Minihøyttalere fra SE

Om du er eier av en Sony Ericsson-telefon med radio eller mp3-spiller, og har en hang til å tilbringe sommeren i parken eller på stranda, kan det være en idé å skaffe seg et høyttalersett slik at du kan nyte musikk samtidig.

Da Sony Ericsson tidligere i år viste frem sin nye Walkman-telefon W810i, lanserte de som vanlig også en del ekstrautstyr. Vi fikk blant annet se det knøttlille høyttalersettet MPS-60, som Sony Ericsson lover skal gi storslagen lyd. Vi har tatt settet næremere i øresyn.

MPS-60 består av to knøttsmå høyttalere som er festet i en klump som du setter i bunnpluggen på Sony Ericsson-telefonen din. Hver høyttaler måler 3 x 5,5 x 4,2 cm, noe som tilsvarer omtrent to fyrstikkesker. Dette gjør settet veldig lett å ta med seg, og Sony Ericsson er faktisk ikke så langt unna sannheten når de lover at det får plass i lomma.

De to høyttalerne drives av en liten forsterker du kobler rett inn i bunnpluggen på telefonen, og tar strøm direkte herfra. Du trenger altså ikke ekstra batterier. Det krever at du har en Sony Ericsson-telefon med den nye, brede ladepluggen som dukket opp hos K750i (deriblant alle Walkman-telefonene).

Stor lyd

Vi var mildt sagt skeptiske da vi plugget høyttalersettet i telefonen for første gang. Det er nemlig ikke uvanlig at høyttalerprodusenter lover mer enn de faktisk klarer å holde når det kommer til lydkvaliteten på utstyret sitt.

Det var derfor litt av en overraskelse vi fikk da vi spilte av den første musikken. Lyden er klar, og det er en aldri så liten anelse bass i lydbildet. Faktisk har vi aldri hørt såpass storslagen lyd i noe så smått.

Om du er innendørs kan du fint bruke MPS-60 til å høre på musikksamlingen din, eller få med deg de siste nyhetene på radioen. Settet spiller i tillegg ganske så høyt, men kan ikke sammenlignes med et PC-høyttalersett i samme prisklasse. Du skal altså holde Sony Ericssons høyttalere tett inntil ørene dine og skru musikken på full guffe før du skader hørselen din.

Vi tok derfor en tur i Byparken i Bergen, og slo oss ned på gresset. Det er en del støy fra trafikk i området, og settet skulle nå få seg en skikkelig utfordring.

Du bør ikke forvente deg at du klarer å overdøve de som sitter ved siden av deg i parken eller på stranda, men høyttalerne spiller såpass høyt at de duger til å spille bakgrunnsmusikk med. En god del av bassen du opplever innendørs forsvinner inimdlertid når du er ute, men lyden er fortsatt god, og ikke slitsom, som i en del billige portable høyttalere.

Korter ned batterilevetiden

Når telefonens batteri skal drive en liten forsterker, avspilling av musikk og i tillegg de vanlige mobilfunksjonene, er det naturlig å tro at du raskt blir sittende igjen med utladet batteri. Dette er til dels sant når det gjelder MPS-60.

Etter omtrent fem timers sporadisk bruk med over midt på treet lydstyrke, bikket batteriindikatoren på testtelefonen, en W810i, over på rødt. Du reduserer altså spilletiden til telefonen med en del timer, og må nok regne med å pakke vekk musikken noen timer før du måtte innse at slaget var tapt med et par batteridrevne portable høyttalere.

Et godt kjøp

Likevel: Lyden til MPS-60-settet er, størrelsen tatt i betraktning, upåklagelig, og du kan spille såpass lenge at du trolig er lei av å ligge i parken før batteriet er tomt. Dessuten er prisen alt annet enn avskrekkende. Prisguiden avslører at du kan få deg et sett med MPS-60 fra 249 kroner. Det er slett ikke verst, og en smart investering for deg som ikke vil dra med deg et stort høyttalersett ut på tur i sommer.

Vi anbefaler derfor gjerne MPS-60 til alle som trenger litt lyd på kontoret eller på stranda i sommer. PS: Ikke la telefonen din ligge i direkte sollys!

Les også
N80 vant pris
Les også
SE med musikkmagasin
Les også
Vi torturerer minnekort
Les også
Ta kontroll med fjernkontroll
Les også
Hi-Fi til mobilen
Les også
Super-3G i aksjon
annonse