Tek.no

Test

XFX GeForce 7800 GTX

Kristian Rolf
2 Sept 2005 16:12

Innledning

Høsten nærmer seg med stormskritt, hvis vi ikke like gjerne kan si at den er her allerede. Det er igjen på tide å bure seg inne med de saftigste spilltitlene. Og saftige spilltitler krever saftige skjermkort.

Vi har tidligere kikket på et GeForce 7800 GTX fra MSI, og denne gangen har et kort fra XFX vært inne i testlaben. Kortets kjerne er klokket høyere enn hva som er standarden, nemlig 450 MHz (mot 430 MHz som standard).

Foruten å teste kortet som vi alltid pleier, har vi også kjørt kortet i en AMD Athlon 64 X2-basert maskin. Rett og slett for å se om den ekstra prosessorkraften spiller mye rolle for ytelsen i spillene.

Vi sammenligner med resultatene fra testen av MSIs GeForce 7800 GTX-kort, for å se om de ekstra MHz-ene på kjernen spiller mye inn på ytelsen.

Siden vi denne gangen også tester skjermkortet på en dobbelkjerne-prosessor, tar vi også med resultater fra Intel-systemet med Hyper-Threading slått av og på. Fra enkelte hold er det nemlig blitt hevdet at spillytelsen blir bedre når man slår av Hyper-Threading.

Vi takker XFX som sendte oss kortet til test.

Les også