Til hovedinnhold

Samsung I5800 Galaxy 3

Samsung I5800 Galaxy 3

Testresultater

God skjermrespons, enkel å bruke, enkle menyer, norske bokstaver
Utdatert Android-utgave. Skjermen har dårlig oppløsning og er lite lyssterk0

Galaxy 3 gir deg mange muligheter. Ettersom markedet for smarttelefoner rundt 2000 kroner virkelig har tetnet til de siste månedene er spørsmålet om den klarer å skille seg ut fra konkurrentene. Samsung har gjort mye spennende det siste året, og særlig utviklingen deres innen smarttelefoner har vært med på å gjøre dem til verdens nest største mobilprodusent. Samsung Galaxy 3 er definitivt en del av denne utviklingen, og gir det man i dag kan forvente av en smarttelefon i denne pris klassen. Intet mer, intet mindre.

Skjermen er på 3,2 tommer, noe som gir god oversikt når man skal navigere seg rundt på telefonen. Den gjør også at surfing på nettet, samt å se på film går ganske bra. Med den merkelige oppløsningen på 240 x 400, får man ikke helt den store kvalitetsfølelsen i forhold til for eksempel LGs P500 Optimus One. Dette kan for eksempel legges merke til ved filmvisning. Her blir ikke kvaliteten den helt store.

Dessverre kjører Galaxy 3 på Android 2.1. Denne begynner å bli ganske utdatert, nå som både versjon 2.2 og 2.3 er kommet. Det er en klar merkbar forskjell på 2.1-versjonen og etterfølgerne, og vi savner ting som for eksempel at telefonen kan brukes som trådløs ruter, noe man får i 2.2-utgaven av operativsystemet.

Utover dette er telefonen forholdsvis rask i bruk. Samsungs Touch Wiz-grensesnitt er enkelt og forholdsvis intuitivt, noe som gjør at man enkelt setter seg inn i telefonen. Menyene er ganske identiske som i de fleste andre Android-telefoner fra Samsung.

Konklusjon

I bunn og grunn er dette en telefon som havner midt på treet. Den har det meste av teknologi, men i forhold til konkurrentene når den ikke helt opp. Galaxy 3 har en stor skjerm, masse muligheter, god batterilevetid, bra lyd, og lettfattelige menyer. Med dette sagt er den litt treg, skjermbildet er ikke godt nok, maskinvaren er for svak til tunge oppgaver som for eksempel halvavanserte spill, og den er ikke like rask som en et par av konkurrentene.

Kvalitetsmessig er det lite å utsette på telefonen, og utseendemessig er den forholdsvis pen, men den er fryktelig lik mange andre smarttelefoner.

Det finnes flere gode alternativer til Galaxy 3. Ønsker man enda mer teknologi, et bedre skjermbilde og enda bedre brukervennlighet er LG P500 Optimus One et svært godt alternativ. Vi gav denne telefonen toppkarakter og det er liten tvil om den tar skalpen på Galaxy 3 på omtrent alle områder.

Hvis man vil ha en raskere telefon som er mindre og har bedre kamera kommer vi ikke utenom Sony Ericssons Xperia X10 Mini. Her får man det samme operativsystemet, i en mindre innpakning sammen med et mye bedre kamera. Det skal dog sies at batterilevetiden i Xperia X10 Mini ikke kan måle seg med Galaxy 3 sin.

Totalt sett er Galaxy 3 en god smarttelefon i 2000-kronersklassen. Den fyller de fleste krav vi stiller til slike telefoner, men den blir for anonym. Den skiller seg ikke ut på noen spesiell måte bortsett fra en defekt batterimåler, noe som ikke akkurat kan anses som positivt. Det er et greit kjøp hvis man absolutt må ha en Samsung-telefon, men det finnes bedre alternativer fra andre produsenter.
Les hele testen på Amobil.no

Bildeeksempler

Mer om
annonse