TestNokia Lumia 2520

Hvordan er Nokias første nettbrett?

Testene har begynt å dukke opp på nett.

Nokias første nettbrett, Nokia Lumia 2520, ble annonsert mot slutten av forrige måned. Denne fjøla har en 10,1 tommer stor skjerm på 1080 x 1920 piksler, og kjører på Windows RT.

Lumia 2520 kan i tillegg by på 4G-surfing, trådløst nett, et kamera på 6,7 megapiksler med Carl Zeiss-objektiv, Snapdragon 800 klokket til 2,2 GHz og et batteri på 8000 mAh. Norsk pris og lanseringsdato er ikke kjent ennå, men den amerikanske prislappen er på 3000 kroner.

Følg med på Nokia Lumia 2520 via prisguiden »

Det gode

Foto: Nokia

De fleste internasjonale nettstedene ser ut til å mene at Nokia Lumia 2520 har en fordel når det kommer til støtte for LTE/4G. Det finske nettbrettet er foreløpig det eneste i Windows-slekta som byr på denne funksjonen.

Både Gizmodo og PC World trekker fram den fargerike designen som et friskt pust og noe positivt, og sistnevnte skryter dessuten av rask prosessorkraft.

Skjermen i Full HD og inkluderingen av kontorpakken Office får også tommelen opp av de aller fleste, og det samme gjør batteritiden. CNET trekker i tillegg fram musikkappene som ekstra godt gjennomførte, mens Engadget framhever kameraet.

Det dårlige

Foto: Nokia

Mens Gizmodo liker designen på Lumia 2520, mener de at nettbrettet egentlig er temmelig standard – med unntak av 4G. Dette er en gjennomgående kritikk hos mange av nettstedene som har testet Nokias første fjøl.

Både CNET og Engadget mener at det valgfrie tastaturet er ubehagelig og ukomfortabelt å skrive på og bruke over lengre tid, og der har Windows-rivalen Surface 2 en vesentlig fordel.

Windows Phone Central mener at mangelen på stativ og større lagringskapasitet, samt underlig knappeplassering bidrar til å trekke opplevelsen ned. Flere, inkludert Engadget, savner i tillegg en billigere, 4G-løs versjon.

Konklusjon

Foto: Nokia

Nokia Lumia 2520 er et jevnt over godt nettbrett, med 4G-støtte, lyssterk skjerm, lang batteritid og Microsoft Office inkludert. Übergizmo lovpriser nettbrettet og skriver at det har nesten alt de måtte ønske seg, mens Business Insider er litt mer måteholden.

Som alltid blir det noe svakere apputvalget hos Windows i forhold til iOS og Android trukket fram. Business Insider mener likevel at Lumia 2520 byr på mer for pengene enn iPad og de fleste Android-fjøler – takket være den forholdsvis lave prisen og inkluderte Nokia-apper.

De fleste nettsidene mener imidlertid at nettbrettet kan ha vansker med å skille seg ut på markedet. Gizmodo påpeker for eksempel at Surface 2-nettbrett med 4G-støtte kommer i første halvdel av 2014, og da mister Lumia 2520 denne eksklusive fordelen blant Windows-nettbrettene.

Vil du lese flere anmeldelser av Nokia Lumia 2520, kan du sjekke ut lenkene nedenfor:

Se hvordan det gikk med brettmobilen:
Les dommen av Nokia Lumia 1520 »

annonse