Tek.no

Test

Samsung I7110

Audun M. Solheim
26 Mai 2009 12:00

Design og brukervennlighet

Samsung kan tilby et vidt spekter av operativsystemer i telefonene sine. Både Samsungs eget menysystem, Windows, Symbian og Google Android er blant menyvalgene du har om du skal kjøpe deg en Samsung-telefon.

Ikonene kan være vanskelige å tolke.
Du kan velge mellom tre temaer, dette er det aller mest stiliserte.

S60 - men ingen Nokia

Denne gang er det en Samsung med Symbian operativsystem som har havnet på testbenken. Den heter I7110 og har et menysystem kalt S60.

Hvis du har vært borti en smarttelefon fra Nokia de senere årene, så vil du umiddelbart kjenne deg igjen. S60 er nemlig det samme menysystemet som du finner i en rekke av Nokias modeller, som E- og N-serien.

Oppbygningen av menyene er så og si helt lik, forskjellen ligger stort sett i andre menyer og fargevalg. Dette er absolutt ingen ulempe, vi mener at S60 er et brukervennlig menysystem med flust av muligheter.

Noe av det eneste vi har å utsette menymesig, er ikonene i temaene som følger med. De har blitt i overkant grafiske, noe som gjør det vanskelig å skjønne hva de faktisk betyr.

Kjærlighet ved første blikk

Enkelte mobiltelefoner gir et helt spesielt inntrykk allerede når du åpner esken. I7110 er en slik telefon. Vekten på solide 125 gram er en av faktorene som gjør at du får denne følelsen når du holder en I7110 i hånden.

At telefonens ytre delvis er i børstet metall er en annen faktor som bidrar til det solide førsteinntrykket. I7110 oser ganske enkelt kvalitet og eleganse.

Rett skal være rett, I7110 er langtfra noen feminin telefon. Den er nokså firkantet i formen, og vi kan nok se for oss at utseende først og fremst appelerer til den mannlige delen av beflkningen.

Nevnes bør også at telefonen etter to uker med testing var rukket å bli ganske ripete på bakdekselet.

Tynn og bred

Det er langtfra første gang Samsung lager en telefon som er flat og bred. Fordelen er at den ikke buler altfor mye i bukselommen, samtidig som det er god plass til skjerm og taster.

Skjermen opå I7110 er intet mindre enn enorm. 2,6 tommer med fargesprakende AMOLED-skjerm kan få enhver teknofantast til å bli blank i øynene. AMOLED-skjermer skal blant annet være lettere å lese i sollys, men akkurat dette merket ikke vi mye til. I vanlig norsk trøndervær, altså skinnende sol, var det nemlig vanskelig å se hva som stod på skjermen.

Før noen innvender at det finnes flust med større og skarpere skjermer der ute, så er det bare å innrømme at det gjør selvsagt det, men da snakker vi som regel om skyvetelefoner som Nokia N95 eller trykkskjermtelefoner som HTC Touch HD.

Tastebom

Med så god plass til rådighet er det nesten en prestasjon av Samsung at de ikke har klart å lage bedre taster enn det I7110 kan skilte med.

For det første henger talltastene sammen, noe som riktignok ser pent ut. Ulempen her er at du til stadighet trykker dobbelt og får med deg et tegn ekstra.

Videre er slette- og menytastene direkte klønete plassert. Du vil støtt og stadig oppleve at du kommer borti en av disse tastene når du egentlig ønsker å trykke på menytastene.

Følsom navi-tast

Bla-tasten kan stilles inn til å bli en følsom liten sak. Istedenfor at du bare kan trykke på den for å bla rundt i menyene, kan du nemlig også stille den inn slik at markøren beveger seg bare du beveger fingertuppen over den.

Når vi aktiverte funksjonen, skjønte vi ikke poenget. Det ble nemlig litt tilfeldig hvor du havnet når du skulle bla deg rundt i menyene. Da vi prøvde nettleseren gikk det imidlertid opp et lys for oss. Til surfing er sensortasten nemlig en genial liten sak.

Når vi først er inne på tastene, kan kamera- og snarveistastene på høyre side av telefonen nevnes. De er store og gode å bruke, men dessverre er plasseringen slik at du lett kommer borti dem når du snakker i telefonen.

Tilbehørspakken som følger med i esken inneholder det du trenger til daglig bruk. Hodetelefonene er forøvrig i samme stil som telefonen, og gir inntrykk av å være skikkelige saker. Esken til I7110 inneholder følgende:

  • I7110
  • Batteri
  • Lader
  • Hodesett med overgang
  • Datakabel
  • Minnekort med adapter
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare

Les også