Test

Asus O!Play Mini - Liten og god mediespiller

Selv om filmer på Blu-ray- og DVD-plater lever i beste velgående, sverger stadig flere til å lagre film, musikk eller bilder på PC-en. Med en mediespiller kan du spille av disse filene direkte på en flatskjerm.

Vi har testet Asus O!Play mini, en billig mediespiller med kun de enkleste funksjonene. Til prisen får du mye spiller for pengene, men den passer ikke for alle.

Kort om Asus O!Play mini

Asus O!Play mini har ingen innebygd lagringsmulighet. På fremsiden av spilleren kan du koble til lagringsenheter via en USB- eller minnekortleser. O!Play støtter minnekorttypene SD, MMC, MS og XD.

Tilkoblingene bak på O!Play mini

På baksiden har spilleren en HDMI-kontakt for å koble enheten til en flatskjerm. Du kan også bruke en analog videoutgang dersom du har en TV av eldre årgang (RCA-pluggen som er gul sender bildesignalet). Til å overføre lyd kan du velge mellom en optisk eller analog utgang (RCA). Sistnevnte gir deg kun stereolyd. I esken følger det med både HDMI- og analogkabel. En enkel fjernkontroll er også inkludert i pakken.

O!Play mini har ikke støtte for tilkobling til nettverk eller internett.

Disse formatene takler Asus O!Play mini:


Video: MPEG 1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB, MP4, MOV, XVID, AVI, ASF, WMV, FLV, TS, M2TS, DAT, MPG, VOB, MTS, ISO, IFO, TP, TRP, M1V, M2V og M4V.

Audio: MP3, WAV, ACC, OGG, WAV, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, DTS Digital Surround, Dolby True HD, ID3Tag og PCM/LPCM.

Bilder: JPEG, BMP, PNG, GIF og TIFF.

Undertekst: SRT, SUB, SMI, SSA og TXT.

Filsystemer: FAT 16/32, NTFS, HFS/HFS+ og EXT3.

Kjapp og enkel

Utseende til O!Play mini er minimalistisk, og størrelsesmessig er den omtrent like stor som en konvensjonell 3,5-tommers harddisk.

Brukergrensesnittet er enkelt og responderer raskt uten nevneverdig ventetid. I testen brukte vi en minnepinne med 32 GB kapasitet.

Om du for eksempel velger film, som er en av de tre sjangerne i menyen, vil spilleren automatisk finne frem de filmfilene du har liggende på minnepinnen og viser disse samlet på skjermen. Filer som befant seg i flere undermapper fant spilleren frem uten problemer. Ergo trenger du ikke nødvendigvis være veldig disiplinert med mappene når du overfører filene fra PC-en til lagringsenheten.

Menyen til O!Play mini

O!Play har norskspråklig meny og godt med innstillingsmuligheter. Du kan også administrere filene på lagringsenheten direkte fra spilleren. Det er alltid kjekt å kunne slette en dårlig film.

Vi testet også med en ekstern harddisk fra Western Digital med 1 TB kapasitet. Selv om denne var fylt til randen med innhold, var O!Play mini rask med å hente frem alle filene.

Responstiden generelt bestemmes av hvor raskt minnekort, minnepinne eller harddisk du bruker.

Fjernkontrollen til O!Play er ingen designbombe, men knappene responderer raskt, og er grei å bruke.

Fjernkontrollen til O!Play mini

Lyd- og bildekvalitet

Sammenlignet med Apacers AL 720, gjør Asus O!Play mini en like god jobb med å videreformidle lydkvaliteten til forsterkeren.

Grei kvalitet på bildet.

Asus-modellen er hakket bedre enn Apacer-modellen til å vise frem stillbilder, med mindre kantete overganger mellom objektene, mens fargene og bevegelsene i bildet er på lik linje som Apacer-en.

Asus O!Play mini har ingen problemer med å takle filmer i Full HD (1920 x 1080 punkter).

Konklusjon

Med Asus O!Play mini får du en hendig mediespiller, perfekt for turen på påskefjellet eller når svigermor skal avlegges et besøk med de nyeste feriebildene av barnebarna. Til prisen er spilleren knakende god, men mangler for mange funksjoner til at den blir teknologifantastens nye stuespiller. Da tenker vi først og fremst på intern lagringsplass og mulighet for å kobles mot nettverk/internett.

O!Play mini takler de formatene du trenger, og fungerer i praksis som en stor minneleser med et brukervennlig grensesnitt mot flatskjermer. Men jobben som avspiller gjør den til gjengjeld meget godt, samtidig som du får kinolyd via surroundanlegget.

Modellen har de tilkoblingene du trenger, både for gamle og nye TV-er, samtidig som lyden kan overføres enten analogt eller digitalt. Pluss i boka at det medfølger både HDMI- og analogkabel.

Brukergrensesnittet er både raskt og enkelt i bruk, der ventetiden på å få spilt av en film er minimal. Prisen er heller ikke skremmende.

Finn beste pris på Asus O!Play mini

Passer for:

  • Brukere som er ute etter en enkel og billig mediespiller.
  • Brukere som ikke vil ha støyende innebygd harddisk. Brukere som skal på hytta eller ut på reise.
  • Passer ikke for:
  • Brukere som trenger mediespiller med intern lagringsplass.
  • Brukere som skal bruke mediespiller mot hjemmenettverk eller internett.
  • Brukere som vil streame onlinemateriell.

Andre modeller

Ønsker du heller en spiller som har intern lagringsmulighet, bør du kikke nærmere på Apacer Medieplayer HD AL720

En av de beste mediespillerne på markedet i skrivende stund er D-link Boxee.
Les testen av den populære spilleren her

Les også
A.C.Ryan Veolo: Android legger listen for mediespillere
Les også
Asus Vulcan ANC: Spill-hodetelefoner holder støyen ute
Les også
Sonos Play:3: Gjør musikken til en lek
Les også
AC Ryan Playon!HD2: Nesten, men ikke helt
Les også
A.C.Ryan Playon!HD2 Mini: Liten boks med mye krefter
Les også
TV-Skolen: Mediespillere
Les også
Asus O!Play HD2
Les også
De 10 hotteste mediespillerne
Les også
Jukeboksen gjenoppstår
Les også
To ulike bilder samtidig på TV-en
Les også
TV med innebygd Blu-ray-spiller
Les også
De fem hotteste Blu-ray-spillerne
Les også
Styr TV-en med håndbevegelser
annonse