Tek.no

Test

Sony Ericsson W350i

Simen J Willgohs
16 Mai 2008 14:04

Design og brukervennlighet

Sony Ericsson W350i er den første Sony Ericsson-telefonen som tar opp designarven fra Ericssons gamle T-modeller. Det karakteristiske flippdekselet har blitt fornyet og har fått nye musikktaster i front. Men hensikten bak er ellers som før: Å beskytte tastene og fungere som svar-mekanisme når telefonen ringer.

Tynn og lett

Det første som slår oss med W350i er at telefonen er rimelig tynn. Vi snakker ikke om noen rekord av noe slag, men dersom du syns de langt dyrere Walkman-modellene W880i og W890i er lekre, kan W350i fungere som et billig og jevngodt alternativ.

Flippdekselet beskytter tastene og lar deg svare på samtaler.

Materialbruk og størrelse forøvrig imponerer ikke noe utover hva en kan forvente av en telefon i dag. Telefonen er veldig lommevenlig i størrelsen, er iført myk plastgummi og virker å være godt bygget. Vi merket ihvertfall ingenting til knirking eller andre ulyder.

At W350i er relativt liten fører også til en del kompromisser. Skjermen er for eksempel ikke spesielt stor, og du ser at Sony Ericsson har hatt en hard jobb med å gi telefonen et stort nok tastesett. Faktisk er plassutnyttelsen helt optimal, og at musikktastene er på utsiden er sånn sett mer en nødvendighet enn bare en gimmick.

Gode taster

Tastene er gode, tross at telefonen er liten.

Talltastene er forøvrig veldig gode når du skal skrive melding eller spille. De er relativt store, utnytter plassen maksimalt og har en liten forhøyning mot midten som gjør at du lett kan skille mellom dem uten å nødvendigvis måtte se på tastene.

Det eneste stedet det blir litt for trangt er menytasten i midten. Her er det så og si null skille mellom piltasten rundt og menytasten i midten. Så når du trykker inn og tror du velger noe, så trykker du vel så gjerne opp og velger for eksempel internett i stedet for meldinger. Det er ganske irriterende.

Men det er disse som er jokeren på W350i. Bak på telefonen sitter også høyttaleren.
Slik ser hovedmenyen ut.

Skjermen i W350i er som sagt ganske liten, og dette stiller store krav til at menyene er oversiktlige og har stor skrift. Heldigvis har Sony Ericsson tenkt på dette, og gitt menyene noenlunde stor skrift, store kontraster og klare farger. I tillegg er skjermen svært skarp, tross den lave oppløsningen.

Rask i vendingen

Menyene er ellers raske, responsive og rimelig selvforklarende. Dersom du bytter fra en annen produsent til Sony Ericsson W350i vil det mest sannsynlig ta kort tid å sette seg inn i det nye systemet.

W350i er ikke større enn dette.

Den største utfordringen her vil nok være overgangen fra Nokias skrivesystem til det hos Sony Ericsson. Sony Ericsson bruker nemlig forskjellige taster for særtegn, mellomrom og punktum og dersom du skriver meldinger på autopilot vil dette byttet bli smertefullt og full av feilskrivinger. Dette gjelder kun for inngrodde Nokia-brukere, og dersom du er vant til å bytte telefon behøver du slett ikke bekymre deg.

Samtidig er ordboken til W350i nok en av de bedre på markedet, ettersom den foreslår ord i sammenhengen de brukes i.

Veldig grei ordning for SIM-kort og minnekort.

En annen kjent forskjell med Sony Ericsson W350i er at telefonen ikke har ordinære ringeknapper. Istedet har du to anonyme menyknapper som endrer funksjon etter alt hva du bruke telefonen til. Dette gir mindre behov for mange taster, men kan forvirre vante Nokia-brukere som syns det er greit å hente frem gamle samtaler eller legge på med en henholdsvis rød- og grønn tast.

Lite overdådig salgspakke

Her er hva som følger i salgspakken.

Med i salgspakken følger det med en datakabel, som lar deg koble telefonen til datamaskinen via USB-porten. Du kan bruke telefonen som ekstern lagringsenhet og overføre filer både via USB-kabelen og Bluetooth.

Vi syns forøvrig oppsettet under dekselet fungerer bra. Du kan skifte minnekort uten å fjerne batteriet, og dekselet er lett å ta av og på.

Salgspakken til W350i inneholder følgende snacks du kan leke med:

  • Lader
  • Øreplugger/håndfri
  • USB-kabel
  • Minnekort på 512 MB
  • Synkroniseringsprogramvare for Windows
  • Brukermanual

Les også