kommandoene nå kan endres.

Bedre batteri, bedre til samtaler

Batterilevetiden er som nevnt betydelig forbedret fra forrige generasjon, og syv timer på én lading må sies å være i øvre sjikt. Apples Airpods klarer som kjent fem timer, Jabras Elite 75t 7,5 timer og Bang & Olufsens nye E8-generasjon også syv timer.

Mikrofonåpningen er gjort betydelig større på Momentum TW2.

Det skal sies at Sennheiser-pluggene nok ikke klarer syv timer om du spiller noenlunde høyt, slik lydkvaliteten på mange måter innbyr til. Drøye seks timer er nok mer realistisk, men det er samtidig uansett såpass mye at det godt skal gjøres å bruke opp hele batteriet på én og samme lyttesesjon. 10 minutter i etuiet gir dessuten en times ekstra lytting, så det er relativt fort gjort å fylle på om du skulle gå tom.

Vi nærmer oss definitivt et nivå på batteritiden på disse produktene som er tilstrekkelig. Det er begrenset hvor lenge man lytter av gangen, og med et par-tre ekstra ladinger i etuiet er det lenge mellom hver gang man må koble til ladekabelen.

Stor forbedring har tilsynelatende også skjedd på samtalefronten, for denne gangen fungerer faktisk Sennheiserne rimelig godt. Det var ikke tilfellet sist, for å si det sånn. De er blitt betydelig flinkere til å skille stemmen vår fra omgivelsesstøyen, og selv i ganske bråkete omgivelser klarer vi å gjøre oss relativt godt forstått. De er ikke helt på nivå med Airpods Pro, men fullt brukbare også til telefonsamtaler.

Et visst minus for Momentum TW2 er at det kun er den høyre proppen som kan brukes alene, enten det er snakk om samtaler eller musikk.

Sennheiser Momentum TW2 er dyre, men de er også veldig gode.

Konklusjon

Appen er kanskje ikke helt ferdig enda, men ellers er det lite å utsette på Sennheiser Momentum True Wireless 2. Sennheiser hadde åpenbart et godt fundament å bygge på fra den første generasjonen, og de har fått rettet ut de irritasjonsmomentene vi hadde fra sist. Aktiv støydemping er kommet til, og selv om den ikke akkurat gir oss noen revolusjonerende opplevelse, teller det definitivt ikke i negativ retning.

Lyden er fortsatt helt i toppklasse, passformen er god og Momentum TW2 er komfortable å ha på. Vi skulle kanskje ønske de hadde vært noen hundrelapper billigere, men den svake norskekrona setter oss ikke akkurat i en posisjon hvor vi kan bli veldig overrasket over at elektronikk blir dyrere.

Vi kan åpenbart ikke gjøre annet enn å komme med en klar anbefalt-vurdering på disse. Dette er definitivt true wireless-pluggene vi ville valgt om lyden er det viktigste, og det er i det hele tatt fint lite å klage på ellers og.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
9
Imponerende
Anbefalt

Sennheiser Momentum True Wireless 2

sitat"Generasjon to av Sennheisers TW-propper er ikke langt fra perfekte"

Fordeler

 • Krysse av
  Den beste lydkvaliteten vi har hørt blant TW-proppene
 • Krysse av
  God batterilevetid, pent etui
 • Krysse av
  Sitter godt på plass, også til løping
 • Krysse av
  Aktiv støydemping
 • Krysse av
  Alle kommandoer er nå konfigurerbare, god app
 • Krysse av
  Brukbare til samtaler

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke like god støydemping som de beste
 • Bytt
  Andre lager mer kompakte og diskré propper
 • Bytt
  Høy pris
 • Bytt
  Kun den høyre pluggen kan brukes alene

Gode alternativer til Sennheiser Momentum True Wireless 2:

Bedre støydemping

Apple AirPods Pro

fra 2088:-

Apples mest påkostede propper har sannsynligvis den beste støydempingen blant produktene i denne kategorien. Lyden er dessuten rimelig god, om enn noe lys og skarp for enkelte typer musikk. De sitter godt på plass, Apples sedvanlige automatikk fungerer svært godt, de er gode til samtaler og Airpods Pro har dessuten den beste ambient-modusen av alle. Velg disse om du verdsetter støydempingen mer enn lyden.

Rimeligere og solide på de fleste områder

Sony WF-1000XM3

fra 1390:-

Sonys WF-1000XM3 satte på mange måter standarden for den nye generasjonen med true wireless-propper, og selv om vi synes Sennheiserne låter noen små hakk bedre, er det mye å like også hos Sony. Lydkvaliteten er god, støydempingen habil og batterilevetiden vel innenfor det vi anser som akseptabelt. Samtalekvalitet er imidlertid ikke Sonys sterkeste side, og de er dessuten ganske store og ukledelige. Prisen er imidlertid en god del lavere enn for Momentum-proppene.

Et mye billigere alternativ

Supra Headphones Nero-TX TWS

fra 899:-

Om du ikke vil bruke flerfoldige tusen på ørepropper, er disse fra svenske Sound by Sweden et godt alternativ. De låter svært godt til prisen, selv om de ikke er på nivå med Sennheiserne, og har dessuten et lite trumfkort i ermet. Etuiet fungerer nemlig som nødlader for andre enheter, eventuelt gir det solide 80 timer total batterilevetid i proppene. Et godt kjøp til under tusenlappen.

annonse